www.monokli.com
aktuális hírek az ökölvívás szerelemeseinek
Dobor Dezső publikálva: 2017. jún. 21., szerda, 18:23 10609 olvasás - 0 komment

Eb: Harcsa Zoltán a döntőért küzd pénteken

Eb: Harcsa Zoltán a döntőért küzd pénteken
Eb: Harcsa Zoltán a döntőért küzd pénteken

Harcsa Zoltán már biztosan érmes a férfi elit Európa-bajnokságon.

A Harkivban zajló Elit férfi ökölvívó Eb mai napján a három VB kvótás magyar öklöző közül Harcsa Zoltánnak sikerült továbbjutnia a négy közé, s ezzel már érmes és pénteken a döntőbejutásért küzdhet. 

64 kg
Hovhannes Bacskov (örmény) - Kovács Richárd 5-0
Az agresszív örmény bajnok úgy kezdte az első menetet, mintha csak arra lett volna bízva, hogy ki jut a négy közé. Bacskov balkezeseinek egyáltalán nem találta az ellenszerét Kovács, akár fejre, akár testre érkezett a menetrendszerű és pontos balkezes. Az igen erőteljes kezdéssel felvonuló Bacskovot Kovács nem tudta kimozgatni a ritmusából, sőt a sajátját sem találta, nem volt olyan gyors, mint az előző meccsein.
Az első három perc érezhetően nem tett jót Kovács önbizalmának, amire a második menetben csak rátett Bacskov jobbkezese, ami után számoltak is a magyar versenyzőre.
A harmadik menetre Bacskov „lecsillapodott”, végig ellenőrzés alatt tartotta az ellenfelét, akinek most még megoldhatatlan volt az örménnyel szembeni hatékony fellépés.
75 kg
Harcsa Zoltán - Andrej Csemez (szlovák) 5-0
A tapasztalat és a feltörekvő ifjúság találkozóját hozta az érdekes technikai csatát felvillantó meccs. A két olimpiát is megjárt, 24 éves Harcsa és az önbizalommal teli 19 éves Csemez mérkőzésének első menetében a magyar versenyző bal szemöldöke megsérült. Jött is Balzsay szövetségi kapitány azonnali reakciója: „Odabújni nem kell, inkább lépjél el!”
A második menetben a lendületes Csemez igazolta jó hírét, ugyan kevés pontos találat kísérte ezt a három percet, de ügyes kombinációkat mutattak a felek. Harcsa tartotta magát a taktikai utasításhoz és csak annyit bokszolt, amennyi a győzelemhez kellett. A mérkőzés végén Harcsa nagyon okosan kezelte ellenfelét, nem engedve teret neki és végül nyert (háromszor 29-28, kétszer 30-27 volt a pontozás). Harcsa legrosszabb esetben Eb-bronzérmes, mint ahogy 2013-ban is volt. 2015-ben bronzérmes volt a bakui Európa Játékokon. Ellenfele a döntőbejutásért pénteken az azeri Kamran Saksuvarly. A 25 éves azeri bajnokot jól ismerhetik a magyar szakemberek is, 2016-ban ezüstérmes volt a Bocskai emlékversenyen. Rióban az olimpián harmadik lett, miután az elődöntőben kikapott attól a kubai Lopeztől, aki Harcsát verte ki az első fordulóban és később meg is nyerte az olimpiát. Harcsa eddig még nem találkozott az azeri versenyzővel.
91 kg
Jevgenyij Tyisenko (orosz) - Hámori Ádám 5-0
A második menetben Hámori egy pontos jobbkezese tűnt fel, a magyar bajnok egyáltalán nem volt megilletődött a jelenlegi olimpiai, világ és Európa-bajnokkal szemben. Az orosz hegyként magasodott felette, de Hámori megpróbált élesen bokszolni, nem megfeledkezve a zártságról sem. Hámori jól teljesített, határozottan küzdött és megdolgoztatta a nagynevű bajnokot. Hámori is tartotta magát a taktikai utasításhoz, közel ment az oroszhoz, rátapadt és nem adta fel, hogy előre bokszoljon. Mind az öt pontozónál 30-27 volt a pontozás.
Értékelés: (Eddig 1 szavazat érkezett)
Ez elég gyenge lett... 1 Harmatos kis írás... 2 Adok még egy lehetoséget... 3 Alaposabb munkát várok el... 4 Nem ártana jobban tájékozódni a témával kapcsolatban... 5 Elmegy, bár vannak hiányosságok... 6 Elég jól sikerült... 7 Szépen kidolgozott, korrekt írás... 8 Teljesen belefedkeztem az olvasásba... 9 Ha minden cikk ilyen lenne... :) 10

Szólj hozzá!!
Név:
E-mail cím:
Regisztráció
Belépés
Regisztráció lépései:
1. Kérem adjon meg egy felhasználói nevet és egy email címet!
2. Kattintson a "Regisztráció" menügombra!
3. Az e-mailben kapott linken keresztül aktiválhatja a regisztrációját!
4. Kattintson a belépés gombra!
Megmondóbox:
BB kódok: [b]félkövér[/b] [u]aláhúzott[/u] [i]dőlt[/i]
Elküld
Frissít
Fordít
Hozzászólások: ( Még nem érkezett hozzászólás... )
Még nem érkezett hozzászólás...Hurd legyőzte LarátVasárnap hajnalban összecsapott a WBA és az IBF nagyváltósúlyú világbajnoka; szoros volt.
Juhász Adrienn Európa-bajnokJuhász Adrienn aranyat szerzett a 22 éven aluli ökölvívók romániai Európa-bajnokságán, a +81 kilósok kategóriájában.
Wilder önként átadta a WBC övet JoshuánakIsmét vitathatatlan világbajnoka van a királykategóriában Anthony Joshua személyében.TV-ajánló
Sport1 | Sport2 | SportM | SportKlub | DigiSport | Eurosport | Eurosport 2
20:30 Sport 1 Labdarúgás
21:00 Sport 2 Ökölvívás
21:10 DIGI Sport 1 Labdarúgás
20:00 Eurosport 1 Snooker
20:30 Eurosport 2 Gyorsasági motorverseny
Impresszum Levél nekünk Médiaajánlat www.monokli.com monokli@monokli.com
Küzdelem a spamelők ellen Magyar hungaroo.com - A magyar linkjegyzéke Magyar Honlap Linkek