www.monokli.com
aktuális hírek az ökölvívás szerelemeseinek
Gregor László publikálva: 2016. nov. 15., kedd, 19:46 6396 olvasás - 0 komment

2017-ben WAKO Kick-box vb Magyarországon

Galambos
Galambos

A Kick-box Európa-bajnokság ideje alatt Mariborban tartotta ülését a WAKO (World Association of Kick-boxing Organizations) Világszövetség elnöksége.

A Kick-box Európa-bajnokság ideje alatt Mariborban tartotta ülését a WAKO (World Association of Kick-boxing Organizations) Világszövetség elnöksége, a Board is, melynek napirendi pontjai között szerepelt a 2017-es Kick-Box Világbajnokság rendezési jogáról szóló döntés. A rendezési jog elnyerése érdekében Magyarország is beadta a pályázatát, amelyről a WAKO elnöksége döntött egyhangúan.
 
A Board ülésen nem kevesebb, mint, 8 ország pályázatát kellett elbírálnia a WAKO elnökségének. Első körben a 4 legjobbnak ítélt kandidációt jutatta tovább az elnökség, ezek között a magyar pályázat is szerepelt. A második, végső körben már csak Bosznia-Hercegovina, Olaszország, Madagaszkár és Magyarország pályázata maradt. A szavazás az olimpia helyszínéről való szavazási szisztéma szerint történt, azaz minden elnökségi tag, minden országra szavazhat, majd a legkevesebb szavazatot kapó ország kiesik és így tovább, amíg csak egy, vagyis a győztes marad. 13 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül Magyarország nyerte el a 2017-es felnőtt Kick-Box Világbajnokság rendezési jogát! Ebben nagy szerepe volt a Board-ba delegált magyar képviselő Király István , a magyar szövetség alelnöke hatékony háttérmunkájának.: 

- Egy éve dolgozom azon, hogy Magyarországra kerüljön a világbajnokság. Erre a mostani Európa-bajnokság tett pontot. Nyolc ország pályázott erre, s a második körbe négy ország jutott:Madagaszkár, Bosznia-Hercegovina, Olaszország és Magyarország. Az olimpia szisztéma szerint ment a választás, vagyis mindenki szavazott az első körben, s aki a legkevesebb szavazatot kapta, az kiesik. A második körben szintúgy. A végén, a Boardban Magyarország 13:0 arányban nyert Olaszországgal szemben s így megszereztük a világbajnokságot. Nagy sportdiplomáciai siker született. Néhai elnökünk, Dr.Leyrer Richárd emlékének is tisztelgünk ezzel az óriási eredménnyel. 

Ezzel a döntéssel nagy lehetőséget kapott a magyar kick-box sport. Emellett azonban - feltételezve egy budapesti rendezésű 2024-es Olimpia elnyerését – arra is lehetőség nyílhat, hogy a kick-box sport meghívott sportágként megjelenhessen az Olimpián. 

Galambos Péter,a Magyar Kick-box Szövetség elnöke érthető módon örömmel, s a rá jellemző visszafogottsággal nyilatkozott a számunkra oly fontos döntésről: 

- Amikor megpályáztuk az 2017-es Világbajnokság rendezési jogát, akkor annak is tudatában voltunk, hogy a VB szorosan kapcsolódhat a 2024-es budapesti olimpiai kandidációhoz. Az Olimpia helyszínének kérdésében 2017 szeptemberében történik döntés. Ahhoz, hogy ezt a kandidációs folyamatot mi is támogathassuk egy jól szervezett Világbajnoksággal, most kellett beadnunk igényünket. Ezen túlmenően azt is tudtuk, hogy egy sikeres VB-vel megnyílhatna a lehetőség arra, hogy a kick-box meghívott sportágként jelenhessen meg a 2024-es Budapesti Olimpián. Ezen meggondolások alapján, nekünk – előre gondolkodva - most kellett a jövő évi Világbajnokság rendezési jogát megszerezni. A mi pályázatunknak az volt a hangsúlyos eleme, hogy a budapesti kick-box VB-vel megnyílhat a lehetőség a kick-box sport meghívására az olimpiai műsorba. Ezek után nem meglepő, hogy a magyar sport mostani első embere Dr. Szabó Tünde államtitkár asszony, támogató levéllel segítette a világbajnokság rendezési jogának megszerzéséért folytatott harcunkat megszerzését. 

