www.monokli.com
aktuális hírek az ökölvívás szerelemeseinek
MÖSZ publikálva: 2016. dec. 14., szerda, 17:05 14862 olvasás - 9 komment

A MÖSZ reagált Rácz Félix szavaira

Csötönyi Sándor, a MÖSZ elnöke - most az elnökség szólalt meg
Csötönyi Sándor, a MÖSZ elnöke - most az elnökség szólalt meg

A Magyar Ökölvívó Szövetség elnökségének hivatalos közleménye változtatás nélkül.

Az a Rácz Félix, aki már több mint egy évtizede döntően az amatőr bokszból eredeztetheti üzleti sikereinek java részét, s a számukra kiválogatott ellenfelekkel szemben az egykori kvalifikált amatőr ökölvívók révén éri el eredményeit, a hétfői Sport 7fő adásában támadta meg a Magyar Ökölvívó Szövetség elnökét, mondván "ideje lenne elgondolkodnia a hátralépésen."

A profikkal foglalkozó menedzser a magyar amatőr öklözők nemzetközi eredménytelensége okán érezte feljogosítva magát a fenti megjegyzésre, holott neki nagyon is jól kellene tudnia, hogy a MÖSZ feladata nem az, hogy versenyzőket neveljen, hanem az, hogy ehhez a feltételeket, a hátteret biztosítsa. Ezeket a feltételeket a MÖSZ mindenkor, minden szinten - többször erő felett - biztosította is, hosszasan sorolhatnánk a kubai edzőtáboroztatásoktól kezdve a világversenyekre történt teljes csapatokkal való kiutazásokig.

A szóba hozott "visszafejlődésnek" épp az az egyik fő oka, hogy a profi világ rendre "kirabolja" a magyar amatőr ökölvívást, a múltban "eltüntetve" a színről Kovács Kokoékat, Bedákékat, akiket nem tudtunk pótolni, mert ők kimagasló egyéniségek voltak. A menedzser ahelyett hogy fizetett volna az egyesületeknek, akik kineveltek neki Szellőt, Harcsát, Kovács Attilát, Nagy Jánost és a többieket, most kritizálja az amatőr bokszéletet, s főleg annak fejét. Mindeközben tudni kell, hogy a MÖSZ soha nem avatkozott bele a profik életébe, sőt még a versenyengedélyeket is kiadta a részükre, nem hogy nem gáncsolta őket, támogatta a munkájukat, ezzel is az egyetemes boksz érdekeit szolgálva. Ennek ellenére Rácz Félix durván beleavatkozik az amatőrök belügyeibe, bár neki erre semmilyen jogcíme nincs.


A MÖSZ nemrég sikeres férfi és női OB-t zárt, az utánpótlás terén újra gazdag eredményekkel teli évet tudhat maga mögött. Ez utóbbi tényt figyelmen kívül hagyva és el nem ismerve különösen visszatetsző, sőt etikátlan, hogy az ökölvívás "eltartottja" is beáll abba a ma divatossá vált kórusba, mely csak azt képes zengeni, hogy a hosszabb ideje hivatalban levő sportvezetőket - indokolatlanul - le kell "vadászni".

Milyen jogállásból veszi magának a bátorságot "az igazság bajnoka", hogy az olimpiai eredménytelenséget szalagját a zászlójára tűzve kijelentse, hogy az ökölvívó társadalom által újabb ciklusra megválasztott szövetségi elnök vonuljon vissza? Neki nem azzal kellene inkább foglalkoznia, hogy minden számlája rendezve legyen, ne legyen tartozása semerre és hogy az innen onnan elszipkázott versenyzői fényes körülmények között éljék a karrierjüket, s vastagon legyen majd miből félretenniük a későbbi éveikre?

