www.monokli.com
aktuális hírek az ökölvívás szerelemeseinek
Gregor László publikálva: 2017. márc. 6., hétfő, 18:09 8840 olvasás - 0 komment

Jubileumi Taekwon-do Országos Bajnokság Békéscsabán

Jubileumi Taekwon-do Országos Bajnokság Békéscsabán
Jubileumi Taekwon-do Országos Bajnokság Békéscsabán

Negyven éve annak, hogy 1977-ben hazaérkezett egy fiatalember, aki külföldön, munkavégzése közben megismerte, és elmélyült egy egzotikus, látványos koreai harcművészet, a taekwon-do rejtelmeiben.

Harmat László fekete öves mesterként tért haza, s nem sokára itthon is többen követték. 1977 szeptember 7-én megalakult a Magyar Taekwon-do szövetség. Létre jöttek az első klubok mind a fővárosban, majd vidéken is. A taekwon-do óriási fejlődésen ment keresztül. Az alapító nagymester, Choi Hong Hi többször is járt Magyarországon, és mindig elégedetten térhetett haza. Akkor is, amikor Magyarországon, Budapesten 1984-ben Európa- majd 1988-ban Világbajnokságot rendeztek magyar tanítványai.

Teltek az évek, az évtizedek, és most, március 11-12.-én Békéscsabán, a Szent-István Egyetem sportcsarnokában kerül sor a negyven éves jubileum megünneplésére egy országos bajnokság keretében. A Magyarbánhegyesi Corvin Taekwon-do Klub, s vezetője, Tamás József mester vállalta azt a megtisztelő feladatot, hogy méltó keretet biztosítson rendezőként a taekwon-do ünnepnek. 

Minden idők legnagyobb Magyar Bajnokságára van kilátás, az eddigi adatok szerint 34 egyesület több, mint 300 versenyzője és 26 csapata indul egyéni és csapatszámokban.

A program szerint 9 órakor kezdődnek a gyermek, serdülő, formagyakorlatok, küzdelmek, ifjúsági és felnőtt egyéni formagyakorlatok, tradicionális küzdelmek selejtezőjével és döntőjével. Természetesen itt lesz a taekwon-do hazai megalapítója, Harmat László VIII. DAN, alapító nagymester is. 14 órakor kerül sor az ünnepélyes megnyitóra, majd folytatódik a versenynap a gyermek, serdülő küzdelmekkel döntőig, ifjúsági és felnőtt csapat formagyakorlatok, ifjúsági és felnőtt egyéni küzdelmek, egyéni speciáltechnikai törések. Vasárnap szintén 9 órakor van a kezdés, az ifjúsági és felnőtt csapatküzdelem, csapat és egyéni erőtörések és csapat speciáltechnikai törések versenyszámával. 

A szervezők és a szövetség szeretettel várják a szurkolókat és a nézőket! 

A verseny fő támogatója Magyarbánhegyes Önkormányzata, példát mutatva összefogásból, és sportszeretetből.
Értékelés: (Eddig 1 szavazat érkezett)
Ez elég gyenge lett... 1 Harmatos kis írás... 2 Adok még egy lehetoséget... 3 Alaposabb munkát várok el... 4 Nem ártana jobban tájékozódni a témával kapcsolatban... 5 Elmegy, bár vannak hiányosságok... 6 Elég jól sikerült... 7 Szépen kidolgozott, korrekt írás... 8 Teljesen belefedkeztem az olvasásba... 9 Ha minden cikk ilyen lenne... :) 10

Szólj hozzá!!
Név:
E-mail cím:
Regisztráció
Belépés
Regisztráció lépései:
1. Kérem adjon meg egy felhasználói nevet és egy email címet!
2. Kattintson a "Regisztráció" menügombra!
3. Az e-mailben kapott linken keresztül aktiválhatja a regisztrációját!
4. Kattintson a belépés gombra!
Megmondóbox:
BB kódok: [b]félkövér[/b] [u]aláhúzott[/u] [i]dőlt[/i]
Elküld
Frissít
Fordít
Hozzászólások: ( Még nem érkezett hozzászólás... )
Még nem érkezett hozzászólás...Hurd legyőzte LarátVasárnap hajnalban összecsapott a WBA és az IBF nagyváltósúlyú világbajnoka; szoros volt.
Juhász Adrienn Európa-bajnokJuhász Adrienn aranyat szerzett a 22 éven aluli ökölvívók romániai Európa-bajnokságán, a +81 kilósok kategóriájában.
Wilder önként átadta a WBC övet JoshuánakIsmét vitathatatlan világbajnoka van a királykategóriában Anthony Joshua személyében.TV-ajánló
Sport1 | Sport2 | SportM | SportKlub | DigiSport | Eurosport | Eurosport 2
15:45 Sport 1 Sportverda
12:45 Sport 2 Darts
13:30 DIGI Sport 1 Tenisz
15:30 Eurosport 1 Snooker
15:30 Eurosport 2 Labdarúgás
Impresszum Levél nekünk Médiaajánlat www.monokli.com monokli@monokli.com
Küzdelem a spamelők ellen Magyar hungaroo.com - A magyar linkjegyzéke Magyar Honlap Linkek