- A májusi, budapesti Világkupa ettől függetlenül megrendezésre kerül?
- Természetesen, hiszen ez egy öt évre elnyert project. Továbbra is magas színvonalon igyekezünk megrendezni ezt a versenyt, hiszen a Budapesti Világkupa a WAKO összesen négy világkupájának egyike! Azt vállaltuk, hogy öt éven keresztül megrendezzük, és teljesítjük a világkupa-rendezés szigorú feltételeit! Meg kell és meg akarjuk csinálni és e mellé vállaltuk el a Világbajnokság megrendezését. Úgy gondolom, hogy lesz teendőnk a jövő évben!
A döntés jelentőségét az is jelzi, hogy a magyar szövetség eddig két alkalommal rendezhetett világbajnokságot, mind a két alkalom emlékezetes esemény maradt. 1985-ben,a Budapest Sportcsarnokban megszületett a magyar kick-box sport első világbajnoki címe a full-contactos Hanák Antal jóvoltából. A 2005-ben Szegeden megrendezett világbajnokságot sok éven át emlegették szuperlatívuszokban, mint követendő példát a WAKO világszövetségben. 2017-ben Point-fighting, kick-light , full-contact és zenés formagyakorlatban rendezzük a világbajnokságot, márpedig a magyar point-fighting válogatott jelenleg talán a Világ legjobbja. Természetesen a többi szabályrendszer magyar válogatottjainak is szárnyakat ad majd a hazai pálya és a hazai közönség buzdítása. Vagyis minden adott a következő sikertörténethez.

A magyar kick-box sportdiplomáciai erejét jól mutatja, hogy a Magyar Kick-box Szövetség közbenjárása nyomán, Dr. Kamuti Jenő javaslatára a Nemzetközi Olimpiai Bizottság Fair Play Bizottságának budapesti tisztújító közgyűlésén hivatalosan is elismert teljes jogú tagjává választotta a WAKO Világszövetséget. Ez a hivatalos tagság nagy lépés a NOB általi elismertséghez, hiszen mi, a WAKO már egy NOB bizottság hivatalos tagjaként, közelebb kerültünk a végső befogadáshoz. A WAKO vezetői köszönetüket fejezték ki a Magyar Szövetségnek, amely tevékenyszerepet játszott a tagság elnyerésében. 

Mariborban, a WAKO Európa-bajnokság ideje alatt került megrendezésre a WAKO Europe rendkívüli közgyűlése, melynek napirendjén, többek között 2 új elnökségi tag megválasztása is szerepelt. Az elnökségi tagi pozíciókra 7 pályázat érkezett és a közgyűlésnek volt feladata eldönteni, hogy a jelentkezőkből ki lesz az a két fő, aki 2016-tól hivatalosan is a WAKO Europe Elnökségének (Board) teljes jogú tagja lesz. Jelentős és az egész magyar kick-box sport számára fontos sportdiplomáciai sikerként könyvelhető el, hogy a jelenlévő 32 ország szavazataiból 28-at megszerezve, az egyik elnökségi tagi pozíciót Király István, a Magyar Szövetség által javasolt jelölt nyerte el.
Értékelés: (Eddig 1 szavazat érkezett)
Ez elég gyenge lett... 1 Harmatos kis írás... 2 Adok még egy lehetoséget... 3 Alaposabb munkát várok el... 4 Nem ártana jobban tájékozódni a témával kapcsolatban... 5 Elmegy, bár vannak hiányosságok... 6 Elég jól sikerült... 7 Szépen kidolgozott, korrekt írás... 8 Teljesen belefedkeztem az olvasásba... 9 Ha minden cikk ilyen lenne... :) 10

Szólj hozzá!!
Név:
E-mail cím:
Regisztráció
Belépés
Regisztráció lépései:
1. Kérem adjon meg egy felhasználói nevet és egy email címet!
2. Kattintson a "Regisztráció" menügombra!
3. Az e-mailben kapott linken keresztül aktiválhatja a regisztrációját!
4. Kattintson a belépés gombra!
Megmondóbox:
BB kódok: [b]félkövér[/b] [u]aláhúzott[/u] [i]dőlt[/i]
Elküld
Frissít
Fordít
Hozzászólások: ( Még nem érkezett hozzászólás... )
Még nem érkezett hozzászólás...Hurd legyőzte LarátVasárnap hajnalban összecsapott a WBA és az IBF nagyváltósúlyú világbajnoka; szoros volt.
Juhász Adrienn Európa-bajnokJuhász Adrienn aranyat szerzett a 22 éven aluli ökölvívók romániai Európa-bajnokságán, a +81 kilósok kategóriájában.
Wilder önként átadta a WBC övet JoshuánakIsmét vitathatatlan világbajnoka van a királykategóriában Anthony Joshua személyében.TV-ajánló
Sport1 | Sport2 | SportM | SportKlub | DigiSport | Eurosport | Eurosport 2
15:45 Sport 1 Sportverda
12:45 Sport 2 Darts
13:30 DIGI Sport 1 Tenisz
15:30 Eurosport 1 Snooker
15:30 Eurosport 2 Labdarúgás
Impresszum Levél nekünk Médiaajánlat www.monokli.com monokli@monokli.com
Küzdelem a spamelők ellen Magyar hungaroo.com - A magyar linkjegyzéke Magyar Honlap Linkek