www.monokli.com
aktuális hírek az ökölvívás szerelemeseinek
Sajtóközlemény publikálva: 2016. dec. 24., szombat, 23:02 16530 olvasás - 16 komment

A MÖSZ válasza Rácz Félix 12 pontjára

MÖSZ
MÖSZ

December 24-én, délután 4 előtt nem sokkal érkezett a MÖSZ közleménye, melyet most közre is adunk.

 A MÖSZ Közleménye

Rácz Félixnek láthatólag még a Karácsony se szent, az ünnep előtti napokban 12 pontos üzenetében tett javaslatot a hazai amatőr ökölvívás általa elképzelt szabályozására. " Mit kíván a magyar nemzet" címmel foglalták 12 pontba a Márciusi Ifjak a követeléseiket 1848-ban, most Rácz Félix vette magának a bátorságot, hogy a nyomukba lépve megfogalmazza a maga igényeit a hazai amatőr ökölvívásra vetítve. Hogy milyen hátsó indíttatással, sanda szándékkal tette ezt, azt valószínűleg majd csak később tudhatja meg a sportvilág, azon viszont már most megrökönyödik, hogy a meghitt karácsonyi készülődés napjait is izgatásra, a sportágban meglevő egység bomlasztására használja. Ehelyett az eredeti 12 pont első sorából is kiindulhatott volna és akkor inkább letehette volna a "pennáját" és gondolkodhatott volna egy keveset. Mert mi is áll az írásban? "Legyen béke, szabadság és egyetértés." De hát Rácz úr nem ismeri ezt a sort vagy ha igen, önös érdekeiből kiindulva fittyet hány rá és kizárólag a maga pecsenyéjét sütögeti a karácsonyi kandalló lángjai mellett. De az még csak hagyján, hogy ezt a sort nem ismeri, de a saját maga fogalmazta pontokra vonatkozó tényekkel sincs tisztában, vagy csak részben lát rájuk. De miért is ismerné az amatőr ökölvívás tényeit egy a sikereit a profik közt elérő versenyszervező? S ha már itt tartunk, ismételten le szeretnénk szögezni azt az alapvetést, hogy - legyen bármekkora klasszis is a profi világban - Rácz Félixnek semmilyen hivatalos jogcíme és felhatalmazása nincs beleavatkozni az amatőr ökölvívás életébe. A felfogásunk szerint az meg kivált az erkölcsi normákba ütköző , hogy annak ellenére is folytatja a rosszindulatú, konfliktusgerjesztő támadásait, hogy a MÖSZ (Magyar Ökölvívó Szakszövetség) a versenyengedélyeik kiadásától kezdve a pénzügyi támogatásig a kezdetektől minden felmerült esetben segítette a tevékenységét, bármikor is kereste fel a szövetséget.

A semmitmondó, megfoghatatlan pontjaival továbbra is csak a békétlenséget szítja, de ennek ellenére, a tisztánlátás érdekében és okulásul - most utoljára - a MÖSZ elnöksége még egyszer pontról pontra foglalkozik ezekkel. Mit is óhajtana kapni,ahogy Rácz úr fogalmaz, a Jézuskától?

1. "A Magyar Ökölvívó Szövetség (MÖSZ) dolgozzon az ökölvívásért, és ne az ökölvívás dolgozzon a Szövetségért!"
Nesze semmi, fogd meg jól! Ugyanolyan megfoghatatlan gondolat, mint amilyen maga Rácz Félix, angolnára emlékeztető. De hát "a stílus maga az ember" régi igazsága már rögtön az első pontban könnyen tetten érhető. Mindenesetre egy bármilyen sportágat vezető szövetségi elnököt támadó demagóg kézikönyv mindenkor kezdődhetne a fenn idézett mondattal, csak épp a sportágat kellene behelyettesíteni. Ennyit a konkrétumról.
Ezt a kívánságát talán már ki is lehet pipálni, mert tudvalevő, hogy a MÖSZ kilenc év híján idestova egy évszázada dolgozik az ökölvívásért, szolgálja a sportágat.

