www.monokli.com
aktuális hírek az ökölvívás szerelemeseinek
Gregor László publikálva: 2016. okt. 25., kedd, 15:17 4652 olvasás - 0 komment

Kick-box EB: Kedden kezdődik

Mariborban a keddi napon megtörtént a sorsolás és elkezdődhettek az elemzések. Természetesen a sportolók átmozgató edzést is tartottak, hiszen a keddi napon a megnyitó ünnepség után megkezdődnek a selejtezők.

Főképpen a ringben kell igyekezni a lebonyolítással, hiszen van olyan súlycsoport, ahol 21 versenyző indul (Elszaszer Dávidék) és, ugye , naponta csak egy mérkőzést lehetne vívni optimális esetben. A keddi selejtezők 13 órakor kezdődnek majd.

A sorsolások ismeretében kezdődhetnek az esélylatolgatások. A light-contact válogatott helyettes vezetője, Olasz Attila így latolgatta az esélyeket – a sorsolás tükrében.

„- Veres Rolandnak kifejezetten jó a sorsolása, elkerüli az orosz és a német versenyzőt, törökkel kezd majd, aki világbajnoki ezüstérmes volt ugyan, de elmozgásokkal, pontos találatokkal zavarba lehet hozni. Esélye van a négy közé jutáshoz, sőt a döntőhöz is!
74 kg-ban Zsarkó Danitól minden féle képen dobogós helyet várunk, egy török-izraelimérkőzés győztesével csap majd össze. A török továbbjutása várható, de verhető.
Jánosi Máténak nagyon kemény a sorsolása. Ugyanazzal a német versenyzővel küzd majd, akivel tavaly mérkőzött meg a világbajnokságon. Tavaly egy jó mérkőzésen alul maradt Máté, de ha most továbbjut, akkor az aktuális világbajnok, a bolgár Emanuil Dimitrov vár reá. Cél: a helytállás!
Erdei Brúnó egy számunkra ismeretlen fiatal orosz versenyzővel mérkőzik a 16 között.84 kg-ban még nem láttunk gyenge oroszt. Nem ismerjük, csak tippelhetünk.
89 kg.-ban az újonc Gács Kristófnak nagyon nehéz dolga lesz, mert azzal az ukrán VB ezüstérmes Artem Belov ellen vív majd, aki tavaly Dancsó Zoltánt verte. Itt a tisztes helytállás várható!Persze, Kristóf nem felemelt kézzel megy fel a pástra!
„94 kg-ban Dohányos András osztrákkal vív majd a nyolc közé jutásért. Az osztrák elleni mérkőzést Bandi várhatóan hozza majd. Utána viszont az orosz világbajnok lehet az ellenfele. De ez a versenyző ennek ellenére fogható, mert András sokkal gyorsabb az orosz fiúnál, aki csak kézzel kezd. Azt várom Dohányos Andrástól, hogy meglepetést fog okozni.”
A lányoknál Busa Gabriella, mint EB ezüstérmes már a nyolcban van kiemeltként. Egy norvég-német mérkőzés győztesével küzd majd. Legalább a négy közé jutást várjuk., bár tüszős mandulagyulladással szenved, így jó, hogy kedden nem mérkőzik.
Az újonc Szakál Diánától helytállást várunk. Dia nagyon tehetséges , de a lengyel egy rutinosnak számító junior Európa- és világbajnok, vagyis esélyesebb.
Busa Andreának jó a sorsolása, egy lichtensteini versenyzővel kezd 4 közé, az érmét biztosnak látom, csakúgy, mint nehézsúlyban a rutinos Sélley Annáét.
Veteránjainktól is érmeket várunk, jó a sorsolásuk és nagy ambícióval készültek, s érkeztek az Európa-bajnokságra.”

