www.monokli.com
aktuális hírek az ökölvívás szerelemeseinek
monokli.com publikálva: 2016. júl. 2., szombat, 23:53 8071 olvasás - 0 komment

Sorsoltak az utolsó olimpiai kvalifikációs tornán

Két a megnyitó után (fotó: AIBA)
Két a megnyitó után (fotó: AIBA)

Az új szabályok értelmében a profi ökölvívók számára is nyitott venezuelai WSB/APB olimpiai kvalifikációs tornán, ahol két magyarért is szoríthatunk, megtörtént a mérlegelés és a sorsolás.

A venezuelai tornán 40 ország 79 ökölvívója igyekszik megváltani a repülőjegyét az idei ötkarikás játékokra, köztük Nemesapáti Norbert (81 kg) és Bernáth István (+91 kg) is. Összesen 26 szabad kvóta van, ami az indulók számát figyelembe véve kifejezetten soknak számít, viszont a magyarok számára nem ígérkezik sétagaloppnak az előttünk álló verseny. Kezdve azzal, hogy Bernáth súlyában mindössze 1 (!) szabad kvóta van, de ha az indulók számát már súlycsoportonként figyeljük, akkor nincs miért örülni, tudniillik a két legnépesebb súlykategóriában próbálkoznak fiaink!

Érdekesség, hogy a tornán eredetileg Varga Miklós (60 kg) is indult volna, akinek a súlyában mindössze 7 bunyós mérlegelt, így ott az erőnyerőnek mindössze 1 meccset kell nyernie a riói utazásért. Tetejébe azt az egy győzelmet két mérkőzésen kell elérnie, ugyanis könnyűsúlyban 3 szabad kvóta van, ekképp ha a versenybe az elődöntőben bekapcsolódó erőnyerő először kikap, a bronzmeccsen még javíthat. Nemesapátinak és Bernáthnak egyaránt 3 nyert meccs kell a kvótához!

Nemesapáti Norbert (81 kg – 13 induló, 3 kvóta) a 25 éves lengyel Mateusz Jerzy Tryc ellen kezd hétfőn, a 11 órakor kezdődő programban, s győzelme esetén az első fordulóban erőnyerő cseh profi Ladislav Kutil (19 győzelem – 4 vereség) következik a keddi versenynapon. Kettejük közül a lengyel a komolyabb ökölvívó, hazája amatőr bajnoka, WSB „veterán”, míg Kutil már másfél éve inaktív (értsd: visszavonult!), 40 éves versenyző.

Bernáth István (+91 kg – 10 induló, 1 kvóta) az első körből erőnyerőként kimarad, kedden a brazil Cosme Henriqu Dos Santos-szal küzd a helyi idő szerint 11 órakor kezdődő programban.

A 80,2 kilóval mérlegelő Nemesapáti egyébként nem vehetett részt a sorsoláson, ugyanis a doppingellenőrök feltartóztatták.
Értékelés: (Eddig 2 szavazat érkezett)
Ez elég gyenge lett... 1 Harmatos kis írás... 2 Adok még egy lehetoséget... 3 Alaposabb munkát várok el... 4 Nem ártana jobban tájékozódni a témával kapcsolatban... 5 Elmegy, bár vannak hiányosságok... 6 Elég jól sikerült... 7 Szépen kidolgozott, korrekt írás... 8 Teljesen belefedkeztem az olvasásba... 9 Ha minden cikk ilyen lenne... :) 10

Szólj hozzá!!
Név:
E-mail cím:
Regisztráció
Belépés
Regisztráció lépései:
1. Kérem adjon meg egy felhasználói nevet és egy email címet!
2. Kattintson a "Regisztráció" menügombra!
3. Az e-mailben kapott linken keresztül aktiválhatja a regisztrációját!
4. Kattintson a belépés gombra!
Megmondóbox:
BB kódok: [b]félkövér[/b] [u]aláhúzott[/u] [i]dőlt[/i]
Elküld
Frissít
Fordít
Hozzászólások: ( Még nem érkezett hozzászólás... )
Még nem érkezett hozzászólás...Hurd legyőzte LarátVasárnap hajnalban összecsapott a WBA és az IBF nagyváltósúlyú világbajnoka; szoros volt.
Juhász Adrienn Európa-bajnokJuhász Adrienn aranyat szerzett a 22 éven aluli ökölvívók romániai Európa-bajnokságán, a +81 kilósok kategóriájában.
Wilder önként átadta a WBC övet JoshuánakIsmét vitathatatlan világbajnoka van a királykategóriában Anthony Joshua személyében.TV-ajánló
Sport1 | Sport2 | SportM | SportKlub | DigiSport | Eurosport | Eurosport 2
23:00 Sport 1 Labdarúgás
21:00 Sport 2 Ökölvívás
21:10 DIGI Sport 1 Labdarúgás
23:00 Eurosport 1 Snooker
20:30 Eurosport 2 Gyorsasági motorverseny
Impresszum Levél nekünk Médiaajánlat www.monokli.com monokli@monokli.com
Küzdelem a spamelők ellen Magyar hungaroo.com - A magyar linkjegyzéke Magyar Honlap Linkek