www.monokli.com
aktuális hírek az ökölvívás szerelemeseinek
Sasvári Tamás publikálva: 2018. febr. 26., hétfő, 21:34 854 olvasás - 0 komment

Máté Kristóf remek meccsen UBO övet nyert

Máté Kristóf remek meccsen UBO övet nyert
Máté Kristóf remek meccsen UBO övet nyert

Igazi közönségmeccsel fejeződött be a Feja Promotion vasárnap esti budapesti rendezvénye; magyar derékon az UBO öve.

A Károli Gáspár Egyetem tornacsarnokában rendezett vasárnap esti profi boksz gála főmérkőzésén az UBO szervezet cirkálósúlyú interkontinentális övéért meccselt a belga Erik Nazaryan (24 győzelem, 20 vereség, 4 döntetlen) és Tollár László tanítványa, Máté Kristóf (7 győzelem, 6 vereség).

A párharcnak nem a magyar öklöző volt az esélyese, sőt, többen kimondták, hogy inkább csak egy tisztes helyállásban reménykedhet. Máté viszont nem így gondolkodott, és bár az első néhány menetet elvesztette a pontosabban, keményebben dolgozó belga ellen, a folytatásban – látványos adok-kapok mellett – már ő látszódott fölényben. A közönség zajos támogatása mellett Máté az ötödik-hatodik menetekre egyre egyértelműbb fölényben bokszolt, amikor is bekövetkezett a baj; a hatodik kör második felében a két bunyós összecsapott, amit a belga bal szemöldöke bánt. Az egyébként erejével elkészül Nazaryan-t megvizsgálta a ringorvos, akinek a tanácsára nem folytatódhatott a párharc.

Ilyen esetben – mivel vétlen fejelésnek minősítette az esetet a ringbíró, és a negyedik menet már elmúlt – a pontozólapok döntenek. Ez Mété Kristófnak kedvezett, többségi döntéssel, így az ő derekára került az UBO szépen kidolgozott öve. A pontozók lapjain a következő számok álltak; Baranyi János 58-56, Döry Miklós 59-55, Gábris Bulcsú 57-57.

A Feja Promotion eseményén voltak emlékezetes küzdelmek, mint a már említett UBO-meccs, ám a korábbi amatőr válogatott Nagy Krisztián valószínűleg inkább egy életre elfelejtené a saját mérkőzését. A 26 éves szolnoki kiválóság profi pályafutása 5. mérkőzésén lépett kötelek közé, éspedig a hivatásosként debütáló szerb Slobodan Kubica ellen.

Van, aki az mondja, hogy elég a ringbe lépő ökölvívók nadrágjára nézni, egyből tippelni lehet a győztes személyére. Mégpedig szinte 100 százalékosan. Van ebben valami, de a Nagy-Kubica meccsen „borult a nadrág teória” – hiába nézett úgy ki a szerb nadrágja, mintha a strandról érkezett volna szorítóba!

A párharc gyors heves ütésváltásokkal kezdődött, majd nem sokkal később Nagy beszorította ellenfelét az egyik semleges sarokba, ahol több ütéssel támadta tovább. Igen ám, de ekkor Kubica egy villámgyors jobbfelütéssel padlóztatta a védekezési hibát ejtő magyar ökölvívót. Komoly leütés volt, és bár Nagy felállt nyolcig, benne maradt az ütés, hiába reagált a ringbíró utasításaira. A küzdelem folytatódott, de Kubica néhány újabb találatát követően a mérkőzésvezető beszüntette a párharcot. Jogosan! (TKO) Nagy Krisztián rekordja tehát már nem makulátlan; négy győzelem mellett immáron egy vereséget is jegyet.
Kramer kispapo peter.jpg
A vasárnapi programban már a hetedik hivatásos mérkőzésén lépett kötelek közé Krämer „Kispapo” Péter.  A 27 éves nagyváltósúlyú ökölvívó tökéletes mérleggel rendelkezik a profik táborában, s most is úgy lépett kötelek közé, hogy ezt a rekordot továbbra is őrizni akarja. „Kispapo” ellenfele ez alkalommal Szerbiából érkezett, méghozzá Mirko Jovanovic személyében, aki szemmel láthatóan megilletődött a hazai bunyós extrém bevonulásától, illetve a hangos szurkolóitól.

Krämer azonnal támadólag lépett fel, a szerbnek momentuma sem volt, így csak az volt a kérdéses, hogy meddig tart az egyenlőtlen küzdelem. Nos, nem egészen két percig! „Kispapo” egy remekül kivezetett, testre mért jobbossal ütötte ki Jovanovic-ot (KO). Ezzel a sikerrel Krämer új rekordja: 7 mérkőzés, 7 győzelem, ebből 5 KO/TKO.

a SamanSport.hu/magazin nyomán
Értékelés: (Eddig 1 szavazat érkezett)
Ez elég gyenge lett... 1 Harmatos kis írás... 2 Adok még egy lehetoséget... 3 Alaposabb munkát várok el... 4 Nem ártana jobban tájékozódni a témával kapcsolatban... 5 Elmegy, bár vannak hiányosságok... 6 Elég jól sikerült... 7 Szépen kidolgozott, korrekt írás... 8 Teljesen belefedkeztem az olvasásba... 9 Ha minden cikk ilyen lenne... :) 10

Szólj hozzá!!
Név:
E-mail cím:
Regisztráció
Belépés
Regisztráció lépései:
1. Kérem adjon meg egy felhasználói nevet és egy email címet!
2. Kattintson a "Regisztráció" menügombra!
3. Az e-mailben kapott linken keresztül aktiválhatja a regisztrációját!
4. Kattintson a belépés gombra!
Megmondóbox:
BB kódok: [b]félkövér[/b] [u]aláhúzott[/u] [i]dőlt[/i]
Elküld
Frissít
Fordít
Hozzászólások: ( Még nem érkezett hozzászólás... )
Még nem érkezett hozzászólás...


Legolvasottabb

Fury: Wilder boxleckét kapna tőlemA volt világbajnok a regnáló WBC világbajnok Deontay Wilder ellen szeretne küzdeni.
Wilder kiütötte Luis Ortiz-tNem borult a papírforma a vasárnap hajnali nehézsúlyú vb-meccsen.
Mérlegre álltak a hétvége főszereplőiA hétvégén négy külföldi boxgálára is érdemes odafigyelni, a mérlegelések rendben megtörténtek.TV-ajánló
Sport1 | Sport2 | SportM | SportKlub | DigiSport | Eurosport | Eurosport 2
20:00 Sport 1 Harmadik félidő
20:45 Sport 2 Labdarúgás
20:30 DIGI Sport 1 Labdarúgás
19:50 Eurosport 1 Snooker
20:30 Eurosport 2 Kerékpár
Impresszum Levél nekünk Médiaajánlat www.monokli.com monokli@monokli.com
Küzdelem a spamelők ellen Magyar hungaroo.com - A magyar linkjegyzéke Magyar Honlap Linkek