www.monokli.com
aktuális hírek az ökölvívás szerelemeseinek
monokli.com publikálva: 2017. jún. 18., vasárnap, 11:31 12313 olvasás - 14 komment

Andre Ward kiütötte Kovaljovot

Ward akcióban
Ward akcióban

A vasárnap hajnali Andre Ward – Szergej Kovaljov visszavágó után már nincs mit vitatni. Vagy mégis.

Tavaly novemberben rendezték az első Ward-Kovaljov félnehézsúlyú világbajnoki WBA/WBO/IBF összecsapást, amelynek a végeredményét, már csak annak „szorossága miatt” sokan vitattak. Mint ismert, az amerikai Andre Ward (32 győzelem – 0 vereség) egyhangú pontozással, minden ítésznél egy ponttal (114-113) diadalmaskodott, megszerezve az orosz klasszis összes világbajnoki övét. Ám nem csak a szoros pontozás, hanem az a tény, miszerint a meccs első harmadában Ward volt padlón, adott okot a kétkedésnek, és megágyazott a vasárnap hajnali Las Vegas-i visszavágónak.

A megismételt párharc is szorosan alakult: a 7. menet után a pontozás 67-66, 67-66 (Ward), illetve 65-68 (Kovaljov) volt. De a nyolcadik menetben Ward fejen megcsípte riválisát, majd számos ütést követően a kötelekénél testen több kemény találatot bevitt, s a mérkőzésvezető TKO-val beszüntette a párharcot!

Kovaljov és csapata a meccset követően mélyütést reklamált, állítólag azért hajolt le az orosz, és vonta ki magát a küzdelemből, mert úgy gondolták, a ringbíró is észlelte a szabálytalanságot -- elmondásuk szerint időt kellett volna hagyni a regenerálódásra, és nem TKO-t hirdetni.
Értékelés: (Eddig 1 szavazat érkezett)
Ez elég gyenge lett... 1 Harmatos kis írás... 2 Adok még egy lehetoséget... 3 Alaposabb munkát várok el... 4 Nem ártana jobban tájékozódni a témával kapcsolatban... 5 Elmegy, bár vannak hiányosságok... 6 Elég jól sikerült... 7 Szépen kidolgozott, korrekt írás... 8 Teljesen belefedkeztem az olvasásba... 9 Ha minden cikk ilyen lenne... :) 10

Szólj hozzá!!
Név:
E-mail cím:
Regisztráció
Belépés
Regisztráció lépései:
1. Kérem adjon meg egy felhasználói nevet és egy email címet!
2. Kattintson a "Regisztráció" menügombra!
3. Az e-mailben kapott linken keresztül aktiválhatja a regisztrációját!
4. Kattintson a belépés gombra!
Megmondóbox:
BB kódok: [b]félkövér[/b] [u]aláhúzott[/u] [i]dőlt[/i]
Elküld
Frissít
Fordít
Hozzászólások: ( 15 hozzászólás érkezett )
15 tiby 2017-07-06 20:45:29
" Ward egy zseni,aki nem látja nem ért a boxhoz,olyanok kritizálják akik a cípője füzőjét sem "

Igen valóban technikás , de az a baj hogy Kovalev ellen először a pontozók segítettek neki, másodjára meg a vezetőbíró, szval mikor nem elég a tudás akkor jönnek a hátulról támadások...
14 charlie700 2017-07-05 09:05:04
Ward egy zseni,aki nem látja nem ért a boxhoz,olyanok kritizálják akik a cípője füzőjét sem köthetnék be.Én minden esetre örülnék ha csak a felét birtokolnám az ő tudásának
13 Miseta Gábor 2017-06-30 23:06:02
dr.kotász: Kovalev a megszólalásaival játszik rá az antipátiára, legalább ne mondana ilyeneket hogy "agyonverem Wardot".. ő ne!

"az nekem se tiszta,h az orosz adottságait istennek köszönheti,viszont az amcsi ugyanezeket meg nem.Ö egy ügyifogyi viszont sokat edzett, így technikai zseni lett?"
de ő is istennek köszönheti, viszont hogy technikai zseni legyen, azzal neki több melója volt, jobban kellett/kell az eszét használnia mint Kovának a nagy ütőerőre felépíteni a taktikát.

tiby: Hopkins rossz példa, igaz utólag tudtuk csak meg, de PONT az a mecss volt az ő végleges nyugdíjazása. akkor inkább Pascalt írtad volna.

Ne haragudjatok a késői válaszért!

12 tiby 2017-06-22 17:18:02
Gábor

Ha csak ütőereje lenne Kovalevnek már rég elvérzett volna a középkategóriásbunyósok ellen is. Nem gondolhatod komolyan hogy iskolázottság nélkül valaki képes az élvonalban bokszolni és címet védeni sokszor. Pl Hopkins akkor nagyon simán verte volna, de pont a fordítottja történt.

Ward pedig nem olyan egyeduralkodó mint azt régebben sokan hitték, hisz az első meccset a rajongók és a szakma 90 %-a szerint Kovalev nyerte.

Ez a meccs pedig szintén szoros volt, de az hogy Ward mélyütései nyerték meg a mérkőzést nálam szintén nem tartozik a technikai zseni kategóriába, a bíró nyilvánvalóan vak volt ezekre, tehát minden Wardnak lejtett.

