www.monokli.com
aktuális hírek az ökölvívás szerelemeseinek
Gregor László publikálva: 2016. okt. 26., szerda, 15:34 4221 olvasás - 0 komment

Kick-box EB, szerda: Küzdelem az érmekért

 Kick-box EB, szerda: Küzdelem az érmekért
Kick-box EB, szerda: Küzdelem az érmekért

A keddi napon elkezdődött a nagy menetelés a kick-box Európa-bajnokságon. magyar szempontból ez a menetelés egyelőre „vesszőfutást” jelent, mert ez a kedd nem a mi napunk volt.

 
Változókörülmények között, de hat versenyzőnk esett ki, csak Géczei Róbert nyert és jutott tovább. Mi is történt kedden? Látványos megnyitó ünnepséggel kezdődött a program. A rendezés idáig teljesen profi, a szlovénok mindent bevetettek. A sokszoros taekwon-do és kick-box világbajnok Tomaz Barada vezette szervező bizottság mindent megtett a látványos lebonyolítás érdekében, és idáig ez működik is.
A megnyitó után kezdődtek a küzdelmek. A megfiatalított, átalakított light-contact válogatott három fiatal versenyzője sajnos a papírformának megfelelően veszített. Olasz Attila így jellemezte teljesítményüket:
„Szakál Diána helytállt mérkőzésén a rutinos lengyel Jarzmik ellen, aki junior Világ- és Európa-bajnokként érkezett ide. A lengyel gyorsabb volt és jobban érezte a távolságot, s nagy előnnyel nyert a lengyel lány. Jánosi Máté tavaly szoros mérkőzést vívott a német Colin ellen- aki amúgy taekwon-do világbajnok is - , de most sokkal erősebb volt fizikálisan a német, mint tavaly s Mátét nagyon eltalálta testen, s miután nem jött rendbe utána, feladtuk a mérkőzést. Erdei Brúnó orosz ellenfelét verhetőnek tartottuk, de kondicionális problémák miatt nem tudtuk felvenni a küzdelmet. Erősnek erős volt az orosz, de nem volt technikás, Brúnónál az a kondíció hiányzott, ami egy sok mozgásos, „kipontozós” harcmodorhoz szükséges lett volna. Szerdán Dohányos András vív először, egy verhető osztrák versenyzővel szemben. Ha nyer, akkor még holnap az orosz világbajnok következhet. Busa Gabriella egy némettel, Busa Andrea egy liechstensteini-vel, Zsarkó Peti egy törökkel vív. Mind a hárman már éremért, a legjobb négy közé jutásért küzdenek majd, csakúgy, mint Veres Roland török, Gács Kristóf ukrán versenyző ellenében. „
A ringeseink sem voltak kedden a toppon. Katona Attila szövetségi kapitány elemezte teljesítményüket:
„Nagyon erős és kiegyensúlyozott a mezőny, amelyben felkészültek a versenyzők. Az is mutatja, hogy K.O.-s győzelem csak elvétve fordult elő, s pontozásos győzelmek születtek.
Bordás Annamária sérülten érkezett ki, már a magyar bajnoki döntőt is úgy vívta, a lábát szinte nem is tudta használni. Az egy fejjel magasabb cseh ellenfelét így csak kézzel próbálta megoldani, de nem tudta. Ha rúgott, lehetett látni a fájdalmat, jogosan úszott el ez a mérkőzés. Elszaszer Dávid egy szenzációs mérkőzést vívott a belorusz Shauneka ellen. Mérkőzése olyan pergős, fordulatos volt, hogy a magyar szurkolók szinte az infarktus közelébe kerültek. Az első két menet végén még vezettünk 2:1-re vezetett. A harmadik menetet is tartotta ebben az arányban-egészen az utolsó négy (!) másodpercig. Egyszer csak döntetlen lett, de ahogy vége lett a mérkőzésnek 2:1 lett az ellenfélnek. Nem csak a magyarok és a nézők néztek döbbenten, hanem a semleges bírók is. lehetett volna ugyan óvni, de bírói ítéletet megváltoztatni nem lehet, pedig az egyik bírónál irreálisan magas arányt mutatott a belorusz javára az eredmény. Sajnáltam nagyon, mert ilyen jó formában mostanában nem is láttam Dávidot. Nehézsúlyúink közül Dropán Attilának egy két méteres hatalmas, lengyel ellenfél jutott, akitől féltettük is,. Ennek ellenére, bár kikapott, de – bár itt is hullámzott teljesítménye – de helytállt. A másik egy nagyon erős, kötött küzdelmet folytatott és megérdemelten nyert. Breskó Bence ellenfele egy Schwarzeneggert idéző felépítésű montenegrói volt. Nagyon „lightosan” kezdtek,majd a második menetben keményebbek voltak, az ellenfél is, aki magasabb és képzettebb volt, néhány térdrúgást is bevitt. A harmadik menetben. hátsó egyenesekkel Breskó álba verte az ellenfelet, s közönségmeccs lett a mérkőzésből, bár pár ponttal vereséget szenvedtünk. Géczei Robi profi módon oldotta meg a mérkőzést nagyon jó és technikás koszovói ellen. Az első menetben még fej-fej mellett haladtak. A második menetben növelte Géczei előnyét, s a harmadik menetben minden bírónál fölényesen, több, mint tíz ponttal vezetett. Szerdán Géczei Róbert és Szőke László már a legjobb négy közé jutásért vív majd, míg Rákóczi Renáta a nyolc közé szeretne kerülni.”
Eredmények:
LIGHT-CONTACT SZABÁLYRENDSZER ( a győzteseket * jelezzük)
79 kg. Jánosi Máté – *Adolfs Colin (Németország) a 8 közé jutásért
84 kg. Erdei Brúnó – *
Alekszander Gluskov (Oroszország) a 8 közé jutásért
60 kg. Szakál Diána – *
Paulina Jarzmik (Lengyelország) a 8 közé jutásért
K-1 SZABÁLYRENDSZER
63,5 kg. *Géczei Róbert - Menxhiqi Ilir (Koszovó) a 8 közé jutásért
71 kg. Elszaszer Dávid – *
Alekszej Shauneka (Fehéroroszország) a 16 közé jutásért
+ 91 kg. Breskó Bence – *
Miroslav Vujovics (Montenegro) a 8 közé jutásért
LOW-KICK SZABÁLYRENDSZER
+91 kg. Dropán Attila – *Tomasz Klimiuk (Lengyelország) a 8 közé jutásért
56 kg. Bordás Annamária – *
Nikol Gruberova (Csehország) a 8 közé jutásért
A szerdai versenynap programja :
LIGHT-CONTACT SZABÁLYRENDSZER
57 kg. Veres Roland – Cebrail Gencoglu (Törökország) a 4 közé jutásért
74 kg. Zsarkó Dániel Péter – Ali Osman Atasoy (Törökország) a 4 közé jutásért
89 kg. Gács Kristóf – Artyem Bjelov (Ukrajna) a 4 közé jutásért
94 kg. Dohányos András – Marko Lovrics (Ausztria) a 8 közé jutásért
55 kg. Busa Gabriella – Nadine Kuerten (Németország) a 4 közé jutásért
65 kg. Busa Andrea – Rossana Murgida (Liechstenstein) a 4 közé jutásért
K-1 SZABÁLYRENDSZER
63,5 kg. Géczei Róbert – Ofran Sananadze (Ukrajna) a 4 közé jutásért
60 kg. Rákóczi Renáta – Lucia Smarova (Szlovákia) a 8 közé jutásért
LOW-KICK SZABÁLYRENDSZER
54 kg. Szőke László – Demaj Wilson (Horvátország) a 4 közé jutásért
Értékelés: (Eddig 1 szavazat érkezett)
Ez elég gyenge lett... 1 Harmatos kis írás... 2 Adok még egy lehetoséget... 3 Alaposabb munkát várok el... 4 Nem ártana jobban tájékozódni a témával kapcsolatban... 5 Elmegy, bár vannak hiányosságok... 6 Elég jól sikerült... 7 Szépen kidolgozott, korrekt írás... 8 Teljesen belefedkeztem az olvasásba... 9 Ha minden cikk ilyen lenne... :) 10

