www.monokli.com
aktuális hírek az ökölvívás szerelemeseinek
Sasi LV publikálva: 2018. ápr. 1., vasárnap, 01:49 1600 olvasás - 7 komment

Joshua pontozással nyert

Joshua pontozással nyert
Joshua pontozással nyert

Szombat este ismét egy „kézbe” került három nagy profi ökölvívó világszövetség nehézsúlyú világbajnoki öve.

Szombat estre a walesi Cardiff-ban két nehézsúlyú világbajnok csapott össze: a WBA/IBF öveket birtokló brit Anthony Joshua, valamint a WBO címvédő új-zélandi Joseph Parker. Mindketten veretlenül léptek a kötelek közé.

A nagy érdeklődéssel várt párharc nem hozta az elvárt izgalmakat, mondhatni eseménytelen 12 menetnek lehetett szemtanúja a Principality Stadium 80 ezer nézője, és a tévénézők milliói. Joshua irányított, de főleg balegyenesekkel operálhatott, mivel az elmozgó Parker kiválóan védekezett – de csak ennyi, az új-zélandi ellentámadásai hatástalanoknak bizonyultak, szinte vaktában indított ütéseivel esélye sem volt a győztes találatot bevinni.
Joshua v Parker
A ringben két nehézbombázó volt, viszont egy kézen meg lehetne számolni, hogy összesen hányszor találtak be igazán hangsúlyos ütéssel, ráadásul az olasz bíró sem volt éppen a helyzet magaslatán, ugyanis többször rossz ütemben avatkozott közbe, amikor éppen kialakult volna némi belharc.

A meccs eseménytelen volt, mint azt már fent említettük, ám azért unalmasnak nem volt teljesen unalmas. Ennek oka, hogy a küzdelem utolsó negyedéig érezhető volt némi feszültség és vibrálás, mely miatt a szurkolók úgy érezhették, bármelyik pillanatban pozitív irányba változhat a párharc képe. Ám ez végül nem történt meg.
A világbajnoki címmérkőzés végén egyértelmű volt, hogy Anthony Joshua (21 győzelem, 0 vereség) többet tett a sikerért, így nem volt meglepetés a pontozóbírók döntése. Hivatalosan 118-110, 118-110 és 119-109 arányban nyert a brit ökölvívó, s ezzel megvédte a WBA/IBF öveit, valamint megszerezte Joseph Parker (24 győzelem, 1 vereség) WBO címét is. Érdekesség, hogy ez volt Joshua első pontozásos sikere – a világbajnok eddig mindig idő előtt diadalmaskodott profiként!

a samansport.hu nyomán
Értékelés: (Eddig 2 szavazat érkezett)
Ez elég gyenge lett... 1 Harmatos kis írás... 2 Adok még egy lehetoséget... 3 Alaposabb munkát várok el... 4 Nem ártana jobban tájékozódni a témával kapcsolatban... 5 Elmegy, bár vannak hiányosságok... 6 Elég jól sikerült... 7 Szépen kidolgozott, korrekt írás... 8 Teljesen belefedkeztem az olvasásba... 9 Ha minden cikk ilyen lenne... :) 10

Szólj hozzá!!
Név:
E-mail cím:
Regisztráció
Belépés
Regisztráció lépései:
1. Kérem adjon meg egy felhasználói nevet és egy email címet!
2. Kattintson a "Regisztráció" menügombra!
3. Az e-mailben kapott linken keresztül aktiválhatja a regisztrációját!
4. Kattintson a belépés gombra!
Megmondóbox:
BB kódok: [b]félkövér[/b] [u]aláhúzott[/u] [i]dőlt[/i]
Elküld
Frissít
Fordít
Hozzászólások: ( 7 hozzászólás érkezett )
7 tiby 2018-04-04 19:13:10
Na azért annyira nem volt ez gazember meccs hogy meccsismétlés kelljen XD
6 Den 2018-04-04 10:54:13
Eltelt 3 nap a meccs óta: most már lehiggadtam, már csak 2 sorozatot eresztenék a bíróba és baltával egy kicsit szétszabdalnám, amiért ezt a várva- várt meccset tönkretette. A szándékossága egyértelmű, nincs miről beszélni.
Nem defenzív volt, hanem- ahogy a magyar műsorvezető is mondta- mindketten a másikra vártak, hogy hibázzon, vagy elfáradjon..............Szellemileg volt erős meccs sajnos, fejben egyfolytában dolgoztak. Nagyon figyeltek, de ez a nézőknek nagyon kevés...
Szerintem nem tettek eleget a nézők kiszolgálásáért, ezért én meccsismétlést rendelnék el, már csak a bíró érthetetlen közbeavatkozása miatt is, mert ha nem avatkozik közbe az olasz bíró, akkor valamelyikük kiütéssel nyert volna, mert ki- ki alapon ütöttek, semmilyen szabályt meg nem sértve!!! Ilyet, hogy egy totál vb meccsen az legyen a baj, hogy ütik egymást??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
5 tiby 2018-04-03 18:16:11
Nem volt egy nagyon hajtós mecccs de azért rossz se volt, Parker nagyon fogadkozott a meccs előtt hogy kiütés lesz de ahoz képest defenzíven bokszolt.
4 Den 2018-04-03 11:09:19
A tét valóban nagy volt, de box nem volt, egyik fél sem tett semmit a nézőkért, kivéve egy alkalmat, akkor azonban a bíró azonnal közbeavatkozott és szétválasztotta őket- ki tudja miért?!
3 tiby 2018-04-01 16:18:30
Voltak pár jobb menet de igen összeségében véve nem volt izgalmas.
2 ppali 2018-04-01 12:16:10
Mondjuk Joshua sem sokat csinált, ilyen motiválatlannak még nem láttam...
1 tiby 2018-04-01 10:43:06
Szorosabb meccsre számítottam Parker nem sokat csinált.

Legfrissebb


Juhász Adrienn Európa-bajnokJuhász Adrienn aranyat szerzett a 22 éven aluli ökölvívók romániai Európa-bajnokságán, a +81 kilósok kategóriájában.
Wilder önként átadta a WBC övet JoshuánakIsmét vitathatatlan világbajnoka van a királykategóriában Anthony Joshua személyében.
Szeptemberre halaszthatják a GGG-Canelo visszavágót?Elhalasztják? Logikus döntésnek látszik, mindjárt mondjuk, hogy miért az!TV-ajánló
Sport1 | Sport2 | SportM | SportKlub | DigiSport | Eurosport | Eurosport 2
10:00 Sport 1 Televíziós vásárlás
09:15 Sport 2 Labdarúgás
10:25 DIGI Sport 1 Köz/vetítők
09:30 Eurosport 1 Kerékpár
09:30 Eurosport 2 Kerékpár
Impresszum Levél nekünk Médiaajánlat www.monokli.com monokli@monokli.com
Küzdelem a spamelők ellen Magyar hungaroo.com - A magyar linkjegyzéke Magyar Honlap Linkek