www.monokli.com
aktuális hírek az ökölvívás szerelemeseinek
ellenfelem.hu publikálva: 2014. nov. 19., szerda, 16:57 3918 olvasás - 0 komment

Antoine nyerte a háborút - Fight Night összefoglaló

Göbics Gábor akcióban
Göbics Gábor akcióban

Fergeteges küzdelmek, látványos találatok, felfokozott izgalom - így foglalható össze a vasárnapi Fight Night elnevezésű K-1 és Muay Thai gála, amelyre Budapesten került sor.

Az egy napra valóságos csatatérré változtatott Barba Negra ringjében Habash Antoine K-1 világbajnokunk megszerezte Mitev WKN Európa-bajnoki övét, a World Combat Games győztes kick-boxos, Görbics Gábor legyőzte a thai boxos múltú Birics Tamást egy óriási prestige-meccsen és a K-1 mellett a Muay Thai legnagyobb hazai képviselői is megmutatták, milyen technikás megoldásokkal vannak felfegyverkezve.

Az este Muay Thai meccsekkel vette kezdetét. Az első küzdelmet Tomi Cheng felfokozott hangulatban kezdte és agresszívan, sok könyökössel támadt Dominik Chebenre. Tomi Cheng kínai születésű magyar fiú, a Rokko Gym versenyzője. Edzője Ales Attila, aki ugyan csak két éve foglalkozik vele, de Tomi ez idő alatt már magyar Muay Thai bajnok lett. Cheben ellen ringbe szállva sokszor alakult ki állóháború a clinch-ben, de zúdultak a pörgő könyökösök, egyenes rúgások és ütések is. A harc ritmusát, menetét végig Tomi uralta, aki egyhangú pontozással győzött is.

Ezt Szebeni Attila és Erdős Attila összecsapása követte. A Rehák-tanítvány Erdős az elejétől fogva pontosabbnak, erősebbnek tűnt technikáival és nagyon sokszor borította Szebenit, akit a másodikban aztán kétszer le is küldött. Szebeni a rászámolásokra válaszolt, felállt és nagy szívvel küzdött, de a harmadik menetre sérülésre hivatkozva már nem jött ki.

Ezután jöttek a lányok: Balajti Bia Krisztina Lindtnerova elleni összecsapása. Balajti Bianka 17 éves, a gálán ugyancsak ringbe lépő Birics Tamás tanítványa, junior K-1 WAKO, idén a Hurricane Fighton már kipipált egy tapasztalt osztrák felnőtt bajnokot. A mostani ellenfele is idősebb, rutinos profi versenyzőnek számított. Bia erőfölénye, technikáinak ereje az elejétől nyilvánvaló volt. Lindtnerova már az első menetben szétnyílt egy kicsit a jobb halántéka tájékán, ezért egy kis orvosi szünetre volt szükség. Az erőfölény végig maradt, és bár Lindtnerova is talált pár szép technikával, de Bia dominanciája egyhangú pontozásos győzelmet hozott számára.

A sorban utolsó Muay Thai küzdelemben a nehézsúlyúak, Dicku Péter és Szőke Tibor találkoztak a kötelek között. A méretekhez, termethez híven hatalmas pofonok repkedtek és igazi clinch-háborút láthattunk a fiúktól. Egy igazi háború, komoly adok-kapok alakult ki, számtalan megrendítő erejű ütéssel fűszerezve. Dicku sokszor talált nagy térdeseivel és pontosabb, hatékonyabb tudott lenni a clinchben, végül pedig, a 3. menet és egy nagyon kemény csata után egyhangú pontozással nyert is.

A K-1-ben, az Unicentral bulls színeiben ringbe lépő Pardavi Dávid és Vásony Ferenc között komoly, pörgős adok-kapok alakult ki, amely során feszített tempót és szép technikákat láthattunk mindkét féltől. A második menetben Vásony talán jobban megtalálta a ritmust és a távot, több szignifikáns találatot vitt be, amely aztán a meccs végéig jellemző is maradt. Vásony Ferenc mindhárom bíró lapjain, egyhangú pontozással nyert.

A következő körben Géczei Róbert és Spéth Norbert találkoztak egymással. Szoros, kemény meccs volt, az elejétől fogva, melynek kezdetén Géczei látszólag nehezen találta a távolságot, Spéth pedig a K-1 szabályokra történő “átkapcsolással” bajlódott. Nem egyszer láthattunk clinch-et, térdeseket, így a bíró is aktívan részt vett a mérkőzésben. Spéth mindenesetre magabiztosan, agresszívan támadott. Még az első menetben, egy fejre betaláló térdes nyomán Géczei arca felszakadt, majd a másodikban, miután a sérülés tovább romlott, a vezetőbíró beszüntette a mérkőzést. Technikai KO-val győzött Spéth Norbert.

Érkezett Mártha Zsolt és Sallai Bence. Mártha viszonylag hamar átvette az irányítást, kezei szemmel láthatóan jobbak voltak. Sok nagy találatot vitt be és végig uralta a mérkőzést, melynek végén egyhangú pontozással nyert is.
Kövekezett Koczfán János és Kozsák György találkozója, 3×3 percben. Egy szoros első menet után, melyben Koczfán pár nagyobb erejű találatot tudott bevinni, látható volt, hogy átvette az irányítást. Erőszakosabb, kezdeményezőbb volt és menetelt előre. Vitatható módon, de Kozsákra a másodikban állva rászámoltak. Sok kapaszkodást láthattunk, de általában Koczfán ezekből jobban jött ki és a mérkőzés során igen sok felütéssel talált, majd egyhangú pontozással nyert is a kemény 3 menet után.

