www.monokli.com
aktuális hírek az ökölvívás szerelemeseinek
Gregor László publikálva: 2016. okt. 25., kedd, 15:17 4721 olvasás - 0 komment

Kick-box EB: Kedden kezdődik

Mariborban a keddi napon megtörtént a sorsolás és elkezdődhettek az elemzések. Természetesen a sportolók átmozgató edzést is tartottak, hiszen a keddi napon a megnyitó ünnepség után megkezdődnek a selejtezők.

Főképpen a ringben kell igyekezni a lebonyolítással, hiszen van olyan súlycsoport, ahol 21 versenyző indul (Elszaszer Dávidék) és, ugye , naponta csak egy mérkőzést lehetne vívni optimális esetben. A keddi selejtezők 13 órakor kezdődnek majd.

A sorsolások ismeretében kezdődhetnek az esélylatolgatások. A light-contact válogatott helyettes vezetője, Olasz Attila így latolgatta az esélyeket – a sorsolás tükrében.

„- Veres Rolandnak kifejezetten jó a sorsolása, elkerüli az orosz és a német versenyzőt, törökkel kezd majd, aki világbajnoki ezüstérmes volt ugyan, de elmozgásokkal, pontos találatokkal zavarba lehet hozni. Esélye van a négy közé jutáshoz, sőt a döntőhöz is!
74 kg-ban Zsarkó Danitól minden féle képen dobogós helyet várunk, egy török-izraelimérkőzés győztesével csap majd össze. A török továbbjutása várható, de verhető.
Jánosi Máténak nagyon kemény a sorsolása. Ugyanazzal a német versenyzővel küzd majd, akivel tavaly mérkőzött meg a világbajnokságon. Tavaly egy jó mérkőzésen alul maradt Máté, de ha most továbbjut, akkor az aktuális világbajnok, a bolgár Emanuil Dimitrov vár reá. Cél: a helytállás!
Erdei Brúnó egy számunkra ismeretlen fiatal orosz versenyzővel mérkőzik a 16 között.84 kg-ban még nem láttunk gyenge oroszt. Nem ismerjük, csak tippelhetünk.
89 kg.-ban az újonc Gács Kristófnak nagyon nehéz dolga lesz, mert azzal az ukrán VB ezüstérmes Artem Belov ellen vív majd, aki tavaly Dancsó Zoltánt verte. Itt a tisztes helytállás várható!Persze, Kristóf nem felemelt kézzel megy fel a pástra!
„94 kg-ban Dohányos András osztrákkal vív majd a nyolc közé jutásért. Az osztrák elleni mérkőzést Bandi várhatóan hozza majd. Utána viszont az orosz világbajnok lehet az ellenfele. De ez a versenyző ennek ellenére fogható, mert András sokkal gyorsabb az orosz fiúnál, aki csak kézzel kezd. Azt várom Dohányos Andrástól, hogy meglepetést fog okozni.”
A lányoknál Busa Gabriella, mint EB ezüstérmes már a nyolcban van kiemeltként. Egy norvég-német mérkőzés győztesével küzd majd. Legalább a négy közé jutást várjuk., bár tüszős mandulagyulladással szenved, így jó, hogy kedden nem mérkőzik.
Az újonc Szakál Diánától helytállást várunk. Dia nagyon tehetséges , de a lengyel egy rutinosnak számító junior Európa- és világbajnok, vagyis esélyesebb.
Busa Andreának jó a sorsolása, egy lichtensteini versenyzővel kezd 4 közé, az érmét biztosnak látom, csakúgy, mint nehézsúlyban a rutinos Sélley Annáét.
Veteránjainktól is érmeket várunk, jó a sorsolásuk és nagy ambícióval készültek, s érkeztek az Európa-bajnokságra.”