Nekem az jött le hogy ha Ward nem képes tiszta eszközökkel nyerni akkor segítenek neki a bírók mint az első meccsen, vagy segít neki a vezetőbíró mint a visszavágón.
11 dr.kotász 2017-06-22 11:19:38
Hát nemtom Gábor,de az nekem se tiszta,h az orosz adottságait istennek köszönheti,viszont az amcsi ugyanezeket meg nem.Ö egy ügyifogyi viszont sokat edzett, így technikai zseni lett? Egy tragikus balesetet meg végképp nem értem miért kell idecitálni.Ha valakiket mégis lehetne hibáztatni,akkor az a ring bíró vagy a másik srác edzője v a sportorvos.Sajnos ez egy ilyen sport.Ha jól tudom Kova még anyagilag is támogatta a szerencsétlen srác családját.Kb ez olyan mintha a kamionomba belerohanna valaki a stop táblánál és meghal,én meg többet ne is merészkedjek ki az útra,mert ha igen akkor szadista vagyok.
10 Den 2017-06-21 14:39:08
Volt egy nagy fordulat a 8. menetben, amikor egy kifejezetten megrendítő ütést kapott állra Kovaljov. Onnan kezdve nem volt esélye, mert nagyon benne maradt az ütés.
Egyszer láttam így felhúzva Wardot, akkor is kiütéssel nyert.
9 TIB 2017-06-20 21:45:52
Ward mindenképp nyert volna... Egy született zseni. Minden stílushoz képes alkalmazkodni, ahogy anno a legyőzheteten Carlos Monzon is. A létező legprofibb módon semlegesíti a másik fél fizikai fölényét, tördeli a meccset és az ellenfelet szétcseszi mentálisan is. Ahogy Froch is mondta anno: ,,ellene nem lehet bokszolni". Nem szép amit csinál azt aláírom és én rühellem is a stílusát. Az első meccsen lett volna Kovának esélye (szerintem 2 ponttal nyert is), mert a leütés sokat kivett az amiból. Én így látom.
8 Miseta Gábor 2017-06-20 20:50:55
Az ütőerő egy adottság. Vele született, istentől kapta. Egyszerűen nem tudom úgy értékelni, mint egy technikai zsenit, pl. Ward. mert utóbbi stílusnál az ész dominál egy olyan bunyós pályafutásában. az én szememben elismerésre méltóbb.
7 tiby 2017-06-20 16:54:23
Tehát azért középszerű Kovalev mert 80 kilós létére 100 kilós ütőereje van?

Vagy azért mert nyögvenyelősen(igazából az elsőn kikapott Ward) megoldotta őt Ward?

Fejtsd már ki kicsit bővebben mert ez elég kusza érvelésnek tűnik. Vagy csak a Kovalev iránti egyértelmű ellenszenv mondatja veled.
6 Miseta Gábor 2017-06-19 08:03:21
méltatlankodnék én is ha egy ilyen vereséget bárki más szenvedett volna el. de Kovát egyáltalán nem tudom sajnálni. Aki miatt egy ember meghal a szorítóban, ha egy kicsit is lelkiismeretes, azonnal abbahagyja a bunyót. De Kova nem ilyen. annyira nem hogy a nyilatkozatait, viselkedését tekintve szadistának is tartom. A gyilkos ütőerő nélkül egy jó erős középszint az ember. mert akinek 80 kilósként egy kb. 100 kilós nehézsúlyú ütőereje van, az eleve bekorlátozza az ellenfelek lehetőségeit taktikában. Ward volt az egyetlen, ahol már akkora volt a differencia tudásban, hogy igaz hogy nyögvenyelősen, de megoldotta az oroszt.
5 tappika11 2017-06-18 20:58:43
Sajna a vezetőbiró nem tudom miért nem intette meg Wardot legalább 3-szor fogásért.Hogy valaki bajnok legyen a semmivel szinte hihetetlen.Kovaljev megint nagy taktikai hibákat vétett.Gyenge meccs Wardos túléléssel és mélyütésekkel,fogásokkal tarkitva.ámerika megint megmutatta az igazi arcát....
4 tiby 2017-06-18 18:46:11
Elég ha vki egyszer tökön talál, az már szívja az ember erejét, de itt nem egy tökönverés volt véletlenül hanem tudatosan többször azt támadta. Le kellett volna léptetni Wardot szabálytalanságért.
3 fusion 2017-06-18 17:55:39
Nem a mélyütéseken múlott,az orosztól az előzetes fogadkozások fényében ez gyenge produkció volt.
2 fusion 2017-06-18 17:55:39
Nem a mélyütéseken múlott,az orosztól az előzetes fogadkozások fényében ez gyenge produkció volt.
1 tiby 2017-06-18 12:30:26
Sok mélyütése volt Wardnak de a bíró az ő pártján állt.Hurd legyőzte LarátVasárnap hajnalban összecsapott a WBA és az IBF nagyváltósúlyú világbajnoka; szoros volt.
Juhász Adrienn Európa-bajnokJuhász Adrienn aranyat szerzett a 22 éven aluli ökölvívók romániai Európa-bajnokságán, a +81 kilósok kategóriájában.
Wilder önként átadta a WBC övet JoshuánakIsmét vitathatatlan világbajnoka van a királykategóriában Anthony Joshua személyében.TV-ajánló
Sport1 | Sport2 | SportM | SportKlub | DigiSport | Eurosport | Eurosport 2
15:45 Sport 1 Sportverda
12:45 Sport 2 Darts
13:30 DIGI Sport 1 Tenisz
15:30 Eurosport 1 Snooker
15:30 Eurosport 2 Labdarúgás
Impresszum Levél nekünk Médiaajánlat www.monokli.com monokli@monokli.com
Küzdelem a spamelők ellen Magyar hungaroo.com - A magyar linkjegyzéke Magyar Honlap Linkek