2. "A magyar ökölvívás szerezze vissza régi rangját, ismét váljon tömegsporttá, sportolói szerezzenek érmeket olimpiai, világbajnoki és kontinentális megmérettetéseken!"
Az ökölvívás sohasem volt tömegsport, főleg nem abban az értelemben, ahogy a labdarúgás, kosárlabda vagy kézilabda az. Ez egy önmagában is felelőtlen felvetés, de különösen az, figyelembe véve, hogy ma a küzdő és önvédelmi sportok "ezernyi" ága közül választhat magának sportágat a gyerek. Arról nem beszélve, hogy az első három hónapot követő minimum vizsgán sok gyereket elvesztünk, mert kiderül, hogy alkalmatlanok erre a sportágra. Azaz az ökölvívás sohasem lesz tömegsport Magyarországon, de azt hangsúlyozni szeretném, hogy az állami támogatás felhasználásának köszönhetően az elmúlt években négyszázzal nőtt a létszámunk.
Ami az eredményességi kérdést illeti, bár az igaz, hogy húsz éve született az utolsó olimpiai aranyunk, tizenhat éve az utolsó olimpiai érmünk, de azért ez csak a medál egyik oldalának bemutatása. Mi van a másik oldalon? A teljesség igényével 2005 és 2016 között, tehát az utóbbi tíz évben ezekre a felnőtt és utánpótlás világversenyeken elért eredményekre lehet büszke az egyetemes magyar sport, azon belül az amatőr ökölvívás:
A felnőtteknél 71 érem, az utánpótlásnál 120 érem .
Az összes érem 191, az összes pont 175 (37.17 % felnőtt és 67.83 % utánpótlás). Talán kijelenthető, hogy sok sportág szívesen cserélné el a saját eredményességét az ökölvívókéval.
Ugyanakkor megjegyezzük, hogy mi is nagyon örülnénk annak, ha a legkomolyabb világbajnoki szervezeteknél,s nem választott ellenfelekkel szemben öregbítenék tovább a Félix Promotion versenyzői a magyar boksz hírnevét.

3. "Demokratikus és NE diktatórikus legyen a döntéshozás a szövetség ügyei tekintetében."
Bizottságok előterjesztései alapján (edzői, szakmai, ifjúsági, jogi) kerülnek a szövetség elnöksége elé a különböző javaslatok. Az elnököt demokratikusan, a törvényeknek megfelelő demokratikus úton választották. Minden elnökségi ülésről jegyzőkönyv készül, melyeket arra illetékesek a szövetségben bármikor megtekinthetnek. Ha a képviseleti demokráciát és az itt vázolt belső folyamatainkat Rácz Félix diktatórikusnak tartja, akkor nem lehet könnyű eligazodnia a mindennapi életben sem.

4. "A MÖSZ közpénzből tartja el magát, ezért legyenek ellenőrizhetőek a kiadásai és bevételei."
A MÖSZ minden közpénzt továbbad az akadémiáknak és a régióknak és azon egyesületeknek, melyek sikerrel pályáznak. A MÖSZ az utolsó fillérig elszámolással tartozik az állam felé a közpénzek területén és e tekintetben sem találtak kifogásolnivalót az elszámolásainban. A MÖSZ természetesen saját bevételekkel is rendelkezik. Ilyen keretből támogattuk 15 millió forinttal Rácz Félixet is Erdei Zsolt búcsúmeccse kapcsán.

5. "A MÖSZ vezetőségének fizetése és végzettsége legyen transzparens, munkájuk legyen számon kérhető."
Kérdezzük, hogy melyik be nem tartott törvény előírásaira hivatkozik a 12 pont szerzője? A mennyiben ez a Lex Rácz szava, akkor az ez eddig sehol sem jelent meg, s talán magasabb fórumon kellene kezdeményezni.

6. "A MÖSZ vezető tisztségviselői rendelkezzenek a szükséges vezetői képességekkel, beszéljenek legalább egy idegen nyelvet, legyen számítógép-kezelői tudásuk."
A MÖSZ apparátusban dolgozók döntő többsége rendelkezik a szükséges végzettséggel és valamennyien a gyakorlatban bizonyították rátermettségüket az elmúlt években Magyarországon rendezett világversenyek során.

7. " Az ökölvívók a szorítóban nyújtott teljesítményük alapján legyenek a magyar válogatott tagjai!"
A MÖSZ szakmai vezetésének sohasem volt és nem is lesz érdeke, hogy a gyengébb versenyzőket válogassa és utaztassa a világversenyekre, hiszen mint minden más sportág, úgy mi is eredménykényszer alatt dolgozunk.

8. "A versenyeken ne legyen irányított sorsolás!"
Tudvalevő, hogy az AIBA tagjainak az AIBA szabályai szerint kell működniük. Azaz ez ügyben érdemes lenne az AIBA felé kezdeményezni , hogy restaurálják saját korábbi rendszerüket, mivel az irányított sorsolást két éve megszüntették.

