www.monokli.com
aktuális hírek az ökölvívás szerelemeseinek
Dobor Dezső publikálva: 2016. dec. 6., kedd, 22:51 10301 olvasás - 0 komment

A szombati OB döntők napja a Magyar Ökölvívás Napja

Csötönyi Sándor (fotó: Róth Tamás)
Csötönyi Sándor (fotó: Róth Tamás)

Az ökölvívó szövetség hétfői sajtótájékoztatóján az elnök Csötönyi Sándor röviden vázolta a sportág magyarországi helyzetét.

Megállapította, hogy 2013 októberétől az idei év őszéig - köszönhetően az állam támogatásának - már 40 százalékkal javultak az utánpótláskorúak eredményei, igaz a felnőtteknél legalább ekkora a visszaesés nemzetközi téren. 

"Ezt a tendenciát kell megállítanunk, s a feladat nem túl egyszerű" – mondta. „Négy akadémiára és nyolc régiós központra épül a jövőnk” – tette hozzá. Mint mondta,” a magyar kormány 2013-ban indított kiemelt támogatása meglátszik az utánpótlás területén, a létszám folyamatosan bővül, s az eredményeket is szállítják a fiatalok. Azt ugyanakkor megjegyezte, továbbra is küzdenek azzal a problémával, hogy sok tehetséget elveszítenek, mert azok vagy profinak állnak, vagy dolgozni mennek a sport helyett”. 

Az elnök úgy fogalmazott, hogy az e heti bajnokságot azért rendezik nyolc év szünet után ismét a fővárosban, hogy a budapesti sportszerető emberek visszatérjenek a sportághoz, ne felejtsék el az ökölvívást. "A Nemzeti Sportcsarnok a mi igazi fészkünk, a 75 éve, 1941. december hatodikán, Miklós napján átadott és a Horthy Miklós nevét viselő csarnokban az első esemény az átadás napján a magyar-olasz válogatott bokszmeccs volt, magyar győzelemmel (12-4)" - emlékeztetett Csötönyi Sándor. 

A sportvezető arról is szólt, hogy élvezetes meccsekre számít az OB-n, melyen sok fiatal is kötelek közé lép majd annak jegyében, hogy a MÖSZ már 2020-ra építi az olimpiai csapatát. Csötönyi szerint, mint mindig, idén is lesznek meglepetések, s több súlycsoportban is új bajnokokat avathatnak majd szombat este. Tavaly három fiatal is nyert, örömteli lenne, ha ez a folyamat idén nem szakadna meg. Nekik kell majd odaérni a kvalifikációkon át a tokiói olimpiára és ott helyt állni. 

Ugyanakkor komoly érvágás a sportágnak, hogy legutoljára olyanok fejezték be az amatőr bokszot, mint Szellő Imre, Harcsa Norbert, Ungvári István és legutóbb a következő időszak legnagyobb tehetségének mondott 19 éves Kontrecz Márk, pedig ő a tavasszal még élete első olimpiai selejtezőjén indult. 

Új csapat épül 

ifj. Balzsay Károly, a riói olimpia után kinevezett szövetségi kapitány azt emelte ki, hogy megkezdődött az új csapatok építése, a tokiói és a 2024-es olimpia is a középpontban áll már. A tapasztaltabb, s a felnőtt korcsoportba most belépő fiatalok már a 2020-as játékokra odaérhetnek, míg a junior és serdülő korcsoportok legjobbjait a nyolc év múlva esedékes olimpiára kell megfelelően készíteni és menedzselni. 

A szakvezető jelezte, a felnőtt OB-n az ifi válogatottak 90 százaléka elindul, s jelen állás szerint a felnőtt válogatott bokszolók közül is szinte mindenki szerepel majd. Az egyedüli kivételt éppen az Eb-bronzérmes, Riót is megjárt Harcsa Zoltán jelenti. 

" Zolinak egy ausztriai edzés során sérült meg a porc a könyökében. Nem komoly a baj, de a címvédőnek néhány hetet ki kell hagynia" - adott tájékoztatást Harcsáról Balzsay, aki száz feletti indulót vár az OB-n. „Nagyon bízom benne, hogy mindenkit megfog majd a Budapesten eddig nem látott újszerű körítés, a minőségi rendezés, amivel plusz rangot kap a bajnokság.”

A verseny szerdán, csütörtökön és pénteken is 15.00 órától kezdődik a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban, a szombati döntők pedig 17.00-kor kezdődnek. A szövetség tavaszi közgyűlésének döntése értelmében Papp László hatvan éve nyert harmadik olimpiai aranyának tiszteletére az idei évtől a mindenkori férfi OB döntőinek napja a Magyar Ökölvívás Napja lesz.
Értékelés: (Eddig 2 szavazat érkezett)
Ez elég gyenge lett... 1 Harmatos kis írás... 2 Adok még egy lehetoséget... 3 Alaposabb munkát várok el... 4 Nem ártana jobban tájékozódni a témával kapcsolatban... 5 Elmegy, bár vannak hiányosságok... 6 Elég jól sikerült... 7 Szépen kidolgozott, korrekt írás... 8 Teljesen belefedkeztem az olvasásba... 9 Ha minden cikk ilyen lenne... :) 10

Szólj hozzá!!
Név:
E-mail cím:
Regisztráció
Belépés
Regisztráció lépései:
1. Kérem adjon meg egy felhasználói nevet és egy email címet!
2. Kattintson a "Regisztráció" menügombra!
3. Az e-mailben kapott linken keresztül aktiválhatja a regisztrációját!
4. Kattintson a belépés gombra!
Megmondóbox:
BB kódok: [b]félkövér[/b] [u]aláhúzott[/u] [i]dőlt[/i]
Elküld
Frissít
Fordít
Hozzászólások: ( Még nem érkezett hozzászólás... )
Még nem érkezett hozzászólás...

Legfrissebb


Juhász Adrienn Európa-bajnokJuhász Adrienn aranyat szerzett a 22 éven aluli ökölvívók romániai Európa-bajnokságán, a +81 kilósok kategóriájában.
Wilder önként átadta a WBC övet JoshuánakIsmét vitathatatlan világbajnoka van a királykategóriában Anthony Joshua személyében.
Szeptemberre halaszthatják a GGG-Canelo visszavágót?Elhalasztják? Logikus döntésnek látszik, mindjárt mondjuk, hogy miért az!TV-ajánló
Sport1 | Sport2 | SportM | SportKlub | DigiSport | Eurosport | Eurosport 2
10:00 Sport 1 Televíziós vásárlás
09:15 Sport 2 Labdarúgás
10:25 DIGI Sport 1 Köz/vetítők
10:30 Eurosport 1 Labdarúgás
10:30 Eurosport 2 Kerékpár
Impresszum Levél nekünk Médiaajánlat www.monokli.com monokli@monokli.com
Küzdelem a spamelők ellen Magyar hungaroo.com - A magyar linkjegyzéke Magyar Honlap Linkek