A ringesekre is nehéz napok és pokoli küzdelmek várhatók. Már a keddi „menü” is keménynek látszik, hiszen belorusz, montenegrói, lengyel, koszovói, és cseh ellenfelek várnak a mieinkre. A legnagyobb csata Elszaszer Dávidra vár a belorusz Shauneka ellen, - és ez még csak a 16 közé jutást jelentené! Breskó Bence, Dropán Attila,Bordás Annamária sem fog unatkozni a ringben, szurkoljunk nekik, szorítsunk értük. Talán Géczei Robi koszóvói ellenfele tűnik relatív könnyebbnek a többieknél – ezt az ellenfelet viszont nem ismerjük!

Nagyon jó lenne mind a tatamin, mind a ringben egy jó kezdés, mert meghatározná a csapat hangulatát. Ehhez természetesen kell a jó és elfogulatlan bíráskodás is. A magyar bírói kart ezen az Európa-bajnokságon Szabó Gábor és Koczka András képviseli majd-remélhetőleg az elvárhatóan magas színvonalon! 

A keddi program:
LIGHT-CONTACT SZABÁLYRENDSZER
79 kg. Jánosi Máté – Adolfs Colin (Németország) a 8 közé jutásért
84 kg. Erdei Brúnó – Alekszander Gluskov (Oroszország) a 8 közé jutásért
60 kg. Szakál Diána – Paulina Jarzmik (Lengyelország) a 8 közé jutásért

K-1 SZABÁLYRENDSZER
63,5 kg. Géczei Róbert - Menxhiqi Ilir (Koszovó) a 8 közé jutásért
71 kg. Elszaszer Dávid – Alekszej Shauneka (Fehéroroszország) a 16 közé jutásért
+ 91 kg. Breskó Bence – Miroslav Vujovics (Montenegro) a 8 közé jutásért
LOW-KICK SZABÁLYRENDSZER
+91 kg. Dropán Attila – Tomasz Klimiuk (Lengyelország) a 8 közé jutásért
56 KG. Bordás Annamária – Nikol Gruberova (Csehország) a 8 közé jutásért
Értékelés: (Eddig 1 szavazat érkezett)
Ez elég gyenge lett... 1 Harmatos kis írás... 2 Adok még egy lehetoséget... 3 Alaposabb munkát várok el... 4 Nem ártana jobban tájékozódni a témával kapcsolatban... 5 Elmegy, bár vannak hiányosságok... 6 Elég jól sikerült... 7 Szépen kidolgozott, korrekt írás... 8 Teljesen belefedkeztem az olvasásba... 9 Ha minden cikk ilyen lenne... :) 10

Szólj hozzá!!
Név:
E-mail cím:
Regisztráció
Belépés
Regisztráció lépései:
1. Kérem adjon meg egy felhasználói nevet és egy email címet!
2. Kattintson a "Regisztráció" menügombra!
3. Az e-mailben kapott linken keresztül aktiválhatja a regisztrációját!
4. Kattintson a belépés gombra!
Megmondóbox:
BB kódok: [b]félkövér[/b] [u]aláhúzott[/u] [i]dőlt[/i]
Elküld
Frissít
Fordít
Hozzászólások: ( Még nem érkezett hozzászólás... )
Még nem érkezett hozzászólás...Hurd legyőzte LarátVasárnap hajnalban összecsapott a WBA és az IBF nagyváltósúlyú világbajnoka; szoros volt.
Juhász Adrienn Európa-bajnokJuhász Adrienn aranyat szerzett a 22 éven aluli ökölvívók romániai Európa-bajnokságán, a +81 kilósok kategóriájában.
Wilder önként átadta a WBC övet JoshuánakIsmét vitathatatlan világbajnoka van a királykategóriában Anthony Joshua személyében.TV-ajánló
Sport1 | Sport2 | SportM | SportKlub | DigiSport | Eurosport | Eurosport 2
11:45 Sport 1 Kézilabda
13:00 Sport 2 Tenisz
12:45 DIGI Sport 1 Labdarúgás
11:00 Eurosport 1 Snooker
13:00 Eurosport 2 Maraton
Impresszum Levél nekünk Médiaajánlat www.monokli.com monokli@monokli.com
Küzdelem a spamelők ellen Magyar hungaroo.com - A magyar linkjegyzéke Magyar Honlap Linkek