www.monokli.com
aktuális hírek az ökölvívás szerelemeseinek
Gregor László publikálva: 2017. jan. 3., kedd, 17:28 11127 olvasás - 0 komment

Kick-box: A mesteredző új utakon

Zrínyi
Zrínyi

Zrínyi Miklós egy esztendeje váltott: lemondott a light-contact és kick-light válogatott szövetségi kapitányi posztjáról egyben a szövetségben betöltött alelnöki funkciójáról is.

Zrínyi Miklós mesteredző, a magyar válogatott volt szövetségi kapitánya egy esztendeje váltott. Lemondott a light-contact és kick-light válogatott szövetségi kapitányi posztjáról egyben a szövetségben betöltött alelnöki funkciójáról is. Új klubbot alapított, a Zrínyi Miklós Kick-box Akadémiát. Új utakat keresett.

A neves kick-box szakembert az eltelt egy évről kérdeztük.

- Milyen céllal indultál el egy éve, s hogyan sikerült ezt végrehajtani?
- Elsődlegesen az elinduláskor a létszám növelése volt a cél, másodlagosan pedig a versenyeredmények „beindítása”, vagyis azok a fiúk és lányok, akik eddig más színekben versenyeztek azok most már az Akadémia keretein belül versenyeznek.
- Hány csoportban és hány edzővel dolgoznak? Úgy tudom, új helyszínre is költöztek…
- Igen, február-márciusban költöztünk, mert a régi helyet lebontották. A legkisebbeknél, az óvodásoknál Gremen Petra tartja az edzéseket 10-20 főnek, ez a létszám ovisokról lévén szó, gyakran változik. Az óvodásokkal egy időben edzenek azok a szülők, akik ki akarják ezt a mozgást próbálni. Az iskolás csoportot Hirsch Viktor és Buják Tamás edzi. Egy részük már versenyez is, de a többség ismerkedik a kick-box sporttal. Dolgozik egy fiatalabb „hobbicsoport” is, akik nem akarnak versenyezni, s van egy idősebb felnőtt korú, csapat is ebből a kategóriából. Sélley Anna egy önálló kezdő csoportnak tart edzést, a másik kezdő csoportot Bárdosi Sándor segítségével viszem. S végül a versenyzőket Hirsch Viktorral visszük. Vagyis összesen hat csoportban folyik az oktatás.
- A fővárosban edzenek. Sikerült a sportágba új embereket bevonni?
- Feltétlenül, ráadásul új helyekben,folyamatban van két másik hely kiépítése is. Nem csak Budapesten próbálunk építkezni, Dunakeszin is tervezünk csoportot. Most végzik a tanítványok közül többen az edzői tanfolyamot, ha végeznek, akkor további csoportok is indulhatnak.
- A megalakult Akadémiának hol lehet a szerepe a magyar kick-box életében? Az „Akadémia” elnevezés azért feltételezi, hogy az átlagnál jóval magasabb szinten folyik a képzés…
- Igen, megpróbáljuk ezt magas szinten gyakorolni, ezért is igyekszem minél több tanítványt beiskolázni az edzői tanfolyamokra, s ha a Testnevelési Egyetemen beindul egy magasabb szintű szakember képzés, akkor arra is. Hosszabb távú terveinkről egyelőre nem szeretnék nyilatkozni, mert vannak olyan ötleteink, amelynek az anyagi és infrastrukturális háttere még nincs meg, de már dolgozunk rajta. Az ötlet már meg lett fogalmazva…
- A Zrínyi Miklós Kick-box Akadémia egy éve működik még csak, de már rendelkezik kimagasló eredményekkel. Melyek ezek, amire a legbüszkébb?
- Az utánpótlás kick-box világbajnokságon Debre Bence világbajnoki címet és egy VB ezüstöt szerzett, rajta kívül elhoztunk három bronzérmet is. A felnőttek között Gremen Petra és Bayer Péter az Európa-bajnokságon döntőztek, ezüstérmesek lettek. Rajtuk kívül Sélley Anna szerzett bronzérmet. Így azért, kis létszámú versenyzői gárdával első évben nem volt rossz teljesítmény.
- Őrségváltás történt a light-contact, kick-light válogatott élén, volt tanítványai, Dancsó Zoltán és Olasz Attila irányítják a nemzeti gárdát. Mennyire tartják a kapcsolatot?
- Ha keresnek, akkor mindig rendelkezésükre állok, de tudják Ők, mit akarnak csinálni! Az idő majd eldönti, hogyan működik az elképzelésük.
- 2017-re melyek az Akadémia főbb célkitűzései?
- Két részben gondolkodunk. Az egyik a versenyzés, a másik egy életforma kialakítása. Régen, amikor harmincvalahány évvel ezelőtt elkezdtük az edzéseket, az volt a célunk, hogy ne csak egy sportág legyen, hanem egy olyan életforma, amelyet egész életünkön keresztül tudunk művelni. Külön örömömre szolgál, hogy vannak olyan tanítványaim a „hobbisták” között, akikkel a nyolcvanas évek elején kezdtük annak idején az All-Style Sportkaratét. A másik oldal, a versenyzés terén a cél nem lehet más, mint a budapesti kick-box világbajnokságra való felkészülés és szereplés.
- Tehát várhatóak a válogatottban Akadémia tagok?
- Mindenféleképpen szeretném és csalódott lennék, ha nem kerülnének be a válogatottba versenyzőim.
Értékelés: (Eddig 1 szavazat érkezett)
Ez elég gyenge lett... 1 Harmatos kis írás... 2 Adok még egy lehetoséget... 3 Alaposabb munkát várok el... 4 Nem ártana jobban tájékozódni a témával kapcsolatban... 5 Elmegy, bár vannak hiányosságok... 6 Elég jól sikerült... 7 Szépen kidolgozott, korrekt írás... 8 Teljesen belefedkeztem az olvasásba... 9 Ha minden cikk ilyen lenne... :) 10

Szólj hozzá!!
Név:
E-mail cím:
Regisztráció
Belépés
Regisztráció lépései:
1. Kérem adjon meg egy felhasználói nevet és egy email címet!
2. Kattintson a "Regisztráció" menügombra!
3. Az e-mailben kapott linken keresztül aktiválhatja a regisztrációját!
4. Kattintson a belépés gombra!
Megmondóbox:
BB kódok: [b]félkövér[/b] [u]aláhúzott[/u] [i]dőlt[/i]
Elküld
Frissít
Fordít
Hozzászólások: ( Még nem érkezett hozzászólás... )
Még nem érkezett hozzászólás...Juhász Adrienn Európa-bajnokJuhász Adrienn aranyat szerzett a 22 éven aluli ökölvívók romániai Európa-bajnokságán, a +81 kilósok kategóriájában.
Wilder önként átadta a WBC övet JoshuánakIsmét vitathatatlan világbajnoka van a királykategóriában Anthony Joshua személyében.
Szeptemberre halaszthatják a GGG-Canelo visszavágót?Elhalasztják? Logikus döntésnek látszik, mindjárt mondjuk, hogy miért az!TV-ajánló
Sport1 | Sport2 | SportM | SportKlub | DigiSport | Eurosport | Eurosport 2
13:00 Sport 1 Jégkorong
14:00 Sport 2 Labdarúgás
19:05 DIGI Sport 1 A nap hőse
15:30 Eurosport 1 Kerékpár
15:30 Eurosport 2 Formula-e
Impresszum Levél nekünk Médiaajánlat www.monokli.com monokli@monokli.com
Küzdelem a spamelők ellen Magyar hungaroo.com - A magyar linkjegyzéke Magyar Honlap Linkek