A ringesekre is nehéz napok és pokoli küzdelmek várhatók. Már a keddi „menü” is keménynek látszik, hiszen belorusz, montenegrói, lengyel, koszovói, és cseh ellenfelek várnak a mieinkre. A legnagyobb csata Elszaszer Dávidra vár a belorusz Shauneka ellen, - és ez még csak a 16 közé jutást jelentené! Breskó Bence, Dropán Attila,Bordás Annamária sem fog unatkozni a ringben, szurkoljunk nekik, szorítsunk értük. Talán Géczei Robi koszóvói ellenfele tűnik relatív könnyebbnek a többieknél – ezt az ellenfelet viszont nem ismerjük!

Nagyon jó lenne mind a tatamin, mind a ringben egy jó kezdés, mert meghatározná a csapat hangulatát. Ehhez természetesen kell a jó és elfogulatlan bíráskodás is. A magyar bírói kart ezen az Európa-bajnokságon Szabó Gábor és Koczka András képviseli majd-remélhetőleg az elvárhatóan magas színvonalon! 

A keddi program:
LIGHT-CONTACT SZABÁLYRENDSZER
79 kg. Jánosi Máté – Adolfs Colin (Németország) a 8 közé jutásért
84 kg. Erdei Brúnó – Alekszander Gluskov (Oroszország) a 8 közé jutásért
60 kg. Szakál Diána – Paulina Jarzmik (Lengyelország) a 8 közé jutásért

K-1 SZABÁLYRENDSZER
63,5 kg. Géczei Róbert - Menxhiqi Ilir (Koszovó) a 8 közé jutásért
71 kg. Elszaszer Dávid – Alekszej Shauneka (Fehéroroszország) a 16 közé jutásért
+ 91 kg. Breskó Bence – Miroslav Vujovics (Montenegro) a 8 közé jutásért
LOW-KICK SZABÁLYRENDSZER
+91 kg. Dropán Attila – Tomasz Klimiuk (Lengyelország) a 8 közé jutásért
56 KG. Bordás Annamária – Nikol Gruberova (Csehország) a 8 közé jutásért
Értékelés: (Eddig 1 szavazat érkezett)
Ez elég gyenge lett... 1 Harmatos kis írás... 2 Adok még egy lehetoséget... 3 Alaposabb munkát várok el... 4 Nem ártana jobban tájékozódni a témával kapcsolatban... 5 Elmegy, bár vannak hiányosságok... 6 Elég jól sikerült... 7 Szépen kidolgozott, korrekt írás... 8 Teljesen belefedkeztem az olvasásba... 9 Ha minden cikk ilyen lenne... :) 10

Szólj hozzá!!
Név:
E-mail cím:
Regisztráció
Belépés
Regisztráció lépései:
1. Kérem adjon meg egy felhasználói nevet és egy email címet!
2. Kattintson a "Regisztráció" menügombra!
3. Az e-mailben kapott linken keresztül aktiválhatja a regisztrációját!
4. Kattintson a belépés gombra!
Megmondóbox:
BB kódok: [b]félkövér[/b] [u]aláhúzott[/u] [i]dőlt[/i]
Elküld
Frissít
Fordít
Hozzászólások: ( Még nem érkezett hozzászólás... )
Még nem érkezett hozzászólás...

Legfrissebb

Legolvasottabb

Győzelmet és előrelépést vár BenjiHarmadik profi mérkőzésére készül a korábbi amatőr klasszis Bacskai Balázs.
Szellő Imre 18. küzdelme Várpalotán, péntekenA Felix Promotion pénteken, Várpalotán rendezi az őszi versenyszezon első élő televíziós bokszgáláját.
Szombat este Fight ArenaIzgalmakban nem lesz hiány szombat este Székesfehérváron, a Fight Arénában.TV-ajánló
Sport1 | Sport2 | SportM | SportKlub | DigiSport | Eurosport | Eurosport 2
12:00 Sport 1 Kézilabda
12:30 Sport 2 Ökölvívás
13:05 DIGI Sport 1 Go Bike Magazin
13:00 Eurosport 1 Tenisz
13:00 Eurosport 2 Sífutás
Impresszum Levél nekünk Médiaajánlat www.monokli.com monokli@monokli.com
Küzdelem a spamelők ellen Magyar hungaroo.com - A magyar linkjegyzéke Magyar Honlap Linkek