A MÖSZ elnöke nem szolgált rá az igaztalan és becstelen támadásra, ha úgy jobban tetszik hátba támadásra, főleg nem egy olyan ember részéről, aki ehhez nem rendelkezik semmilyen jogalappal, mint ahogy erre maga is kitért az említett nyilatkozatában. Érthetetlen a valamikor a sportághoz csapódott Rácz Félix támadása amiatt is, mert a MÖSZ mindig is csak támogatta a tevékenységét, volt hogy jelentős anyagi eszközök mozgatásával is. A Magyar Ökölvívó Szövetség elnöksége elvárná, hogy a fentiek megfontolásával Rácz úr szempontjai között első legyen a sportszerűség, az ökölvívás megbecsülése és mint ilyen, a bajkeverés helyett annak minden szinten történő támogatása. A MÖSZ elnöksége felkéri Rácz Félix urat, hogy vonuljon vissza a saját sáncai mögé és ne legyen részese olyan szélvihar gerjesztésének, ami nem csak hogy nem feladata, de nem is a sajátja.

A MÖSZ elnöksége
Értékelés: (Eddig 2 szavazat érkezett)
Ez elég gyenge lett... 1 Harmatos kis írás... 2 Adok még egy lehetoséget... 3 Alaposabb munkát várok el... 4 Nem ártana jobban tájékozódni a témával kapcsolatban... 5 Elmegy, bár vannak hiányosságok... 6 Elég jól sikerült... 7 Szépen kidolgozott, korrekt írás... 8 Teljesen belefedkeztem az olvasásba... 9 Ha minden cikk ilyen lenne... :) 10

Szólj hozzá!!
Név:
E-mail cím:
Regisztráció
Belépés
Regisztráció lépései:
1. Kérem adjon meg egy felhasználói nevet és egy email címet!
2. Kattintson a "Regisztráció" menügombra!
3. Az e-mailben kapott linken keresztül aktiválhatja a regisztrációját!
4. Kattintson a belépés gombra!
Megmondóbox:
BB kódok: [b]félkövér[/b] [u]aláhúzott[/u] [i]dőlt[/i]
Elküld
Frissít
Fordít
Hozzászólások: ( 9 hozzászólás érkezett )
9 totoedzo 2016-12-18 02:13:17
Ez meg baromság mi nem keresünk meg egy amatőr bokszolót sem hogy legyen profi ők jellenkeznek mert fel kopik az álluk.Hogy az UNI ba hogy kerültek én tudom de nem akarok belemenni semmi féle vitába de szépen meg is égtek de ez a mult most pedig sorba jönnek jelenkeznek és nem küldjük el őket mert aszt mondják már hiába amatőrködnek minden meccsüket elcsalnak az amatőr bírok amit magam is tapasztaltam most a Magyarbajnokságon.Fogalmatlanok szabájokat nem be tartó bíró hölgyek tulzás és urak erre képesek tönkre tenni a gyerekeket ennyi
8 totoedzo 2016-12-18 02:02:23
Én nem akarok megbántani senkit de volt idő mikor felmondás nélkül utcára került Félix összes bokszolója itt nagyon sok bokszolórol van szó és ezt igazán ő tudja miért de megtörtént toto
7 Sasi 2016-12-16 22:00:15
Ez az egész közlemény a MÖSZ hibás önmaghatározásából fakadó szereptévesztésének eredménye.
6 Felix 2016-12-16 21:02:51
Koko - Univerzum,
Erdei - Univerzum,
Bedák - Univerzum, majd több év kihagyás után reaktíváltattam,
Kovács Attilát - egy szerb menedzsertől, Luka Popvictól vettem át,
Szellő Imrét - az olasz amatőr csapat Dolce Gabana Thunderstőt hoztam el,
Harcsa Norbi - több év szünet után kezdett el ismét boxolni,
Nagy Józsira a MÖSZ elnöke azt mondta, "ki van égve", vihetem!
Nagy Janira konkrétan azt mondta, h jobb lesz neki a profi, mert olyan a stilusa és már itthon egy magyar bajnokságot sem tud megnyerni, így legalább keres majd egy kis pénzt...

