www.monokli.com
aktuális hírek az ökölvívás szerelemeseinek
Dobor Dezső publikálva: 2017. ápr. 20., csütörtök, 16:34 14362 olvasás - 3 komment

Megújulás előtt a Magyar Ökölvívó Szövetség stratégiája

fotó: MÖSZ Facebook
fotó: MÖSZ Facebook

Erdei Zsolt kollégái társaságában szerdán sajtóreggelin látta vendégül a média képviselőit.

A Magyar Ökölvívó Szövetség új elnöke Erdei Zsolt kollégái társaságában szerdán sajtóreggelin látta vendégül a média képviselőit. „Az április elsején megválasztott elnökség erős hátteret biztosít a sportágnak” – kezdte Erdei. Egyhangú szavazással kerültünk a közösségünk élére, kötelességünk, hogy ezt az egységet megőrizzük. Szemléletváltásra van szükség az életünk minden területén. A vállalt feladatunk nem egyszerű, de nem megoldhatatlan!”
Erdei Zsolt hozzá fűzte, hogy a korábbiakhoz képest az ökölvívást branddé szeretnék alakítani. Ez a munka eddig háttérbe szorult, de most reményt lát arra, hogy ezt a folyamatot előre lehet lendítetni.
„Minőségi munkára van szükség az edzőképzésben, ezért nagy öröm, hogy húsz edzői is jelentkezett a TF-re a következő képzésre, köztük én is” – mondta.  Az edzői gárdánk felkészült, de lépést kell tartani a világgal, fejlődnünk kell. A MÖSZ vezetőknek lehetőséget kell nyújtaniuk az arra igényes edzőknek, hogy képeztessék magukat.” Emellett fontos feladatnak nevezte a sportdiplomácia javítását. Ennek jegyében a szövetség megújult stratégiájának része lesz, hogy minél több verseny kerüljön Magyarországra. „Szeretnénk magunkat a lehető legjobban pozícionálni az AIBA-ban, ez elengedhetetlen. Ezért tervezzük azt is, hogy valamely közeli AIBA kongresszust Budapesten rendezzék meg. Remélem, hogy 2024-re beérik ez a munka is és ezen nem csúszhatunk el. Nem szeretnék mást, csak igazságos pontozást” – tette hozzá. Az elnök a feladatok közé sorolta a magyar ökölvívás nemzetközi megítélésének javítását is. „A világ jelentős boksznemzeteitől kell ellesnünk sok hasznos fogást, tanulnunk kell tőlük. Ennek lassabban lesz meg az eredménye, de a létszámban és a kommunikációban már rövidesen és jól láthatóan előre fogunk lépni.”
A hazai feladatokról szólva megemlítette, hogy Kovács László szakmai igazgató a legapróbb részletekig kidolgozott stratégiai programja szerint halad a munka, mely arra is épít, hogy megnöveli a régiók szerepét. A gyermekekkel való foglalkozásról, mint az egyik legfontosabb teendőről megemlítette a három szintű menedzselést, az egyesületekben, a régiókban és a válogatottakban. További szakmai kérdésekbe nem is kívánt belemenni, hiszem, mint mondta „a szakmát Kovács László és ifj. Balzsay Károly irányítja, s a kezükben ez a téma jó helyen van.”
Balzsay Károly szövetségi kapitány is a megújulás gondolatára építette mondandóját.  
„A megújulási hullám – terveink szerint – végig fog söpörni a sportág minden szintjén és ezt a versenyzőink is érezni fogják. Ezzel a háttérrel a minőségi boksz felé fordulunk. A berögződött sémákat el fogjuk hagyni, szükséges, hogy nyissunk a világ felé. Április 29-én, Tatán szakmai konferenciát tartunk, itt fogjuk meghatározni az előttünk álló lépéseket. Akkor derül majd ki az is, hogy az edzői karban milyen változtatások lesznek. Mindenesetre türelmet kérek mindenkitől, mert minden kezdet nehéz.  Kis szerencsével már a 2020. évi olimpián is lehetnek érmek esélyeink, de 2024-re viszont már olyan eredményt ígérhetek, hogy arra büszkék leszünk. Az idei harkivi Európa-bajnoksággal és a hamburgi világbajnoksággal kapcsolatban még magamban tartom a várakozásaimat, de meglátják, hogy a jövőben már bátrabb leszek.”
A Balzsay kérdésre válaszolva elmondta, hogy a nemrégen Eb-n szerepelt U-22-es korosztályra kiemelten kell figyelni, mert náluk az utánpótláskorból kinőve jelentős a lemorzsolódás. Ezt elkerülendő a 15 fős krém nem egyszerűen pénzügyi támogatást kap, hanem ösztöndíj programban vesz részt. „Tovább fejlődésük érdekében jövőre szeretnénk Magyarországra hozni az U22-es EB-t” – jegyezte meg.
Erdei Zsolt is hozzászólt a témához: „Kis túlzással úgy fogalmazhatnám meg az elvárásaimat velük kapcsolatban, hogy minden szorítóba lépés előtt lássuk rajtuk, „vért akarnak inni a ringben ”. Ez most még hiányzik, de minden motivációs eszközzel, sőt még pszichológus alkalmazásával is azon leszünk, hogy ez a helyzet is változzék.
Megay Róbert a MÖSZ gazdasági vezetője is szót kapott és ekkor elmondta, hogy „eredményorientált finanszírozási rendszert fogunk kialakítani, egységes gazdasági rend jellemzi majd a munkát. A forrásokat célirányosan továbbítjuk majd a megfelelő területek felé.”
Értékelés: (Eddig 3 szavazat érkezett)
Ez elég gyenge lett... 1 Harmatos kis írás... 2 Adok még egy lehetoséget... 3 Alaposabb munkát várok el... 4 Nem ártana jobban tájékozódni a témával kapcsolatban... 5 Elmegy, bár vannak hiányosságok... 6 Elég jól sikerült... 7 Szépen kidolgozott, korrekt írás... 8 Teljesen belefedkeztem az olvasásba... 9 Ha minden cikk ilyen lenne... :) 10

