www.monokli.com
aktuális hírek az ökölvívás szerelemeseinek
Gregor László publikálva: 2016. dec. 22., csütörtök, 22:44 12430 olvasás - 0 komment

Kabai kick-box szakmai évzáró

Kabai kick-box szakmai évzáró
Kabai kick-box szakmai évzáró

Az év vége felé inkább a záró értékelések szezonja indul be a kluboknál. A Rácz Kickboxing Team év végi záró vacsoráját egy igényes szakmai programmal fűszerezte Kabán.

Bemutató edzést tartott Olasz Attila, a magyar light-contact és kick-light válogatott szövetségi edzője a klub kabai és nádudvari tagjainak. A két órás edzés közös bemelegítése után külön csoportban dolgoztak a versenyzők és a kezdők. A talajon való mozgás, pontütések és rúgások, kéz-láb kombinációk színesítették a délutánt, amiből nem hiányozhattak a light-contact és kick-light küzdelmek, valamint a gyorsasági gyakorlatok sem. Olasz Attilát, az edzést követő jó hangulatú vacsora után faggattam.

- Első ízben látogatott Kabára, vagy volt már itt?
- Még nem voltam itt soha. Rácz Krisztiánék meghívására jöttünk el. Dancsó Zoltán kollégám most nem tudott eljönni elfoglaltságai miatt, de én nagy örömmel jöttem.
- A Rácz Kick-boxing Team fontos helyet tölt be a Magyar Kick-box Szövetségben, hiszen ebben a térségben Debrecenen kívül nincs a közelben kick-box centrum.
- Krisztiánék pár éve egy nagyon ütőképes és nagyon jó csapatot hoztak létre itt Kabán és Nádudvaron. Sok fiatal tehetséget láttam, akiket, ha meg tudunk tartani a sportágnak, akkor négy-öt éven belül ütőképes generációt jelentenek majd az utánpótlás válogatottban.
- Látogatása spontán, vagy része annak az országjáró programnak, amit egész évben végeztek?
- Természetesen része, már az év elején jeleztük, hogy szeretnénk ide látogatni. Mivel – szerencsére – zsúfolt volt ez az év, így most negyedik állomásként sikerült ezt beiktatni.
- Volt olyan hely, ahová nem jutottak el?
- Igen, szerettük volna meglátogatni a csepeli műhelyt, illetve a szigetszentmiklósi kick-box akadémiát, de ezt a jövő évre kellett halasztanunk.
- A mostani edzésen vegyes résztvevőkkel dolgozott, hiszen egészen apró „harcosok” is gyakoroltak, de felnőtt versenyzőkből sem volt hiány. Mi a véleménye a gárda munkájáról?
- Pozitív benyomásokkal távozom! Attól függetlenül, hogy valaki hobbiból edz vagy versenyző, mindenki meg próbálta végighajtani az edzést. Nagy motivációt érzek és lendületet, ami biztató a jövőre nézve. Rácz Krisztián nagyon jó ökölvívó alapokkal rendelkezik, és a kéztechnikák rendben vannak. Ezekre igyekeznek ráépíteni a light- és a kick-lightban használatos lábtechnikákat, illetve többen vannak akik „kacsingatnak” a ring felé, amihez szintén megfelelőek lesznek az alapok. Nem is baj, mert a magyar ringes kick-boxra ráférne egy kis erősödés.
- Jövő évben, novemberben Budapesten Kick-box Világbajnokság lesz, és jelezték, hogy már az idén elkezdődik a válogatott kiválasztása. Hogy áll ez a munka?
- Szemlélődünk, keresgélünk az utánpótlás korosztályban. Több súlycsoportban már körvonalazódik, kiket lehetne beépíteni a felnőttek közé. A 15 súlycsoportra 25 fős keretünk van idáig. A mostani eredményes felnőttek mellé kell megtalálnunk azokat a fiatalokat, akik sikeresek lehetnek majd.
- A májusi, budapesti Világkupára összeáll majd a csapat?
- Addigra körvonalazódik a csapat, hiszen túl leszünk jó pár nemzetközi versenyen, a diákbajnokságon, a tavaszi felnőtt országos bajnokságon, s így összeáll a válogatott! 

„Ráczék” Rácz Lajos és fia, Krisztián, igazi motorként hajtják ezt az egyre eredményesebb csapatot. Ha a Rácz Kick-boxing megőrzi ezt a közösségi szellemet és az edzésekhez való kiemelkedő hozzáállást, akkor jövőre még eredményesebb évet zárhat.
Értékelés: (Eddig 1 szavazat érkezett)
Ez elég gyenge lett... 1 Harmatos kis írás... 2 Adok még egy lehetoséget... 3 Alaposabb munkát várok el... 4 Nem ártana jobban tájékozódni a témával kapcsolatban... 5 Elmegy, bár vannak hiányosságok... 6 Elég jól sikerült... 7 Szépen kidolgozott, korrekt írás... 8 Teljesen belefedkeztem az olvasásba... 9 Ha minden cikk ilyen lenne... :) 10

Szólj hozzá!!
Név:
E-mail cím:
Regisztráció
Belépés
Regisztráció lépései:
1. Kérem adjon meg egy felhasználói nevet és egy email címet!
2. Kattintson a "Regisztráció" menügombra!
3. Az e-mailben kapott linken keresztül aktiválhatja a regisztrációját!
4. Kattintson a belépés gombra!
Megmondóbox:
BB kódok: [b]félkövér[/b] [u]aláhúzott[/u] [i]dőlt[/i]
Elküld
Frissít
Fordít
Hozzászólások: ( Még nem érkezett hozzászólás... )
Még nem érkezett hozzászólás...


Legolvasottabb

Világranglista a célKis Máté meccse, valamint Kispál-Görbics összecsapás február 16-án.
Gassiev lesz Usyk ellenfeleKialakult a cirkálósúlyú szupertorna, a World Boxing Super Series (WBSS) döntője, ahol mind négy jelentős vb-öv terítékre kerül.
GGG/Canelo II május 5-énHivatalosan is bejelentették, miszerint május 5-én ismét megküzd egymással Gennady Golovkin és Saul Alvarez.TV-ajánló
Sport1 | Sport2 | SportM | SportKlub | DigiSport | Eurosport | Eurosport 2
10:00 Sport 1 Televíziós vásárlás
10:00 Sport 2 Labdarúgás
08:50 DIGI Sport 1 Labdarúgás
10:15 Eurosport 1 Olimpiai játékok
09:15 Eurosport 2 Jégkorong
Impresszum Levél nekünk Médiaajánlat www.monokli.com monokli@monokli.com
Küzdelem a spamelők ellen Magyar hungaroo.com - A magyar linkjegyzéke Magyar Honlap Linkek