Szólj hozzá!!
Név:
E-mail cím:
Regisztráció
Belépés
Regisztráció lépései:
1. Kérem adjon meg egy felhasználói nevet és egy email címet!
2. Kattintson a "Regisztráció" menügombra!
3. Az e-mailben kapott linken keresztül aktiválhatja a regisztrációját!
4. Kattintson a belépés gombra!
Megmondóbox:
BB kódok: [b]félkövér[/b] [u]aláhúzott[/u] [i]dőlt[/i]
Elküld
Frissít
Fordít
Hozzászólások: ( Még nem érkezett hozzászólás... )
Még nem érkezett hozzászólás...Hurd legyőzte LarátVasárnap hajnalban összecsapott a WBA és az IBF nagyváltósúlyú világbajnoka; szoros volt.
Juhász Adrienn Európa-bajnokJuhász Adrienn aranyat szerzett a 22 éven aluli ökölvívók romániai Európa-bajnokságán, a +81 kilósok kategóriájában.
Wilder önként átadta a WBC övet JoshuánakIsmét vitathatatlan világbajnoka van a királykategóriában Anthony Joshua személyében.TV-ajánló
Sport1 | Sport2 | SportM | SportKlub | DigiSport | Eurosport | Eurosport 2
15:45 Sport 1 Sportverda
12:45 Sport 2 Darts
13:30 DIGI Sport 1 Tenisz
15:30 Eurosport 1 Snooker
15:30 Eurosport 2 Labdarúgás
Impresszum Levél nekünk Médiaajánlat www.monokli.com monokli@monokli.com
Küzdelem a spamelők ellen Magyar hungaroo.com - A magyar linkjegyzéke Magyar Honlap Linkek