9. "A bírók pedig CSAK szakmai szempontok szerint döntsenek a győztes személyéről."
Ez a pont sem több a gyanúsításnál, ezért maximálisan vissza kell utasítanunk. A bírók a legjobb tudásuk szerint igyekeznek a munkájukat végezni, de a tévedés lehetősége mindenkinél fennáll.

10. "A felnőtt válogatott (férfi/női) tagjai részesüljenek havi juttatásban!"
Ez a "követelés" is erős tájékozatlanságra utal és itt is jobb lett volna a felvetett témáknak előbb utána járni. Ugyanis azok 12-en, akik eredménnyel rendelkeznek, most is részesülnek havi juttatásban. Mellettük még további 16 versenyzőnek biztosítunk megélhetést, az U-21 programon belül, MÖSZ ösztöndíjasként. A Gerevich ösztöndíjasaink száma 5 fő sportszakember és 7 fő versenyző. Ugyanakkor meg kell jegyezni, hogy a sportolók az egyesületek tagjai és ők versenyeztetik őket, a válogatott összetartozások és a világversenyek kivételével.

11. "Legyen átjárhatóság az amatőr és a profik között edzők tekintetében!"
Ha valakinek, Rácz Félixnek tudnia kellene, hogy ez a tétel már egy évvel ezelőtt megvalósult, köszönhetően Csötönyi Sándor MÖSZ elnök közbenjárásának.

12. "A lobbi ne legyen egyenlő a korrupcióval!"
A 12 pont megálmodójának ha bármilyen korrupcióról tudomása volt, akkor a megfelelő szervek felé ezt jelentenie kel lett volna.
Kérjük, hogy az értelmezhetetlen vagy kétértelmű kijelentései hangoztatásával Rácz Félix úr ne rombolja tovább az ökölvívásról a társadalomban élő pozitív képet, indokolatlan támadását a szövetség vezetősége és annak elnöke ellen fejezze be és ehelyett inkább a maga háza táján söpörgessen. A saját szempontjait megértjük, hogy a média megjelenéseket kergetve még a közelgő ünnepek csendjét is hajlandó volt feláldozni, de már eljött az a pont amikor vissza kellene vonulni. Reméljük, hogy Rácz Félix és felbujtói is értékelik a felvetett kérdésekkel kapcsolatban adott konstruktív válaszokat és a sportág békéje érdekében visszavonulót fújnak.

A MÖSZ elnöksége jóindulatúan áll a 12 ponthoz, valamint az oktalan támadáshoz is és - többek tanácsával ellentétben - továbbra is fenn tartja a profiknak kiadott engedélyeket, mert úgy érzi, hogy ez a kötelessége, s meg kell felelnie annak a célnak, amiért megválasztották, azaz a magyar ökölvívás ügye mindenek feletti szolgálatának. Ezzel együtt szeretnénk jelezni, hogy az elnökség a maga részéről a vitát - jelen közleménnyel - befejezettnek tekinti.
 
A MÖSZ elnöksége
Értékelés: (Eddig 5 szavazat érkezett)
Ez elég gyenge lett... 1 Harmatos kis írás... 2 Adok még egy lehetoséget... 3 Alaposabb munkát várok el... 4 Nem ártana jobban tájékozódni a témával kapcsolatban... 5 Elmegy, bár vannak hiányosságok... 6 Elég jól sikerült... 7 Szépen kidolgozott, korrekt írás... 8 Teljesen belefedkeztem az olvasásba... 9 Ha minden cikk ilyen lenne... :) 10

Szólj hozzá!!
Név:
E-mail cím:
Regisztráció
Belépés
Regisztráció lépései:
1. Kérem adjon meg egy felhasználói nevet és egy email címet!
2. Kattintson a "Regisztráció" menügombra!
3. Az e-mailben kapott linken keresztül aktiválhatja a regisztrációját!
4. Kattintson a belépés gombra!
Megmondóbox:
BB kódok: [b]félkövér[/b] [u]aláhúzott[/u] [i]dőlt[/i]
Elküld
Frissít
Fordít
Hozzászólások: ( 16 hozzászólás érkezett )
16 Maximus1177 2017-01-14 16:01:55
Kokó és Félix a két olyan ismert ember az ökölvívás közelében, aki segíthet, hiszen őnekik van meg a kapcsolati rendszerük, tudásuk és ők "fogyaszthatóak" az emberek számára annyira, hogy a tömegeket meg tudják szólítani és változásokat elérni. Csötönyi az M1-en két értelmes mondatot nem tudott legutóbb egymás után kimondani, nem csoda, hogy a box nem érdeki az átlagembert.
15 drymik 2017-01-03 15:58:32
Kokó nem akar és jelen helyzetében nem is lehet elnök. Félix meg egyszerűen egy társaságot, - vállalkozást vezet az ökölvívásban és és esze ágában sincs elnöknek lenni. A MÖSZ válaszáról csupán annyit, szomorú, hogy csupán ennyire telik.
14 TIB 2016-12-27 20:09:24
Ez meg milyen hasonlat, hogy a négy nagy szervezetnél legyenek bajnokai?

