www.monokli.com
aktuális hírek az ökölvívás szerelemeseinek
monokli.com publikálva: 2015. nov. 4., szerda, 23:34 3863 olvasás - 5 komment

Alexander Povetkin szétkapta Wach-t

Alexander Povetkin szétkapta Wach-t
Alexander Povetkin szétkapta Wach-t

A szerdai bokszgála főmérkőzésén nem történt meglepetés, Alexander Povetkin nyert.

A szerdai kazani bokszgála főmérkőzésén a WBC-nél hivatalos kihívói státusban lévő nehézsúlyú Alexander Povetkin (30 győzelem – 1 vereség) tette kockára – a kihívói státusa mellett – a szövetség úgynevezett „Silver” (ezüst) bajnoki övét.

Az orosz olimpiai bajnok kihívója a korábban Vlagyimir Klicsko ellen is 12 menetet végigálló lengyel óriás, régebben Povetkin kesztyűpartnereként is feltűnt Mariusz Wach (31 győzelem – 2 vereség) volt.

A nemzetközi szaksajtó beszámolója szerint Povetkinnek ugyan voltak gondjai ellenfele méretével (202 cm!), de végig uralta a küzdelmet, s a teljes ütésrepertoárját „eladta”.

A párharc végül a 12. menetben a ringorvos javaslatára fejeződött be, mivel a szakember úgy ítélte meg, hogy a Wach bal szeme alatti repedéssel már nem szabad folytatni a küzdelmet. Povetkin TKO-val nyert, mivel a lengyel ütéstől szakadt fel. 

A mérkőzés felvétele - videó >>>

A WBC nyílt pontozása miatt tudni lehetett, hogy a 4. menet után 40-36, 39-37, 39-37 állat a pontozólapokon, míg a 8-at követően 79-73, 79-73 és 79-73 - természetesen a végig jobb orosz javára.

Povetkin ezzel a sikerrel készülhet a WBC világelső Deontay Wilder (35 győzelem - 0 vereség) elleni küzdelemre, melyre – egy mai hír szerint – 2016. április-május magasságában kerülhet sor.
Értékelés: (Eddig 1 szavazat érkezett)
Ez elég gyenge lett... 1 Harmatos kis írás... 2 Adok még egy lehetoséget... 3 Alaposabb munkát várok el... 4 Nem ártana jobban tájékozódni a témával kapcsolatban... 5 Elmegy, bár vannak hiányosságok... 6 Elég jól sikerült... 7 Szépen kidolgozott, korrekt írás... 8 Teljesen belefedkeztem az olvasásba... 9 Ha minden cikk ilyen lenne... :) 10

Szólj hozzá!!
Név:
E-mail cím:
Regisztráció
Belépés
Regisztráció lépései:
1. Kérem adjon meg egy felhasználói nevet és egy email címet!
2. Kattintson a "Regisztráció" menügombra!
3. Az e-mailben kapott linken keresztül aktiválhatja a regisztrációját!
4. Kattintson a belépés gombra!
Megmondóbox:
BB kódok: [b]félkövér[/b] [u]aláhúzott[/u] [i]dőlt[/i]
Elküld
Frissít
Fordít
Hozzászólások: ( 5 hozzászólás érkezett )
5 Miseta Gábor 2015-11-05 20:42:43
Pláne úgy hogy Haye is inkább "csak" cirkálósúlyban volt nagy klasszis, nehézsúlyban olyan sokat nem tett le az asztalra.. s már nem is fog.
4 Török 2015-11-05 18:49:40
Povetkin tökéletesen kihúzta Wach méregfogát, sőt a betonfejű lengyelen szemmel láthatóan átszaladt néhány ütés! Ritkán, de leginkább nem is mert kinyílni, mert azonnal büntetve volt!
Wilder legaktívabb bajnoki törekvései szépek, de valós sportértéke elmarad a kívánatostól. Viszont eladható, mert kajálja a nép a nagy amerikai bajnok meccseit, ez pedig pénzt hoz nem keveset. Ennek van egy nagy hátulütője is, az hogy állandóan edzésben van, ami azt eredményezheti, hogy pont amikor leginkább szüksége lesz rá, nem lesz igazán top formában. A túl sok, de a túl kevés mérkőzés sem jó, ha figyelembe vesszük a szükséges felkészülések időtartamát, és azok felépítését. Az ember szervezete elfárad, mert nem egy beprogramozott gép! Povetkin kiváló amatőrből lett nagyon jó profi, és ahogy most halad, ahogy menedzselik, nagyon veszélyes lesz Wilderre!
Wilder nem egy extra klasszis, ez eddig is látható volt, és David Haye is jól bemutatta a közös sparringok során. Néhány ütéstől szinte lecsavarodott Wilder fejvédője, legyorsulta, körbe pofozta őt Haye! Ha lenne Haye-t verő Wilder videó, biztosan már nyílvánossá tették volna. De nincs!!!
3 Den 2015-11-05 13:28:50
Povetkin esélyes is lehetne Wilder és Wlad ellen, ha 10 centivel magasabb lenne. Így sajnos a testi adottságai nem teszik lehetővé a győzelmét a 2 vb ellen. Ők más kategóriát képviselnek, ellenük kevés lesz a 187 centijével.

Wach- ból többet néztem ki, a 12. menetre már nagyon elkészült az erejével.
2 tiby 2015-11-05 13:17:24
Wildernek nagyon nehéz meccse lesz Povetkin ellen, a Moli meg Duha meccsek semmilyen felkészülést nem jelentenek Povetkin ellen és azokat sem hozta simán, viszont Pov egy kemény ellenfelet győzött most le.
1 Miseta Gábor 2015-11-05 12:23:03
Na! Most már jöhet Wilder, de nyugodtan jöhet Wova is!Hurd legyőzte LarátVasárnap hajnalban összecsapott a WBA és az IBF nagyváltósúlyú világbajnoka; szoros volt.
Juhász Adrienn Európa-bajnokJuhász Adrienn aranyat szerzett a 22 éven aluli ökölvívók romániai Európa-bajnokságán, a +81 kilósok kategóriájában.
Wilder önként átadta a WBC övet JoshuánakIsmét vitathatatlan világbajnoka van a királykategóriában Anthony Joshua személyében.TV-ajánló
Sport1 | Sport2 | SportM | SportKlub | DigiSport | Eurosport | Eurosport 2
11:45 Sport 1 Kézilabda
13:00 Sport 2 Tenisz
12:45 DIGI Sport 1 Labdarúgás
11:00 Eurosport 1 Snooker
13:00 Eurosport 2 Maraton
Impresszum Levél nekünk Médiaajánlat www.monokli.com monokli@monokli.com
Küzdelem a spamelők ellen Magyar hungaroo.com - A magyar linkjegyzéke Magyar Honlap Linkek