www.monokli.com
aktuális hírek az ökölvívás szerelemeseinek
monokli.com publikálva: 2016. dec. 18., vasárnap, 17:33 15438 olvasás - 1 komment

Bernard Hopkins vereséggel búcsúzott

Hopkins itt még akcióban
Hopkins itt még akcióban

Pályafutása utolsó mérkőzésén élete első idő előtti vereségét szenvedte el a veterán legenda.

Az 51 esztendős veterán legenda, Bernard Hopkins (55 győzelem – 8 vereség – 1 döntetlen) hosszúra nyúlt pályafutása lezárásaként vasárnap hajnalban a kaliforniai Inglewood-ban lépett kötelek közé, éspedig az WBC nemzetközi bajnok honfitárs, Joe Smith Jr (23 győzelem – 1 vereség) ellen.

A párharc első 7 menete alapján Smith tűnt meggyőzőbbnek, vezetett is a pontozólapokon, igaz, csak megosztva, 67-66, 69-64, illetve 66-67 arányban. Aztán a nyolcadik menet hajrájában Smith a köteleknél megsorozta a legendát, aki több tiszta ütéstől a kötelek között kizuhant a ringből. A szabályok értelmében ilyenkor 20 másodperce van az ökölvívóknak arra, hogy külső segítség nélkül, vagyis önerőből visszatérjen a kötelek közé, és folytatásra jelentkezzen. Hopkins ugyan felállt, és magánál volt, ám mivel megsérült az esést következtében, meg sem próbált visszatérni a szorítóba (TKO).

Az már az élő kép alapján is látszott, s visszajátszások is bebizonyították, hogy Smith szabályos ütései miatt esett ki Hopkins a ringből, vagyis szabálytalanság nem történt, így a TKO eredmény teljesen jogos – hiába érezte B-Hop azt, hogy kilökték a kötelek között.
Bhop-Smith-BernardHopkins.jpg
Bernard Hopkins 1988-ban kezdte profi pályafutását, félnehézsúlyban, majd visszafogyott középsúlyba, ahol harmadik nekifutásra, 1995-ban megszerezte az IBF vb-övét. Trónját páratlanul sokáig, 2005-ig megtartotta, de közben egyesítette trónját, begyűjtve az összes nagy szervezet trófeáját – így ő lett az első olyan bunyós, aki a WBC/WBO/WBA/IBF öveket egyszerre birtokolta! Később félnehézsúlyban is felült a trónra, többször is. Itt két címet (IBF/WBA) birtokolt.
Értékelés: (Eddig 2 szavazat érkezett)
Ez elég gyenge lett... 1 Harmatos kis írás... 2 Adok még egy lehetoséget... 3 Alaposabb munkát várok el... 4 Nem ártana jobban tájékozódni a témával kapcsolatban... 5 Elmegy, bár vannak hiányosságok... 6 Elég jól sikerült... 7 Szépen kidolgozott, korrekt írás... 8 Teljesen belefedkeztem az olvasásba... 9 Ha minden cikk ilyen lenne... :) 10

Szólj hozzá!!
Név:
E-mail cím:
Regisztráció
Belépés
Regisztráció lépései:
1. Kérem adjon meg egy felhasználói nevet és egy email címet!
2. Kattintson a "Regisztráció" menügombra!
3. Az e-mailben kapott linken keresztül aktiválhatja a regisztrációját!
4. Kattintson a belépés gombra!
Megmondóbox:
BB kódok: [b]félkövér[/b] [u]aláhúzott[/u] [i]dőlt[/i]
Elküld
Frissít
Fordít
Hozzászólások: ( 1 hozzászólás érkezett )
1 tiby 2016-12-18 18:56:41
Számítottam rá hogy így fog búcsúzni...Hurd legyőzte LarátVasárnap hajnalban összecsapott a WBA és az IBF nagyváltósúlyú világbajnoka; szoros volt.
Juhász Adrienn Európa-bajnokJuhász Adrienn aranyat szerzett a 22 éven aluli ökölvívók romániai Európa-bajnokságán, a +81 kilósok kategóriájában.
Wilder önként átadta a WBC övet JoshuánakIsmét vitathatatlan világbajnoka van a királykategóriában Anthony Joshua személyében.TV-ajánló
Sport1 | Sport2 | SportM | SportKlub | DigiSport | Eurosport | Eurosport 2
20:30 Sport 1 Labdarúgás
21:00 Sport 2 Ökölvívás
21:10 DIGI Sport 1 Labdarúgás
20:00 Eurosport 1 Snooker
20:30 Eurosport 2 Gyorsasági motorverseny
Impresszum Levél nekünk Médiaajánlat www.monokli.com monokli@monokli.com
Küzdelem a spamelők ellen Magyar hungaroo.com - A magyar linkjegyzéke Magyar Honlap Linkek