www.monokli.com
aktuális hírek az ökölvívás szerelemeseinek
monokli.com publikálva: 2016. júl. 2., szombat, 13:17 8684 olvasás - 1 komment

Klicsko nincs az indulók között

Klicsko nincs az indulók között
Klicsko nincs az indulók között

Szombaton a mérlegeléssel és a sorsolással Venezuelában megkezdődik az utolsó olimpiai kvalifikációs torna, ahol már csak a WSB-s és az APB-s félprofik, valamint az AIBA-n kívüli hivatásos ökölvívók indulhatnak.

Magyarországot két versenyző képviseli a közép-amerikai országban, Bernáth István (+91 kg) és Nemesapáti Norbert (81 kg). Utóbbi személye azért érdekes, mivel ő hivatásos ökölvívó státusban van, soha nem volt amatőr, vagyis az indulása az új szabályoknak köszönhető, illetve annak is, hogy súlyában nincs WSB/APB versenyzőnk.

Nem lesz egyszerű dolga Vargasban a két versenyzőnek, ugyanis mindössze 26 kvótát osztanak a 10 súlycsoportban, összesen, szupernehézsúlyban ráadásul mindössze 1-et. Mindez azt jelenti, hogy Bernáthnak meg kell nyernie a bombaerős tornát, Nemesapáti nem végezhet a 3. helynél rosszabbul.

Érdekesség, hogy 81 kilóban nem Nemesapáti az egyetlen aktív profi bunyós, sőt, ebben a súlyban kifejezetten sokan próbálkoznak az új szabályoknak köszönhetően. Az előzetes nevezések alapján a fehérorosz Kiril Samadurau (7 győzelem – 0 vereség), a kameruni-francia Hassan N'Dam N'Jikam (33 győzelem – 2 vereség), a cseh Ladislav Kutil (19 győzelem – 4 vereség), az indiai Dilbag Singh (3 győzelem – 0 vereség), a moldáv Petru Ciobanu (1 győzelem – 1 vereség), és a szerb Petar Maukovic (14 győzelem – 0 vereség) is elindulhat a tornán.

+91 kilóban viszont hiába kerestük, nem láttuk Vlagyimir Klicsko nevét, holott korábban úgy nyilatkozott, hogy érdekli az olimpia. Pedig most, hogy a Fury visszavágó tolódik (?), még ideje is volna az indulásra. Jelen állás szerint az AIBA nem tervez szabad kártyák kiadását, azaz úgy tűnik, a veterán ukrán nem lesz ott rióban.
Értékelés: (Eddig 1 szavazat érkezett)
Ez elég gyenge lett... 1 Harmatos kis írás... 2 Adok még egy lehetoséget... 3 Alaposabb munkát várok el... 4 Nem ártana jobban tájékozódni a témával kapcsolatban... 5 Elmegy, bár vannak hiányosságok... 6 Elég jól sikerült... 7 Szépen kidolgozott, korrekt írás... 8 Teljesen belefedkeztem az olvasásba... 9 Ha minden cikk ilyen lenne... :) 10

Szólj hozzá!!
Név:
E-mail cím:
Regisztráció
Belépés
Regisztráció lépései:
1. Kérem adjon meg egy felhasználói nevet és egy email címet!
2. Kattintson a "Regisztráció" menügombra!
3. Az e-mailben kapott linken keresztül aktiválhatja a regisztrációját!
4. Kattintson a belépés gombra!
Megmondóbox:
BB kódok: [b]félkövér[/b] [u]aláhúzott[/u] [i]dőlt[/i]
Elküld
Frissít
Fordít
Hozzászólások: ( 1 hozzászólás érkezett )
1 Török 2016-07-02 13:37:35
Hát akkor kössétek fel a gatyátokat, és mutassátok meg hogy ott a helyetek Rioban!!Hurd legyőzte LarátVasárnap hajnalban összecsapott a WBA és az IBF nagyváltósúlyú világbajnoka; szoros volt.
Juhász Adrienn Európa-bajnokJuhász Adrienn aranyat szerzett a 22 éven aluli ökölvívók romániai Európa-bajnokságán, a +81 kilósok kategóriájában.
Wilder önként átadta a WBC övet JoshuánakIsmét vitathatatlan világbajnoka van a királykategóriában Anthony Joshua személyében.TV-ajánló
Sport1 | Sport2 | SportM | SportKlub | DigiSport | Eurosport | Eurosport 2
11:45 Sport 1 Kézilabda
13:00 Sport 2 Tenisz
12:45 DIGI Sport 1 Labdarúgás
11:00 Eurosport 1 Snooker
13:00 Eurosport 2 Maraton
Impresszum Levél nekünk Médiaajánlat www.monokli.com monokli@monokli.com
Küzdelem a spamelők ellen Magyar hungaroo.com - A magyar linkjegyzéke Magyar Honlap Linkek