www.monokli.com
aktuális hírek az ökölvívás szerelemeseinek
Monokli Szerkesztőség publikálva: 2010. júl. 23., péntek, 01:03 4049 olvasás - 15 komment

Törölték a Klicsko-Povetkin meccset - jön a „Nigériai Rémálom”

Törölték a Klicsko-Povetkin meccset - jön a Nigériai Rémálom
Törölték a Klicsko-Povetkin meccset - jön a Nigériai Rémálom

Szeptember 11-én, Frankfurtban mégsem kerül megrendezésre a Vlagyimir Klicsko – Alexander Povetkin összecsapás. Az ukrán WBO/IBF nehézsúlyú világbajnok így minden bizonnyal a másodvirágzását élő nigériai Samuel Peter ellen visszavágózik.

Az oroszok olimpiai bajnoka, Alexander Povetkin (19 győzelem – 0 vereség) egy kemény, négy nehézsúlyú klasszist felvonultató „mini-torna” megnyerésével lett az IBF hivatalos kihívója, ám a bajnoki küzdelem csak nem akar összejönni. A Klicsko-Povetkin összecsapást 2008. végén kellett volna nyélbe ütni, de az orosz bunyós bokasérülése mindezt megakadályozta. A szeptember 11-i küzdelem elmaradása érdekes história.

Mint arról korábban beszámoltunk, Povetkin betegségre hivatkozva nem jelent meg a mérkőzés hivatalos sajtótájékoztatóján, amit a bunyós stábja orvosi dokumentumokkal is igyekezett alátámasztani. Ám a Klicsko-csapatot mindez nem nyugtatta meg, és hivatalos kérelmet nyújtottak be a meccset elrendelő IBF szövetséghez, amiben kérték a küzdelem törlését. 

Sasha PovetkinAz IBF közleménye szerint Povetkinnek részt kellett volna venni a mérkőzés promótálásában, mivel egy nehézsúlyú vb-meccs sikeres megrendezéséhez mindkét félnek – a maga módján - hozzá kell járulnia. Ehhez még hozzá kell venni azt a tényt, miszerint Povetkinnek a sajtótájékoztató előtt alá kellett volna írnia a szerződését, amely végül semmilyen formában nem történt meg, így az IBF nem csak elhalasztotta a kötelező címvédést, de meg is fosztotta a kihívói jogától az orosz bokszolót. Sőt, minden bizonnyal a ranglistáról is egy időre eltűnik Povetkin neve.

Az ügy hátterében állítólag a Povetkin-csapaton belüli ellentétek állnak, melyekkel a K2 Promotions is valószínűleg tisztában volt. Tudni kell, hogy a Klicsko elleni összecsapást a Sauerland Event erőltette, míg a bokszoló személyes menedzsere, valamint a világhírű Teddy Atlas mester legalább egy évvel későbbi időpontban szerették volna Povetkint ilyen szinten megmérettetni.

Minden bizonnyal Klicskóék is azért sarkalták lépésre a világszövetséget, nehogy az utolsó pillanatban ellenfél nélkül maradjanak – ami az ő szempontjukból több mint érthető!

Vlagyimir Klicsko (54 győzelem – 3 vereség) így a ranglistán legmagasabban rangsorolt, és a mérkőzést vállaló ellenféllel köteles megküzdeni elrendelt címvédés keretén belül. Nem meglepetés, hogy ez a bokszoló a nigériai Samuel Peter (34 győzelem – 3 vereség), aki márciusban egyébként is kvalifikálta magát az IBF-nél vb-címmeccsre. Hivatalos bejelentés még nincs, ám minden külföldi szaklap tényként ír az összecsapásról.
Sam Peter - Wladimir Klitschko.jpg

A Klicsko-Peter párharc visszavágó is egyben, hiszen a két bunyós 2005. szeptember 24-én egyszer már megküzdött egymással. Akkor az ukrán egyhangú pontozással nyert, de azt sem szabad elhallgatni, miszerint Klicskóra háromszor is számolt a ringbíró. És Vlagyimir azóta nem volt padlón!

