www.monokli.com
aktuális hírek az ökölvívás szerelemeseinek
monokli.com publikálva: 2016. júl. 2., szombat, 23:53 7929 olvasás - 0 komment

Sorsoltak az utolsó olimpiai kvalifikációs tornán

Két a megnyitó után (fotó: AIBA)
Két a megnyitó után (fotó: AIBA)

Az új szabályok értelmében a profi ökölvívók számára is nyitott venezuelai WSB/APB olimpiai kvalifikációs tornán, ahol két magyarért is szoríthatunk, megtörtént a mérlegelés és a sorsolás.

A venezuelai tornán 40 ország 79 ökölvívója igyekszik megváltani a repülőjegyét az idei ötkarikás játékokra, köztük Nemesapáti Norbert (81 kg) és Bernáth István (+91 kg) is. Összesen 26 szabad kvóta van, ami az indulók számát figyelembe véve kifejezetten soknak számít, viszont a magyarok számára nem ígérkezik sétagaloppnak az előttünk álló verseny. Kezdve azzal, hogy Bernáth súlyában mindössze 1 (!) szabad kvóta van, de ha az indulók számát már súlycsoportonként figyeljük, akkor nincs miért örülni, tudniillik a két legnépesebb súlykategóriában próbálkoznak fiaink!

Érdekesség, hogy a tornán eredetileg Varga Miklós (60 kg) is indult volna, akinek a súlyában mindössze 7 bunyós mérlegelt, így ott az erőnyerőnek mindössze 1 meccset kell nyernie a riói utazásért. Tetejébe azt az egy győzelmet két mérkőzésen kell elérnie, ugyanis könnyűsúlyban 3 szabad kvóta van, ekképp ha a versenybe az elődöntőben bekapcsolódó erőnyerő először kikap, a bronzmeccsen még javíthat. Nemesapátinak és Bernáthnak egyaránt 3 nyert meccs kell a kvótához!

Nemesapáti Norbert (81 kg – 13 induló, 3 kvóta) a 25 éves lengyel Mateusz Jerzy Tryc ellen kezd hétfőn, a 11 órakor kezdődő programban, s győzelme esetén az első fordulóban erőnyerő cseh profi Ladislav Kutil (19 győzelem – 4 vereség) következik a keddi versenynapon. Kettejük közül a lengyel a komolyabb ökölvívó, hazája amatőr bajnoka, WSB „veterán”, míg Kutil már másfél éve inaktív (értsd: visszavonult!), 40 éves versenyző.

Bernáth István (+91 kg – 10 induló, 1 kvóta) az első körből erőnyerőként kimarad, kedden a brazil Cosme Henriqu Dos Santos-szal küzd a helyi idő szerint 11 órakor kezdődő programban.

A 80,2 kilóval mérlegelő Nemesapáti egyébként nem vehetett részt a sorsoláson, ugyanis a doppingellenőrök feltartóztatták.
Értékelés: (Eddig 2 szavazat érkezett)
Ez elég gyenge lett... 1 Harmatos kis írás... 2 Adok még egy lehetoséget... 3 Alaposabb munkát várok el... 4 Nem ártana jobban tájékozódni a témával kapcsolatban... 5 Elmegy, bár vannak hiányosságok... 6 Elég jól sikerült... 7 Szépen kidolgozott, korrekt írás... 8 Teljesen belefedkeztem az olvasásba... 9 Ha minden cikk ilyen lenne... :) 10

Szólj hozzá!!
Név:
E-mail cím:
Regisztráció
Belépés
Regisztráció lépései:
1. Kérem adjon meg egy felhasználói nevet és egy email címet!
2. Kattintson a "Regisztráció" menügombra!
3. Az e-mailben kapott linken keresztül aktiválhatja a regisztrációját!
4. Kattintson a belépés gombra!
Megmondóbox:
BB kódok: [b]félkövér[/b] [u]aláhúzott[/u] [i]dőlt[/i]
Elküld
Frissít
Fordít
Hozzászólások: ( Még nem érkezett hozzászólás... )
Még nem érkezett hozzászólás...Szellő Imre 18. küzdelme Várpalotán, péntekenA Felix Promotion pénteken, Várpalotán rendezi az őszi versenyszezon első élő televíziós bokszgáláját.
Szombat este Fight ArenaIzgalmakban nem lesz hiány szombat este Székesfehérváron, a Fight Arénában.
Egedi Renátó szórakoztatni szeretneEgedi Renátó nem csak megnyerni szeretné a WBO övet, hanem szórakoztatni a közönséget.TV-ajánló
Sport1 | Sport2 | SportM | SportKlub | DigiSport | Eurosport | Eurosport 2
10:15 Sport 1 Kézilabda
09:00 Sport 2 Labdarúgás
10:30 Sport M Sakkk! - Kállai Gáborral
10:25 DIGI Sport 1 Atlétika
10:55 Eurosport 1 Téli sportok
09:30 Eurosport 2 Snooker
Impresszum Levél nekünk Médiaajánlat www.monokli.com monokli@monokli.com
Küzdelem a spamelők ellen Magyar hungaroo.com - A magyar linkjegyzéke Magyar Honlap Linkek