www.monokli.com
aktuális hírek az ökölvívás szerelemeseinek
Gregor László publikálva: 2017. júl. 6., csütörtök, 12:16 8214 olvasás - 0 komment
Címkék:Címkék:

Ismét BUDO a Gyermekotthonban, Szalontán

Ismét BUDO a Gyermekotthonban, Szalontán
Ismét BUDO a Gyermekotthonban, Szalontán

A gyermekek, az ifjúság részére biztosított nyári program nem (csak) anyagiak függvénye. Ezt a tényt bizonyítják azok a nyári programok, amivel a békéscsabai Kazinczy Ferenc Általános Iskola kollektívája támogatja évek óta a Böjte Csaba Atya által alapított Dévai Szent Ferenc Alapítvány nagyszalontai gyermekotthonát. A személyes találkozások, látogatások,foglalkozások megtartása egyben fontos nevelő tevékenységet is jelent.

A fő szervezők, koordinátorok, Szeleczki Erzsébet és Szeverényiné Sebők Judit minden évben megtalálják a módját annak, hogy tematikus hét keretében az egyik napon a harcművészet, az önvédelem oktatására is sor kerül, amit sok kis táborlakó már régóta vár. A foglalkozásokat Shihan Gregor László VI.DAN goshinkai karate, a Békés Megyei Harcművész Szövetség elnöke, a Nippon Seibukan Akadémia tagja, a Békéscsabai Lakótelepi SE edzője vezeti, aki a békéscsabai Kazinczy Ferenc Általános Iskola tanára. Ebben az iskolában három éve tanóra keretben iskolai önvédelmi és harcművészeti oktatás is folyik a „C” és „D” osztályokban, amit a Laczkó Irén vezette új iskolavezetés is támogat..

Az idén mind a két edzést délelőtt tartották.. Először ismétlésre és a pusztakezes technikák alkalmazására került sor. Igen, ismétlésre, hiszen a gyerekek legtöbbje már több éve résztvevője ennek a harcművészeti, BUDO napnak. Ami örömteli, hogy nagyon keveset felejtettek. Kis pihenő után, a második edzésen a rövid bot használatába kóstolhattak bele a táborlakók, ami szintén nagy sikert aratott.

A táborban megint bebizonyosodott, hogy ezek a gyerekek ugyan olyan tehetségesek, mint jobb körülmények között élő társaik, s megérdemlik a képesség fejlesztést, a gondolkodást. Dicséret illeti azokat a pedagógusokat és segítőiket, akik áldozatos munkájukkal teszik széppé a nyarat számukra. Játszóház, foci, énektanulás, hangszeres zene, táncoktatás fejleszti képességeiket, s Ők óriási szeretettel hálálják meg. A meghatározó támogató, a Vasárnapi Iskola Alapítvány mellett az idén Békéscsaba megyei Jogú város önkormányzata is támogatta a tábori munkát, s Túriné Kovács Márta osztályvezető-asszony és Bíró Csaba oktatási és sportbizottsági elnök személyesen is meglátogatta a közösséget. Adományra mindig szükség van, ebben a forró nyári időszakban főképpen a friss gyümölcs kelendő a táborban, ilyen adományt mindig szívesen lát az árvaház. Persze, mindennek helye van, és szerencsére, sokan nem csak nyáron, hanem az egész év folyamán tartják a kapcsolatot, hogy az EMBER nevelés tényleg eredményes legyen!
Címkék:Címkék:
Értékelés: (Eddig 1 szavazat érkezett)
Ez elég gyenge lett... 1 Harmatos kis írás... 2 Adok még egy lehetoséget... 3 Alaposabb munkát várok el... 4 Nem ártana jobban tájékozódni a témával kapcsolatban... 5 Elmegy, bár vannak hiányosságok... 6 Elég jól sikerült... 7 Szépen kidolgozott, korrekt írás... 8 Teljesen belefedkeztem az olvasásba... 9 Ha minden cikk ilyen lenne... :) 10

Szólj hozzá!!
Név:
E-mail cím:
Regisztráció
Belépés
Regisztráció lépései:
1. Kérem adjon meg egy felhasználói nevet és egy email címet!
2. Kattintson a "Regisztráció" menügombra!
3. Az e-mailben kapott linken keresztül aktiválhatja a regisztrációját!
4. Kattintson a belépés gombra!
Megmondóbox:
BB kódok: [b]félkövér[/b] [u]aláhúzott[/u] [i]dőlt[/i]
Elküld
Frissít
Fordít
Hozzászólások: ( Még nem érkezett hozzászólás... )
Még nem érkezett hozzászólás...


Legolvasottabb

Világranglista a célKis Máté meccse, valamint Kispál-Görbics összecsapás február 16-án.
Gassiev lesz Usyk ellenfeleKialakult a cirkálósúlyú szupertorna, a World Boxing Super Series (WBSS) döntője, ahol mind négy jelentős vb-öv terítékre kerül.
GGG/Canelo II május 5-énHivatalosan is bejelentették, miszerint május 5-én ismét megküzd egymással Gennady Golovkin és Saul Alvarez.TV-ajánló
Sport1 | Sport2 | SportM | SportKlub | DigiSport | Eurosport | Eurosport 2
05:00 Sport 1 Labdarúgás. La Liga world
06:00 Sport 2 Televíziós vásárlás
06:55 DIGI Sport 1 Reggeli Start
04:30 Eurosport 1 Műkorcsolya
05:00 Eurosport 2 Jégkorong
Impresszum Levél nekünk Médiaajánlat www.monokli.com monokli@monokli.com
Küzdelem a spamelők ellen Magyar hungaroo.com - A magyar linkjegyzéke Magyar Honlap Linkek