www.monokli.com
aktuális hírek az ökölvívás szerelemeseinek
monokli.com publikálva: 2016. dec. 18., vasárnap, 17:33 15398 olvasás - 1 komment

Bernard Hopkins vereséggel búcsúzott

Hopkins itt még akcióban
Hopkins itt még akcióban

Pályafutása utolsó mérkőzésén élete első idő előtti vereségét szenvedte el a veterán legenda.

Az 51 esztendős veterán legenda, Bernard Hopkins (55 győzelem – 8 vereség – 1 döntetlen) hosszúra nyúlt pályafutása lezárásaként vasárnap hajnalban a kaliforniai Inglewood-ban lépett kötelek közé, éspedig az WBC nemzetközi bajnok honfitárs, Joe Smith Jr (23 győzelem – 1 vereség) ellen.

A párharc első 7 menete alapján Smith tűnt meggyőzőbbnek, vezetett is a pontozólapokon, igaz, csak megosztva, 67-66, 69-64, illetve 66-67 arányban. Aztán a nyolcadik menet hajrájában Smith a köteleknél megsorozta a legendát, aki több tiszta ütéstől a kötelek között kizuhant a ringből. A szabályok értelmében ilyenkor 20 másodperce van az ökölvívóknak arra, hogy külső segítség nélkül, vagyis önerőből visszatérjen a kötelek közé, és folytatásra jelentkezzen. Hopkins ugyan felállt, és magánál volt, ám mivel megsérült az esést következtében, meg sem próbált visszatérni a szorítóba (TKO).

Az már az élő kép alapján is látszott, s visszajátszások is bebizonyították, hogy Smith szabályos ütései miatt esett ki Hopkins a ringből, vagyis szabálytalanság nem történt, így a TKO eredmény teljesen jogos – hiába érezte B-Hop azt, hogy kilökték a kötelek között.
Bhop-Smith-BernardHopkins.jpg
Bernard Hopkins 1988-ban kezdte profi pályafutását, félnehézsúlyban, majd visszafogyott középsúlyba, ahol harmadik nekifutásra, 1995-ban megszerezte az IBF vb-övét. Trónját páratlanul sokáig, 2005-ig megtartotta, de közben egyesítette trónját, begyűjtve az összes nagy szervezet trófeáját – így ő lett az első olyan bunyós, aki a WBC/WBO/WBA/IBF öveket egyszerre birtokolta! Később félnehézsúlyban is felült a trónra, többször is. Itt két címet (IBF/WBA) birtokolt.
Értékelés: (Eddig 2 szavazat érkezett)
Ez elég gyenge lett... 1 Harmatos kis írás... 2 Adok még egy lehetoséget... 3 Alaposabb munkát várok el... 4 Nem ártana jobban tájékozódni a témával kapcsolatban... 5 Elmegy, bár vannak hiányosságok... 6 Elég jól sikerült... 7 Szépen kidolgozott, korrekt írás... 8 Teljesen belefedkeztem az olvasásba... 9 Ha minden cikk ilyen lenne... :) 10

Szólj hozzá!!
Név:
E-mail cím:
Regisztráció
Belépés
Regisztráció lépései:
1. Kérem adjon meg egy felhasználói nevet és egy email címet!
2. Kattintson a "Regisztráció" menügombra!
3. Az e-mailben kapott linken keresztül aktiválhatja a regisztrációját!
4. Kattintson a belépés gombra!
Megmondóbox:
BB kódok: [b]félkövér[/b] [u]aláhúzott[/u] [i]dőlt[/i]
Elküld
Frissít
Fordít
Hozzászólások: ( 1 hozzászólás érkezett )
1 tiby 2016-12-18 18:56:41
Számítottam rá hogy így fog búcsúzni...Szellő Imre 18. küzdelme Várpalotán, péntekenA Felix Promotion pénteken, Várpalotán rendezi az őszi versenyszezon első élő televíziós bokszgáláját.
Szombat este Fight ArenaIzgalmakban nem lesz hiány szombat este Székesfehérváron, a Fight Arénában.
Egedi Renátó szórakoztatni szeretneEgedi Renátó nem csak megnyerni szeretné a WBO övet, hanem szórakoztatni a közönséget.TV-ajánló
Sport1 | Sport2 | SportM | SportKlub | DigiSport | Eurosport | Eurosport 2
10:15 Sport 1 Kézilabda
09:00 Sport 2 Labdarúgás
10:30 Sport M Sakkk! - Kállai Gáborral
10:25 DIGI Sport 1 Atlétika
10:55 Eurosport 1 Téli sportok
09:30 Eurosport 2 Snooker
Impresszum Levél nekünk Médiaajánlat www.monokli.com monokli@monokli.com
Küzdelem a spamelők ellen Magyar hungaroo.com - A magyar linkjegyzéke Magyar Honlap Linkek