Ebbe csöppent bele – szinte az utolsó pillanatban – az eredeti ellenfél sérülése okán beugró Gilányi Attila, aki Bors Ádám ellenében lépett a kötelek közé. Gilányi alapvetően agresszívabbnak tűnt – hatalmas lendülettel és csapásokkal rohamozott. A harmadik menet elején, a lehetőségekre mindig készen álló Gilányi bal horga tisztán talált, Bors pedig azonnal lement. Ugyan felállt, de a mérkőzésvezető nem találta megfelelő állapotúnak folytatáshoz, ezért leállította az összecsapást. Gilányi Attila kiütéssel győzött.

A közönség reakciói és hangereje alapján nehéz lett volna eldönteni, hogy a következő Görbics vs Birics visszavágót vagy Habash Antoine címmeccsét várták jobban a nézők. Görbics és Birics a súlycsoport két nagy ikonja, akik nagy tisztelettel beszélnek egymásról. Legutóbbi találkozójuk óta mindkét harcos sokat fejlődött mind technika, mind pedig erő tekintetében. A Titán SE-t képviselő Görbics lazábbnak tűnt a kezdő menetekben, míg Birics irányítani próbált. Görbics többet talált, arzenálja a jelen szabályrendszer nyújtotta keretek között sokrétűbbnek tűnt – a pörgő technikák, megtévesztések, kihátrálások, ill. a technikák folyékony összekötése mind egy nagyon kerek összképet mutattak. Míg mozgásban, szögekben Görbics tűnt úgy, hogy előnyben van, leállva Birics látszott hatékonyabbnak lábrúgásaival, bár szemmel láthatólag hiányzott pár technika, melyet a szabályok jelen keretek között nem engedélyeztek számára. A harmadik menet körülbelül a feléig Biricsé volt, aztán Görbics magához tért ismét és kezdett többet találni. Az ötödik bombákkal indult, de egyébként is látszott az elejétől, hogy egyik harcos sem szeretné, ha a pontozólapokon dőlne el ismételt összecsapásuk. Végül mégis így lett. Nem túlzás azt állítani, hogy tombolt a közönség – végig kántálták a neveket, szurkoltak, tanácsokat kiabáltak. Görbics Gábor végül a pontozólapokon 2-1-re, tehát többségi döntéssel nyert.

Végül elérkezett a címmérkőzés is. Antoine tiszta, egyenes, hosszú találatokkal kezdte.
Antoine nyert
A ring sarkában ott izgult érte a rendezvény főszervezője, Rehák György a magyar muay thai, K-1, low kick szövetségi kapitány, akit idén ősszel életműdíjjal jutalmaztak. A mérkőzést Csányi János vezette, a WKN frissen kinevezett supervisora pedig Vojvoda György volt. Antoine hamar felvette a ritmust, majd kezdte átvenni az irányítást is. Egyre magabiztosabb lett, jogosan, hiszen a második menetre Mitev feje már vörös volt, orra pedig véres a sok beszedett találattól. A menet végén csak a gong mentette meg. A meccsnek a harmadik menetben lett vége. A sokadik ütésváltás és összekapaszkodás után Antoine egy kombinációt egy teljesen tisztán betaláló térddel fejezett be, mely a Mitev állát érte. Mitev azonnal kötelek alá került. Tapsvihar és üdvrivalgás tört ki, Antoine pedig a ring egyik sarkában, a kötelekre mászva ünnepelt. Habash Antoine a WKN Európa Bajnoka, az öv pedig Magyarországra került. 

forrás: www.ellenfelem.hu, fotók: BGProduction
Értékelés: (Eddig 2 szavazat érkezett)
Ez elég gyenge lett... 1 Harmatos kis írás... 2 Adok még egy lehetoséget... 3 Alaposabb munkát várok el... 4 Nem ártana jobban tájékozódni a témával kapcsolatban... 5 Elmegy, bár vannak hiányosságok... 6 Elég jól sikerült... 7 Szépen kidolgozott, korrekt írás... 8 Teljesen belefedkeztem az olvasásba... 9 Ha minden cikk ilyen lenne... :) 10

Szólj hozzá!!
Név:
E-mail cím:
Regisztráció
Belépés
Regisztráció lépései:
1. Kérem adjon meg egy felhasználói nevet és egy email címet!
2. Kattintson a "Regisztráció" menügombra!
3. Az e-mailben kapott linken keresztül aktiválhatja a regisztrációját!
4. Kattintson a belépés gombra!
Megmondóbox:
BB kódok: [b]félkövér[/b] [u]aláhúzott[/u] [i]dőlt[/i]
Elküld
Frissít
Fordít
Hozzászólások: ( Még nem érkezett hozzászólás... )
Még nem érkezett hozzászólás...Hurd legyőzte LarátVasárnap hajnalban összecsapott a WBA és az IBF nagyváltósúlyú világbajnoka; szoros volt.
Juhász Adrienn Európa-bajnokJuhász Adrienn aranyat szerzett a 22 éven aluli ökölvívók romániai Európa-bajnokságán, a +81 kilósok kategóriájában.
Wilder önként átadta a WBC övet JoshuánakIsmét vitathatatlan világbajnoka van a királykategóriában Anthony Joshua személyében.TV-ajánló
Sport1 | Sport2 | SportM | SportKlub | DigiSport | Eurosport | Eurosport 2
11:45 Sport 1 Kézilabda
13:00 Sport 2 Tenisz
12:45 DIGI Sport 1 Labdarúgás
11:00 Eurosport 1 Snooker
13:00 Eurosport 2 Maraton
Impresszum Levél nekünk Médiaajánlat www.monokli.com monokli@monokli.com
Küzdelem a spamelők ellen Magyar hungaroo.com - A magyar linkjegyzéke Magyar Honlap Linkek