www.monokli.com
aktuális hírek az ökölvívás szerelemeseinek
Dobor Dezső publikálva: 2016. dec. 6., kedd, 22:51 10290 olvasás - 0 komment

A szombati OB döntők napja a Magyar Ökölvívás Napja

Csötönyi Sándor (fotó: Róth Tamás)
Csötönyi Sándor (fotó: Róth Tamás)

Az ökölvívó szövetség hétfői sajtótájékoztatóján az elnök Csötönyi Sándor röviden vázolta a sportág magyarországi helyzetét.

Megállapította, hogy 2013 októberétől az idei év őszéig - köszönhetően az állam támogatásának - már 40 százalékkal javultak az utánpótláskorúak eredményei, igaz a felnőtteknél legalább ekkora a visszaesés nemzetközi téren. 

"Ezt a tendenciát kell megállítanunk, s a feladat nem túl egyszerű" – mondta. „Négy akadémiára és nyolc régiós központra épül a jövőnk” – tette hozzá. Mint mondta,” a magyar kormány 2013-ban indított kiemelt támogatása meglátszik az utánpótlás területén, a létszám folyamatosan bővül, s az eredményeket is szállítják a fiatalok. Azt ugyanakkor megjegyezte, továbbra is küzdenek azzal a problémával, hogy sok tehetséget elveszítenek, mert azok vagy profinak állnak, vagy dolgozni mennek a sport helyett”. 

Az elnök úgy fogalmazott, hogy az e heti bajnokságot azért rendezik nyolc év szünet után ismét a fővárosban, hogy a budapesti sportszerető emberek visszatérjenek a sportághoz, ne felejtsék el az ökölvívást. "A Nemzeti Sportcsarnok a mi igazi fészkünk, a 75 éve, 1941. december hatodikán, Miklós napján átadott és a Horthy Miklós nevét viselő csarnokban az első esemény az átadás napján a magyar-olasz válogatott bokszmeccs volt, magyar győzelemmel (12-4)" - emlékeztetett Csötönyi Sándor. 

A sportvezető arról is szólt, hogy élvezetes meccsekre számít az OB-n, melyen sok fiatal is kötelek közé lép majd annak jegyében, hogy a MÖSZ már 2020-ra építi az olimpiai csapatát. Csötönyi szerint, mint mindig, idén is lesznek meglepetések, s több súlycsoportban is új bajnokokat avathatnak majd szombat este. Tavaly három fiatal is nyert, örömteli lenne, ha ez a folyamat idén nem szakadna meg. Nekik kell majd odaérni a kvalifikációkon át a tokiói olimpiára és ott helyt állni. 

Ugyanakkor komoly érvágás a sportágnak, hogy legutoljára olyanok fejezték be az amatőr bokszot, mint Szellő Imre, Harcsa Norbert, Ungvári István és legutóbb a következő időszak legnagyobb tehetségének mondott 19 éves Kontrecz Márk, pedig ő a tavasszal még élete első olimpiai selejtezőjén indult. 

Új csapat épül 

ifj. Balzsay Károly, a riói olimpia után kinevezett szövetségi kapitány azt emelte ki, hogy megkezdődött az új csapatok építése, a tokiói és a 2024-es olimpia is a középpontban áll már. A tapasztaltabb, s a felnőtt korcsoportba most belépő fiatalok már a 2020-as játékokra odaérhetnek, míg a junior és serdülő korcsoportok legjobbjait a nyolc év múlva esedékes olimpiára kell megfelelően készíteni és menedzselni. 

A szakvezető jelezte, a felnőtt OB-n az ifi válogatottak 90 százaléka elindul, s jelen állás szerint a felnőtt válogatott bokszolók közül is szinte mindenki szerepel majd. Az egyedüli kivételt éppen az Eb-bronzérmes, Riót is megjárt Harcsa Zoltán jelenti. 

" Zolinak egy ausztriai edzés során sérült meg a porc a könyökében. Nem komoly a baj, de a címvédőnek néhány hetet ki kell hagynia" - adott tájékoztatást Harcsáról Balzsay, aki száz feletti indulót vár az OB-n. „Nagyon bízom benne, hogy mindenkit megfog majd a Budapesten eddig nem látott újszerű körítés, a minőségi rendezés, amivel plusz rangot kap a bajnokság.”

A verseny szerdán, csütörtökön és pénteken is 15.00 órától kezdődik a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban, a szombati döntők pedig 17.00-kor kezdődnek. A szövetség tavaszi közgyűlésének döntése értelmében Papp László hatvan éve nyert harmadik olimpiai aranyának tiszteletére az idei évtől a mindenkori férfi OB döntőinek napja a Magyar Ökölvívás Napja lesz.
Értékelés: (Eddig 2 szavazat érkezett)
Ez elég gyenge lett... 1 Harmatos kis írás... 2 Adok még egy lehetoséget... 3 Alaposabb munkát várok el... 4 Nem ártana jobban tájékozódni a témával kapcsolatban... 5 Elmegy, bár vannak hiányosságok... 6 Elég jól sikerült... 7 Szépen kidolgozott, korrekt írás... 8 Teljesen belefedkeztem az olvasásba... 9 Ha minden cikk ilyen lenne... :) 10

Szólj hozzá!!
Név:
E-mail cím:
Regisztráció
Belépés
Regisztráció lépései:
1. Kérem adjon meg egy felhasználói nevet és egy email címet!
2. Kattintson a "Regisztráció" menügombra!
3. Az e-mailben kapott linken keresztül aktiválhatja a regisztrációját!
4. Kattintson a belépés gombra!
Megmondóbox:
BB kódok: [b]félkövér[/b] [u]aláhúzott[/u] [i]dőlt[/i]
Elküld
Frissít
Fordít
Hozzászólások: ( Még nem érkezett hozzászólás... )
Még nem érkezett hozzászólás...

Legfrissebb

Legolvasottabb

Győzelmet és előrelépést vár BenjiHarmadik profi mérkőzésére készül a korábbi amatőr klasszis Bacskai Balázs.
Szellő Imre 18. küzdelme Várpalotán, péntekenA Felix Promotion pénteken, Várpalotán rendezi az őszi versenyszezon első élő televíziós bokszgáláját.
Szombat este Fight ArenaIzgalmakban nem lesz hiány szombat este Székesfehérváron, a Fight Arénában.TV-ajánló
Sport1 | Sport2 | SportM | SportKlub | DigiSport | Eurosport | Eurosport 2
16:30 Sport 1 Labdarúgás. La Liga world
15:30 Sport 2 Trash Talk
16:15 DIGI Sport 1 Labdarúgás
15:45 Eurosport 1 Síugrás
14:00 Eurosport 2 Snooker
Impresszum Levél nekünk Médiaajánlat www.monokli.com monokli@monokli.com
Küzdelem a spamelők ellen Magyar hungaroo.com - A magyar linkjegyzéke Magyar Honlap Linkek