Szólj hozzá!!
Név:
E-mail cím:
Regisztráció
Belépés
Regisztráció lépései:
1. Kérem adjon meg egy felhasználói nevet és egy email címet!
2. Kattintson a "Regisztráció" menügombra!
3. Az e-mailben kapott linken keresztül aktiválhatja a regisztrációját!
4. Kattintson a belépés gombra!
Megmondóbox:
BB kódok: [b]félkövér[/b] [u]aláhúzott[/u] [i]dőlt[/i]
Elküld
Frissít
Fordít
Hozzászólások: ( 3 hozzászólás érkezett )
3 San Yi 2017-04-22 22:20:34
Sajnos reális a 7 év. Ha most kezdik majd a TF-et, akkor kb. 4 év múlva kezdik el bepótolni, amit az elmúlt 20 évben nem tanultak meg. Ha teljesen új mozgásanyagot vesz át egy 10 éves gyakorlattal rendelkező sportoló, az legalább 1-2 évig biztosan "szétesett" mozgású lesz, addig nem is nagyon fog eredményt elérni (és nem is szabad erőltetni), mert a régi beidegződést az idegrendszerben nem lehet csak úgy "átírni". Csoda, ha egyáltalán lesz lelki ereje a nulláról újra építeni magát és nem hagyja a francba az egészet! Programozókon végzett tudományos kutatások igazolják: aki nem képezi magát, az sok éves gyakorlattal is egy elavult szaktudás kiválósága lesz és nem a legjobb tudásé, a produktivitása nem nő az évek arányával. A hazai edzők nagy szakmai gyakorlattal (és nem tudással) rendelkeznek, de abban mesterek, ami 20 éve volt elfogadott. Nem is ez a legnagyobb baj, hanem az, hogy nem ismerik el ha tévednek. Az, hogy valaki nem ismeri el az igazságot, az az igazság tényén mit sem változtat. A technológiai fejlődés és az információ áramlás az élet minden területére kihat. Aki nem tud lépést tartani, az nem lemarad, hanem eltűnik...
2 pc champion 2017-04-21 07:09:51
Olvasva a cikket, az "Ajaj! Van itt baj!" gondolat kisert. Utana elolvastam felix kommentjet ... teljes mertekben igaza van!
1 felix 2017-04-20 17:58:54
"még magamban tartom a várakozásaimat, de meglátják, hogy a jövőben már bátrabb leszek.” mondta ifj. Balzsay Károly.
Nesze semmi, fogja meg mindenki jól! Én pedig nem ígérek semmit, azt viszont betartom! :)))
Igazán vicces a "kapitány"!
0 felelősség, eredményeket pedig majd 2024-ben! Azaz 7 év múlva!!! Aha!:)))
Hát ha egy vállalkozás bevételéből kellene megélni, sokan éhen haltak volna és halnának a MÖSZ-ben...
Mert ha CSAK akkor kapnának fizetést, ha felmutathatnának eredményeket, hát nem sok pénzt vinnének haza havonta...Hurd legyőzte LarátVasárnap hajnalban összecsapott a WBA és az IBF nagyváltósúlyú világbajnoka; szoros volt.
Juhász Adrienn Európa-bajnokJuhász Adrienn aranyat szerzett a 22 éven aluli ökölvívók romániai Európa-bajnokságán, a +81 kilósok kategóriájában.
Wilder önként átadta a WBC övet JoshuánakIsmét vitathatatlan világbajnoka van a királykategóriában Anthony Joshua személyében.TV-ajánló
Sport1 | Sport2 | SportM | SportKlub | DigiSport | Eurosport | Eurosport 2
15:45 Sport 1 Sportverda
12:45 Sport 2 Darts
13:30 DIGI Sport 1 Tenisz
15:30 Eurosport 1 Snooker
15:30 Eurosport 2 Labdarúgás
Impresszum Levél nekünk Médiaajánlat www.monokli.com monokli@monokli.com
Küzdelem a spamelők ellen Magyar hungaroo.com - A magyar linkjegyzéke Magyar Honlap Linkek