Az amatőr ökölvívásnál az alapoktól kell kinevelni és felkészíteni a versenyzőket. Meg kell találni a megfelelő edzőket, súlycsoportot stb.Erről oldalakat lehetne írni..

A profi bunyó pedig a kapott anyagból, azaz az amatőrként kinevelt, teljes értékű, pályályuk csúcsán lévő versenyzőkből táplálkozik és táplálkozott. Más világbajnokot kreálni egy Kokoból, Erdeiből, Balzsayból, vagy éppen egy max Eb bronzéremig jutó srácból, aki Félixnél kiköt, mert ugye Frank Warren nem topog érte, amikor profinak akar állni.

Amit amatőrként nem hozunk ki belőle, azt a profi menedzser valósítsa meg, hogy ne égessen senkit?? Ja értem.........

Kérdés:

Az említett 191 ,,világversenyen szerzett" érem közül hány volt európa banokságon, VB-n és olimpián szerzett érem?
13 dr.kotász 2016-12-27 18:42:08
Kedves Felix!

Már meg is nyugodtam,mondhatnám, ha egy kicsit is izgatna ez a MÖSZ körüli hercehurca.Inkább csak szórakoztat ami megakadályozza,h leragadjanak a pilláim így késő délután, amikor nincs éppen kedvem leugrani kávézni pl. az Auchanba.
Sok sikert kívánok a munkájához!:)
12 Felix 2016-12-27 17:23:22
A MÖSZ évi állami támogatásának töredékének (20-30%-áért), 1 max 2 éven belül legalább 1-2 világbajnokunk vagy interim bajnokunk lenne a 4 nagy szervezetnél!
Ezt akár írásban adom bárkinek. Ha nem, garanciákat vállalok a visszafizetésre!!!

dr.kotász,

Kérem nyugodjon meg! Aggodalomra semmi ok! Mielőtt kijöttem volna a 12 ponttal, megfelelően körbejártam/jártuk a témákat és konkrét (kézzelfogható) bizonyítékaim vannak!
Majd a megfelelő időben, a megfelelő fórumon. Nyugalom! :)
Aki ismer, tudja nem szoktam hibázni. Ilyen téren pedig nem is engedhetném meg magamnak, h blöfföljek. Több hónapos munka előzte meg az egészet! :)


U. I. És persze, h mindenki a saját kapuját védi! Miért Ön másét védené? :)
11 dr.kotász 2016-12-27 15:14:31
Itt látszólag mindenki a saját kapujára játszik.
A MÖSZ magyarázkodása szánalmas és nevetséges.Valszeg tényleg alkalmatlan a vezetést ettől függetlenül "ügyesen" lépre csalta a 12 pontnak nevezett provokáció.
Ha nem ez volt a cél,akkor Félix úrtól elvárható volna egy nívós konkrétumokat tartalmazóirományt,mert ilyet itt szinte bárki tudott volna kreálni.Ebben a formában nem más,mint közhelyek pufogtatása,amelyekkel elvben mindenki egyet ért.Ha tényleg szeretne tenni valami az amatőr boxért akkor a színfalak mögött kellene ügyködnie elsősorban.A másik - már ha van valóságtartalma a MÖSZ közleményének -a menedzser némely pontokban nyitott kapukat dönget.
Így az egész nem más,mint a újabb kavics a zavaros tóban.
10 Zion 2016-12-27 14:24:44
"Ugyanakkor megjegyezzük, hogy mi is nagyon örülnénk annak, ha a legkomolyabb világbajnoki szervezeteknél,s nem választott ellenfelekkel szemben öregbítenék tovább a Félix Promotion versenyzői a magyar boksz hírnevét." :D azert ez egy kurva magas labda!!
9 Nobody 2016-12-26 18:33:08
pc champion

Most én sem értelek!?