A még mindig csak 29 éves Samuel Peter volt már világelső, méghozzá a WBC szövetségnél, ráadásul éppen Vlagyimir bátyja, Vitalij Klicsko detronizálta őt. Mindez még 2008. végén történt. Peternek ekkortájt már nem ment annyira a boksz, mint 2005-ben, súlya is 115 kg fölé kúszott, így 2009. márciusában Eddie Chambers is legyőzte pontozással. Ezt követően a nigériai átszerződött a Top Rank nevű vállalkozáshoz, ahol úgymond „gatyába rázták”, megszabadították a számottevő súlyfeleslegétől – s azóta 4 idő előtti győzelemmel bizonyította, hogy nem csak visszatért, de ismét komolyan kell számolni vele.

Ha a Klicsko-Peter visszavágó fele annyi izgalmat hoz, mint 2005-ben, akkor már mindenki elégedett lesz a küzdelmet követően!
Értékelés: (Eddig 13 szavazat érkezett)
Ez elég gyenge lett... 1 Harmatos kis írás... 2 Adok még egy lehetoséget... 3 Alaposabb munkát várok el... 4 Nem ártana jobban tájékozódni a témával kapcsolatban... 5 Elmegy, bár vannak hiányosságok... 6 Elég jól sikerült... 7 Szépen kidolgozott, korrekt írás... 8 Teljesen belefedkeztem az olvasásba... 9 Ha minden cikk ilyen lenne... :) 10

Szólj hozzá!!
Név:
E-mail cím:
Regisztráció
Belépés
Regisztráció lépései:
1. Kérem adjon meg egy felhasználói nevet és egy email címet!
2. Kattintson a "Regisztráció" menügombra!
3. Az e-mailben kapott linken keresztül aktiválhatja a regisztrációját!
4. Kattintson a belépés gombra!
Megmondóbox:
BB kódok: [b]félkövér[/b] [u]aláhúzott[/u] [i]dőlt[/i]
Elküld
Frissít
Fordít
Hozzászólások: ( 15 hozzászólás érkezett )
15 Sthrad 2010-07-27 19:24:02
Hát remélem jó meccs lessz. Habár 1 bombaformában lévő Vlad ellen semmi esélye Peternek. Szerintem Vladot 1ember tudná megszorongatni jelen pillanatban.és az nem más mint Oldanier Solis. Peter meg üssönki jöttment hurkagyurkákat,és mennyen haza Nigériába rémálmosdit játszani.
14 Vadasz 2010-07-26 18:28:53
Sajna van egy olyan érzésem, hogy ez a mérkőzés a "Nigériainak Rémálom" lesz.
13 undisputid 2010-07-25 00:32:24
azért lehetett látni hogy a 3-ból 2 igazi tarkó ütés volt nem volt komoly. wlad nem volt annyira megfogva mint pánikba esve inkább. a 3-at aláírom. nekem az a lényeg hogy peter ne tele gatyával menjen oda mint vitali ellen hanem küzdeni mint az első meccsen és jó meccs lehet. ennek ellenére nem tennák rá 1 petákot sem.wlad azóta csak fejlődött mentálisan és nála ez fontos.
12 debrecen 2010-07-25 00:13:41
lehet hogy ennek a peternek magyar volt az apja, es akit palnak hivtak?
11 tappika11 2010-07-25 00:06:16
Rémálom ez állandoan jon megy ideje volna már mutatni is valamit-habár Vladimír nem Vitalij
10 Vadasz 2010-07-24 13:15:44
Háromszor ment le Vlad, és az utolsónál a gong mentette meg a ko-tól vagy legalábbis egy újabb leütéstől. Szerintem Vladnak ez volt élete legkeményebb küzdelme. Volt köze, nem is kevés, Peternek a meccshez. Minden menetben nagyon veszélyes volt, az utána következőkhöz képest rengeteget talált, elég jól védekezett és jól harcolt.
Ha a Klicsek-ellenfelek ilyen teljesítmény nyújtottak volna azóta, most sokkal nagyobb lenne a testvérpár ázsiója.
9 leeloodallas 2010-07-24 12:16:07
Peternek az első meccshez sem volt köze, volt pár tarkó ütése, amikből kétszer lement Wladimir, de egyébként semmi. Azóta Wladimir csak jobb lett, már rég nem lehet zavarba hozni a Peter-féle ütemtelen csapkodással. Feltűnt egyébként, hogy Wladimir mennyivel kisebb ringben bokszolt Peter ellen, mint Vitalij. Peter jobban tenné, ha a meccs előtt visszamászna a dzsungelbe, mert megint jön majd a durcás tekintet 6-8 menet után, hogy bizony ő nem bokszol tovább, mert az a csúnya fehér óriás bántja őt.
8 Vadasz 2010-07-24 10:21:53
undisputid! KÖszönöm szépen, megtaláltam és vissza is néztem. Ha Peter tudja hozni az első meccsen nyújtott formáját, akkor sincs szinte semmi esélye a toppon lévő, önbizalomtól duzzadó, teljesen kiforrott, tökéletes taktikával, kondival és idegekkel ringbe lépő Vlad ellen.
De ha Peter felkészülten, nagy akarattal és bátran fog küzdeni, akkor láthatunk egy nagyon-nagyon jó Klicsko-meccset, olyat amilyen már rég nem volt.