Nem lep(ne) meg ha az elnök ur, mindegyikről másképp emlékezne! :))
5 TIB 2016-12-16 14:35:13
,,A szóba hozott "visszafejlődésnek" épp az az egyik fő oka, hogy a profi világ rendre "kirabolja" a magyar amatőr ökölvívást, a múltban "eltüntetve" a színről Kovács Kokoékat, Bedákékat, akiket nem tudtunk pótolni, mert ők kimagasló egyéniségek voltak. A menedzser ahelyett hogy fizetett volna az egyesületeknek, akik kineveltek neki Szellőt, Harcsát, Kovács Attilát, Nagy Jánost és a többieket, most kritizálja az amatőr bokszéletet, s főleg annak fejét"

Hát igen..............Ez így volt és így lesz.(persze a rendszerváltás előtt csak nyugaton) Kokot és Erdeit nem kell ide keverni, mert mindent elértek amatőrként, amit el lehetett és gondolniuk kellett arra, hogy ne csak megéljenek, hanem biztosítsák a családjuk jövőjét és a saját megélhetésüket is. Ez mindenhol így megy.Vagy ha kiöregszenek, akkor a szövetség eltartja őket, mondván, hogy jó hoztad az érmeket, amíg tudtad? Dehogyis.

Miért fizetne a profi menedzser, akinek TV-s partnert kell keresnie, szponzorokat szerezni, ellenfeleket hozni és elszállásolni, illetékeket (súlyos euró ezreket)fizetni a nagy szervezetek regionális címeinél stb..? Ezt ő teremti meg, az amatőröket meg az állam finanszírozza és utaztatja kubai edzőtáborba (nyilván itt is vannak szponzorok)a tudomásom szerint.

Bedák legjobb felnőtt eredménye amatőrként EB bronz volt, ha jól tudom, Vipera az igazi sikereit profiként érte el, mert amatőrként Nagy Józsi legyőzésével a magyar bajnoki cím (nem tudom hányszor volt)volt a legnagyobb eredménye.

Harcsa a magánvéleményem szerint a felsoroltakhoz hasonló pályát megközelítőleg sem fog befutni, bár ne legyen igazam és lássuk egyszer őt is egy világranglistán az első 15-ben!
4 Zion 2016-12-16 06:52:18
Es van Kubai edző tabor ahol a felsővezetes kielheti magad, de a gyerekek meg még kaját sem kapnak normálisan!
3 gobe 2016-12-15 20:43:13
felix!Anyira igazsagtalan vagy most nem azert de nyertunk a nemzetközi Matyokupan is 9 aranyat 2 ezustöt 8 bronzot!!!Söt voltunk kulföldön sok 2 napos versenyen ahol sikerult minimum 8 bronzermet szereznunk,tehat legyszives ne szivd el ezeket a vilagszinvonalu tehetsegeket tölunk legyszi! Köszönönettel
2 felix 2016-12-15 16:41:55
Pont olyan közlemény mint a szövetség! Amatőr! :)
1 master coach 2016-12-14 23:12:54
Ez egy hivatalos közlemény? Még a saját szervezetünk nevét is sikerült elrontaniuk. Magyar Ökölvívó SZAKszövetség !!!Juhász Adrienn Európa-bajnokJuhász Adrienn aranyat szerzett a 22 éven aluli ökölvívók romániai Európa-bajnokságán, a +81 kilósok kategóriájában.
Wilder önként átadta a WBC övet JoshuánakIsmét vitathatatlan világbajnoka van a királykategóriában Anthony Joshua személyében.
Szeptemberre halaszthatják a GGG-Canelo visszavágót?Elhalasztják? Logikus döntésnek látszik, mindjárt mondjuk, hogy miért az!TV-ajánló
Sport1 | Sport2 | SportM | SportKlub | DigiSport | Eurosport | Eurosport 2
13:00 Sport 1 Jégkorong
14:00 Sport 2 Labdarúgás
19:05 DIGI Sport 1 A nap hőse
15:30 Eurosport 1 Kerékpár
15:30 Eurosport 2 Formula-e
Impresszum Levél nekünk Médiaajánlat www.monokli.com monokli@monokli.com
Küzdelem a spamelők ellen Magyar hungaroo.com - A magyar linkjegyzéke Magyar Honlap Linkek