www.monokli.com
aktuális hírek az ökölvívás szerelemeseinek
MÖSZ publikálva: 2017. jún. 9., péntek, 19:10 8423 olvasás - 0 komment

Erdei Zsolt diplomáciai útja Olaszországban

Erdei Zsolt diplomáciai útja Olaszországban
Erdei Zsolt diplomáciai útja Olaszországban

Erdei Zsolt sikeres tárgyalásokat folytatott Franco Falcinellivel, az EUBC elnökével.

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) április elsején megválasztott elnöke, Erdei Zsolt hivatalos tárgyalásokat folytatott Franco Falcinelli úrral, az Európai Ökölvívó Konföderáció (EUBC) elnökével, aki egyben a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (AIBA) alelnöke is. A tárgyalásokra Assisi városában került sor, ahol az EUBC központja található, de Erdei Zsolt hivatalos látogatást tett az Olasz Ökölvívó Szövetség központjában is, Rómában.

Erdei Zsolt első diplomáciai lépése fontos mérföldkő volt a megújult Magyar Ökölvívó Szakszövetség kapcsolatépítő stratégiája szempontjából, és remek bokszmúltja kiváló alapot jelentett a tárgyalásokhoz. Franco Falcinelli úr, az Európai Konföderáció elnöke Rómában személyesen fogadta Erdei Zsoltot, és elsőként az Olasz Ökölvívó Szövetség elnökével, Ottavio Lai úrral került sor egy megbeszélésre.

"Falcinelli Úr nagyon pozitívan állt a megkeresésünkhöz, igyekezett időt biztosítani nekünk még az Európa-bajnokság előtt, hogy a legfontosabb jövőbeli terveket átbeszélhessük egy hivatalos, de mégis baráti találkozó keretében. Szakmai alapú beszélgetéseket folytattunk, kihangsúlyoztam, hogy Magyarország aktívabban, dinamikusabban szeretne részt venni az európai ökölvívó életben. A találkozó mindkét fél számára rendkívül sikeres volt, és lefektettük az új alapokat," mondta el Erdei Zsolt, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) elnöke a tárgyalásokat követően.

A legfontosabb tárgyalásokra baráti hangulatban került sor az Európai Ökölvívó Konföderáció központjában, Umbria régióban, a történelmi Assisi városában. Erdei Zsolt kiemelte, hogy a magyar ökölvívás minden területen szeretne előrelépni, és aktívabb részt vállalni az európai ökölvívóéletben. Magyarország minden európai versenyen nagy delegációval szerepel 2017-ben, és követi az AIBA, valamint az EUBC szabályait, irányelveit.

Falcinelli úr üdvözölte a magyarországi változásokat, az új stratégiai terveket, az új szereplőket a magyar bokszéletben, és hazánkat fontosnak nevezte az európai ökölvívó társadalomban. Az EUBC céljai között szerepel a világban betöltött fontos szerepének megőrzése, és ebben számít Magyarország támogatására és aktív részvételére is. A tárgyalásokon részt vett Alexandr Egorov úr is, az Európai Ökölvívó Konföderáció technikai igazgatója is, aki kiemelte Magyarország remek bokszhagyományait.

Erdei Zsolt számos témát felvetett a tárgyalásokon, az egyik legjelentősebb probléma diplomáciai szinten, az ITO, azaz Magyarországnak nincs jelenleg aktív nemzetközi technikai delegáltja. Erre a felvetésre az EUBC elnöke pozitívan reagált, és maga Falcinelli úr is szeretné, ha Magyarország képviseltetné magát a versenyeken technikai delegáltakkal.

Magyarország számára sarkalatos kérdés a versenyrendezés, amelyben hazánk már idén is próbált előrelépni. A Bocskai tornát követően a Bornemissza emlékverseny és a Wild Cats in the Ring női torna is egyre több nemzetet vonz, de hazánk már jelezte az EUBC felé, hogy 2018-ben pályázatot fog benyújtani egy korosztályos Európa-bajnokság megrendezésére.

Magyarország a képzésekben is fokozottabb szerepet kíván vállalni a jövőben, ez érinti a bírókat és az edzőket egyaránt, hogy több 1-, illetve 2-csillagos minősítésű szakember legyen hazánkban. Falcinelli úr nyitott volt arra a felvetésre is, hogy hazánk új tagokkal rendelkezzen az EUBC szakmai bizottságaiban. (kincses)
Értékelés: (Eddig 2 szavazat érkezett)
Ez elég gyenge lett... 1 Harmatos kis írás... 2 Adok még egy lehetoséget... 3 Alaposabb munkát várok el... 4 Nem ártana jobban tájékozódni a témával kapcsolatban... 5 Elmegy, bár vannak hiányosságok... 6 Elég jól sikerült... 7 Szépen kidolgozott, korrekt írás... 8 Teljesen belefedkeztem az olvasásba... 9 Ha minden cikk ilyen lenne... :) 10

Szólj hozzá!!
Név:
E-mail cím:
Regisztráció
Belépés
Regisztráció lépései:
1. Kérem adjon meg egy felhasználói nevet és egy email címet!
2. Kattintson a "Regisztráció" menügombra!
3. Az e-mailben kapott linken keresztül aktiválhatja a regisztrációját!
4. Kattintson a belépés gombra!
Megmondóbox:
BB kódok: [b]félkövér[/b] [u]aláhúzott[/u] [i]dőlt[/i]
Elküld
Frissít
Fordít
Hozzászólások: ( Még nem érkezett hozzászólás... )
Még nem érkezett hozzászólás...Hurd legyőzte LarátVasárnap hajnalban összecsapott a WBA és az IBF nagyváltósúlyú világbajnoka; szoros volt.
Juhász Adrienn Európa-bajnokJuhász Adrienn aranyat szerzett a 22 éven aluli ökölvívók romániai Európa-bajnokságán, a +81 kilósok kategóriájában.
Wilder önként átadta a WBC övet JoshuánakIsmét vitathatatlan világbajnoka van a királykategóriában Anthony Joshua személyében.TV-ajánló
Sport1 | Sport2 | SportM | SportKlub | DigiSport | Eurosport | Eurosport 2
15:45 Sport 1 Sportverda
12:45 Sport 2 Darts
13:30 DIGI Sport 1 Tenisz
15:30 Eurosport 1 Snooker
15:30 Eurosport 2 Labdarúgás
Impresszum Levél nekünk Médiaajánlat www.monokli.com monokli@monokli.com
Küzdelem a spamelők ellen Magyar hungaroo.com - A magyar linkjegyzéke Magyar Honlap Linkek