Hajrá Peter!
7 undisputid 2010-07-23 17:16:43
vadasz
http://www.youtube.com/watch?v=EeHTFnd4wtU
Itt fönt van az összes.
6 Shaham 2010-07-23 16:24:37
Ha Peter tényleg jó súlyban lesz, szívesen megnézem a visszavágót. Povetkin meg mehet a sunyiba. Így is évek óta húzza halassza a meccset.
5 Den 2010-07-23 10:55:57
Povetkinnek összehoznék néhány szinvonalas rangadót, hogy kellőképpen felkészülhessen mind fizikailag, mind boxtudásban: Arreola fizikailag, Adamek boxtudásban.
3 olyan konkurenciája van, akikkel kiállnia igen rizikós: oda- vissza rezeg a léc!
Haye- Solis a veretlen kubai- a bevállalós Adamek.
4 Sasi 2010-07-23 10:48:05
A legkomolyabb érv a meccs elhalasztása mellett az, hogy Povetkin nem írta alá a szerződését. A tendereknél általában meghatározzák, hogy mennyi idő van az aláírásra. Ebből futhatott ki Povetkin, aki így egy biztos vereséget került el.
3 zorro 2010-07-23 09:12:59
Ilyet! Ezt a kavarást mindkét részről.
Wladimir itt egy picit elcsúszott, fiúkák!

csók
2 Vadasz 2010-07-23 07:03:03
Sehol nem tudom megtalálni a 2005-ös Klicsko-Peter mérkőzés felvételét. Nincs valakinek tippe, hogy hol tudnám újra megnézni?
1 Vadasz 2010-07-23 06:53:16
Ezek szerint Vlad komolyan gondolta, hogy más ellenfél után néz a sajtótájékoztatós nüansz miatt. ÉS Povetkinék is komolyan gondolták, hogy jobb, ha nem gondolkodnak komolyan egy Klicsko-meccsről. KÉrdés, hogy egy év múlva mennyivel lesz jobb Povetkin, főleg ha közben nem is nagyon bunyózik, legfeljebb egy-két húrka-gyurkával?
Most lecsúszott a nagy léről, és majd jön valaki, aki ellen kis léért fog elbukni.
Kapcsolódó cikkek/hírek:
A rovat további cikkei:


Hurd legyőzte LarátVasárnap hajnalban összecsapott a WBA és az IBF nagyváltósúlyú világbajnoka; szoros volt.
Juhász Adrienn Európa-bajnokJuhász Adrienn aranyat szerzett a 22 éven aluli ökölvívók romániai Európa-bajnokságán, a +81 kilósok kategóriájában.
Wilder önként átadta a WBC övet JoshuánakIsmét vitathatatlan világbajnoka van a királykategóriában Anthony Joshua személyében.TV-ajánló
Sport1 | Sport2 | SportM | SportKlub | DigiSport | Eurosport | Eurosport 2
15:15 Sport 1 Labdarúgás. Bajnokok Ligája-magazin
12:45 Sport 2 Darts
13:30 DIGI Sport 1 Tenisz
15:30 Eurosport 1 Snooker
15:30 Eurosport 2 Labdarúgás
Impresszum Levél nekünk Médiaajánlat www.monokli.com monokli@monokli.com
Küzdelem a spamelők ellen Magyar hungaroo.com - A magyar linkjegyzéke Magyar Honlap Linkek