Pont a MÖSZ rúgott öngólt, hogy válaszolt!
Az elmúlt 10-15 év eredménytelenségét akarják megmagyarázni...????

De TÉNYEK azok még mindig TÉNYEK!!!
Ha nincs igazuk legalább maradjanak(maradtak volna) csendben!
8 tiby 2016-12-26 17:50:19
Nem vagyok vele pontosan tisztába, de ha Koko egy profi szervezet(WBO) alelnöke akkor viselhet amatőr tisztséget is, vagy a kettő együtt nem lehetséges?
7 Felix 2016-12-26 15:20:19
Pc Champion milyen öngólról beszélsz?
6 inside and out 2016-12-26 15:17:57
Nem olyan nagy öngól ez.
Mellesleg az a szövetség, amelytől egy ilyen gagyi színvonalú válaszra telik, csak ennyi érvre tellett a kritizált 20 év munkája alapján, hát ...........!
Az "akadémiákat" hagyjuk! Szégyen!
5 pc champion 2016-12-25 23:24:07
Hat felix ez igy eleg nagy ongol lett neked ...

Ettol fuggetlenul tenyleg raferne a verfrissites a szovetsegre.
4 tiby 2016-12-25 20:39:07
Vagy tessék lebokszolni, Félix vs Csötönyi, régi szabályok szerint nincs pontozás kiütésig megy :)
3 Debreczeni Gábor 2016-12-25 19:57:45
Határozottan tetszik ez az üzengetés. Mindazonáltal ,hogy Rácz Félix megint csak jól kitalálta, hogy a téli szünetben is beszéljenek róla, ennek ellenére is van igazság a mondandójában.

Egy az ökölvívóberkekben igencsak járatos ismerősömtől hallottam, hogy hiába a válogató versenyek nem a győztest utaztatták a világversenyre hanem az ismertebb és nevesebb versenyzőt.

Akkor most álljon itt példának a 7-ik pont:

"Az ökölvívók a szorítóban nyújtott teljesítményük alapján legyenek a magyar válogatott tagjai!"

Dega
2 felix 2016-12-25 15:01:27
Mi/én, dec. 22én, 10.00 órakor (munkanapon), jöttünk ki a 12 ponttal!
Ők pedig nem sokat ünnepelhettek, mert ma dec. 25-én reggel jöttek ki!:))) Ennyit a szent ünnepről! :)
Mivel nincs a szövegben süksüközés, nem Csötönyi Sándor írta (bár megtévesztésnek, beraktak pár olyan mondatot, ami tőle elhangzott) és nem is Dobor Dezső, (gondolom rájöttek, h nem ő a legélesebb kés a fiókban).
Szokásos bláblá és mellébeszélés, sajnos... A tények pedig tények maradnak tisztelt MÖSZ! ;)
1 Nobody 2016-12-25 11:09:07
Tudom, hogy karácsony van, de a MÖSZ meg ez a szivaros inkább jobban tenné, ha befogná...
Kiforgatják teljesen Félix szavait, pedig tejesen igaza van!

Szemét egy banda!
Az eredménytelenséget nem tudják megmagyarázni, de erre jönnek itt 1848-al meg karácsonnyal...

A kérdésem: Attól, hogy ünnep van még nem nevezhető eredménytelennek a jelenlegi amatőr boksz?

Csötönyi és bandája tűnjön el már végre!

Kokót elnöknek!!! Majd Ő rendet tesz!!!
Hurd legyőzte LarátVasárnap hajnalban összecsapott a WBA és az IBF nagyváltósúlyú világbajnoka; szoros volt.
Juhász Adrienn Európa-bajnokJuhász Adrienn aranyat szerzett a 22 éven aluli ökölvívók romániai Európa-bajnokságán, a +81 kilósok kategóriájában.
Wilder önként átadta a WBC övet JoshuánakIsmét vitathatatlan világbajnoka van a királykategóriában Anthony Joshua személyében.TV-ajánló
Sport1 | Sport2 | SportM | SportKlub | DigiSport | Eurosport | Eurosport 2
15:45 Sport 1 Sportverda
12:45 Sport 2 Darts
13:30 DIGI Sport 1 Tenisz
15:30 Eurosport 1 Snooker
15:30 Eurosport 2 Labdarúgás
Impresszum Levél nekünk Médiaajánlat www.monokli.com monokli@monokli.com
Küzdelem a spamelők ellen Magyar hungaroo.com - A magyar linkjegyzéke Magyar Honlap Linkek