www.monokli.com
aktuális hírek az ökölvívás szerelemeseinek
Gregor László publikálva: 2016. dec. 22., csütörtök, 22:44 12400 olvasás - 0 komment

Kabai kick-box szakmai évzáró

Kabai kick-box szakmai évzáró
Kabai kick-box szakmai évzáró

Az év vége felé inkább a záró értékelések szezonja indul be a kluboknál. A Rácz Kickboxing Team év végi záró vacsoráját egy igényes szakmai programmal fűszerezte Kabán.

Bemutató edzést tartott Olasz Attila, a magyar light-contact és kick-light válogatott szövetségi edzője a klub kabai és nádudvari tagjainak. A két órás edzés közös bemelegítése után külön csoportban dolgoztak a versenyzők és a kezdők. A talajon való mozgás, pontütések és rúgások, kéz-láb kombinációk színesítették a délutánt, amiből nem hiányozhattak a light-contact és kick-light küzdelmek, valamint a gyorsasági gyakorlatok sem. Olasz Attilát, az edzést követő jó hangulatú vacsora után faggattam.

- Első ízben látogatott Kabára, vagy volt már itt?
- Még nem voltam itt soha. Rácz Krisztiánék meghívására jöttünk el. Dancsó Zoltán kollégám most nem tudott eljönni elfoglaltságai miatt, de én nagy örömmel jöttem.
- A Rácz Kick-boxing Team fontos helyet tölt be a Magyar Kick-box Szövetségben, hiszen ebben a térségben Debrecenen kívül nincs a közelben kick-box centrum.
- Krisztiánék pár éve egy nagyon ütőképes és nagyon jó csapatot hoztak létre itt Kabán és Nádudvaron. Sok fiatal tehetséget láttam, akiket, ha meg tudunk tartani a sportágnak, akkor négy-öt éven belül ütőképes generációt jelentenek majd az utánpótlás válogatottban.
- Látogatása spontán, vagy része annak az országjáró programnak, amit egész évben végeztek?
- Természetesen része, már az év elején jeleztük, hogy szeretnénk ide látogatni. Mivel – szerencsére – zsúfolt volt ez az év, így most negyedik állomásként sikerült ezt beiktatni.
- Volt olyan hely, ahová nem jutottak el?
- Igen, szerettük volna meglátogatni a csepeli műhelyt, illetve a szigetszentmiklósi kick-box akadémiát, de ezt a jövő évre kellett halasztanunk.
- A mostani edzésen vegyes résztvevőkkel dolgozott, hiszen egészen apró „harcosok” is gyakoroltak, de felnőtt versenyzőkből sem volt hiány. Mi a véleménye a gárda munkájáról?
- Pozitív benyomásokkal távozom! Attól függetlenül, hogy valaki hobbiból edz vagy versenyző, mindenki meg próbálta végighajtani az edzést. Nagy motivációt érzek és lendületet, ami biztató a jövőre nézve. Rácz Krisztián nagyon jó ökölvívó alapokkal rendelkezik, és a kéztechnikák rendben vannak. Ezekre igyekeznek ráépíteni a light- és a kick-lightban használatos lábtechnikákat, illetve többen vannak akik „kacsingatnak” a ring felé, amihez szintén megfelelőek lesznek az alapok. Nem is baj, mert a magyar ringes kick-boxra ráférne egy kis erősödés.
- Jövő évben, novemberben Budapesten Kick-box Világbajnokság lesz, és jelezték, hogy már az idén elkezdődik a válogatott kiválasztása. Hogy áll ez a munka?
- Szemlélődünk, keresgélünk az utánpótlás korosztályban. Több súlycsoportban már körvonalazódik, kiket lehetne beépíteni a felnőttek közé. A 15 súlycsoportra 25 fős keretünk van idáig. A mostani eredményes felnőttek mellé kell megtalálnunk azokat a fiatalokat, akik sikeresek lehetnek majd.
- A májusi, budapesti Világkupára összeáll majd a csapat?
- Addigra körvonalazódik a csapat, hiszen túl leszünk jó pár nemzetközi versenyen, a diákbajnokságon, a tavaszi felnőtt országos bajnokságon, s így összeáll a válogatott! 

„Ráczék” Rácz Lajos és fia, Krisztián, igazi motorként hajtják ezt az egyre eredményesebb csapatot. Ha a Rácz Kick-boxing megőrzi ezt a közösségi szellemet és az edzésekhez való kiemelkedő hozzáállást, akkor jövőre még eredményesebb évet zárhat.
Értékelés: (Eddig 1 szavazat érkezett)
Ez elég gyenge lett... 1 Harmatos kis írás... 2 Adok még egy lehetoséget... 3 Alaposabb munkát várok el... 4 Nem ártana jobban tájékozódni a témával kapcsolatban... 5 Elmegy, bár vannak hiányosságok... 6 Elég jól sikerült... 7 Szépen kidolgozott, korrekt írás... 8 Teljesen belefedkeztem az olvasásba... 9 Ha minden cikk ilyen lenne... :) 10

Szólj hozzá!!
Név:
E-mail cím:
Regisztráció
Belépés
Regisztráció lépései:
1. Kérem adjon meg egy felhasználói nevet és egy email címet!
2. Kattintson a "Regisztráció" menügombra!
3. Az e-mailben kapott linken keresztül aktiválhatja a regisztrációját!
4. Kattintson a belépés gombra!
Megmondóbox:
BB kódok: [b]félkövér[/b] [u]aláhúzott[/u] [i]dőlt[/i]
Elküld
Frissít
Fordít
Hozzászólások: ( Még nem érkezett hozzászólás... )
Még nem érkezett hozzászólás...Győzelmet és előrelépést vár BenjiHarmadik profi mérkőzésére készül a korábbi amatőr klasszis Bacskai Balázs.
Szellő Imre 18. küzdelme Várpalotán, péntekenA Felix Promotion pénteken, Várpalotán rendezi az őszi versenyszezon első élő televíziós bokszgáláját.
Szombat este Fight ArenaIzgalmakban nem lesz hiány szombat este Székesfehérváron, a Fight Arénában.TV-ajánló
Sport1 | Sport2 | SportM | SportKlub | DigiSport | Eurosport | Eurosport 2
02:30 Sport 1 Harmadik félidő
02:00 Sport 2 Kézilabda
03:15 Sport M Mai helyzet
01:10 DIGI Sport 1 Reggeli Start
03:00 Eurosport 1 Snooker
03:00 Eurosport 2 Snowboard
Impresszum Levél nekünk Médiaajánlat www.monokli.com monokli@monokli.com
Küzdelem a spamelők ellen Magyar hungaroo.com - A magyar linkjegyzéke Magyar Honlap Linkek