www.monokli.com
aktuális hírek az ökölvívás szerelemeseinek
sajtóközlemény publikálva: 2016. okt. 23., vasárnap, 01:36 4785 olvasás - 0 komment

Nagy tervek a Magyar Muaythai Szövetségnél

Nagy tervek a Magyar Muaythai Szövetségnél
Nagy tervek a Magyar Muaythai Szövetségnél

Egy élő legenda, egy sikerre éhes fiatal muaythai-válogatott - nagy tervek a sportágban.

Egy élő legenda, egy sikerre éhes fiatal muaythai-válogatott, nagy terveket szövögető elnök és főtitkár, szakmai és diplomáciai utakat egyengető kapitányok, címeres felszerelés a Magyar Olimpiai Bizottságtól, szponzori autók az Opel Gyulaitól, és a remény, hogy a sportágnak lehet életpályamodellje a fiatalok számára – röviden így lehetne összefoglalni a Fit Club és Thai Box Akadémia helyszínén tartott sajtótájékoztatót. 

A Magyar Muaythai-válogatott szombaton kezdi meg szereplését a spliti Európa-bajnokságon (október 22-29.), s a nagy reményekkel induló versenyzők, utolsó felkészülésként a sportág egyik legnagyobb alakjától, Szencsaj Szinpimuajthai-tól kaptak „útravalót”, egyedi technikák gyakorlásával. A thai legenda, aki több súlycsoportban is világbajnok tudott lenni, a Thai Boksz Akadémia és a Yokkao Magyarország meghívására érkezett hazánkba, hogy egy szeminárium keretében adja át tudását a magyaroknak. 

„Jó itt lenni, mert tudomásom szerint, Magyarországon nagyon népes a thai boxosok tábora, és szeretik, szívből űzik ezt a sportágat, mint mi. Először vagyok ebben az országban, de szerintem nem utoljára. Hogy mi a legszembetűnőbb különbség a thaiföldi és az európai harcosok között? Szerintem csak annyi, hogy nálunk a gyerekek szinte beleszületnek ebbe a sportba, míg itt majdhogynem felnőttként kezdik el.” – mondta a mindig mosolygós Szencsaj. 

A sajtótájékoztatón Dudok Károly, a Magyar Muaythai Országos Sportági Szakszövetség elnöke, illetve Bata Tamás főtitkár elmondta, hogy a szövetség és a sportág nincs könnyű helyzetben, hiszen évi 3 millió forintból gazdálkodik, pedig 44 bejegyzett klubot, és közel 1000 tagot tud maga mögött. Ennek ellenére úgy érzik, hogy van fény az alagút végén: 

„Egy kétéves szakmai program keretében kötöttünk szerződést júniusban Bányász Adrián szövetségi kapitánnyal, és Szabó László szövetségi kapitány-helyettessel, mert szeretnénk kihozni a maximumot ebből a sportágból, a fiatal válogatottból, illetve a versenyzőkből egyaránt, és ehhez elengedhetetlen a szakmai és sportdiplomáciai fejlődés. A támogatások növelése érdekében szeretnénk egy 50-60 oldalas szakmai anyagot benyújtani Szabó Tünde államtitkárasszonynak, hiszen csak ezzel tudunk érvelni, vannak elképzeléseink, terveink, törvényesen működünk, és reményeink szerint az Eb-n szép eredményeket érünk el.”- zárta mondandóját Dudok Károly. 

A szövetség szakmai stábja sportdiplomáciai sikerként könyveli el, hogy sikerült jó kapcsolatot kialakítani a Magyar Olimpiai Bizottsággal, illetve a Nemzetközi Amatőr Muaythai Szövetséggel is. Az IFMA töretlenül fejlődik, és a testület szakemberei most éppen azért dolgoznak, hogy 2024-ben vagy ’28-ban a thai boksz - bemutató sportágként - szerepelhessen az olimpián. Természetesen az is elismerés, hogy nem olimpiai sportágként a muaythai ott lehet a világjátékokon. 

A körülményekről és a lehetőségekről, Szabó László szövetségi kapitány-helyettes számolt be: 

„Az a célunk, hogy minél hamarabb egy életpályamodellt mutathassunk a muaythai közösségnek vagy azoknak a fiataloknak, akik ezt a sportágat választanák, hiszen fontos, hogy minden szempontból megbecsüljék, elismerjék az eredményeiket. Nos, eljött ez az idő is, a világjátékokon győztes muaythai-versenyzők is anyagi elismerésben részesülnek, az olimpiai arany értékének felét kapják majd, illetve később az életjáradék esetében is hasonló lesz a helyzet. Úgy véljük, hogy ez hatalmas előrelépésnek számít. Ugyancsak nagy megtiszteltetés, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság címeres melegítőket biztosított a válogatott tagjainak az Eb-re, az Opel Gyulaitól autókat kaptunk, amelyekkel nekivághatunk a viadalnak, valamint Mikolai Andrástól, a Yokkao kizárólagos hazai forgalmazójától szponzori mezeket. Ezek a támogatások fontosak számunkra, de nem árt megjegyeznem, hogy épp csak a túléléshez elegendőek, az igazi szakmai előrelépéshez, többre lenne szükségünk.” 

Szabó László azt is elárulta, hogy az idei két válogatott edzőtábort, saját pénzéből a kapitány, illetve az elnök finanszírozta, ami hosszútávon nem tartható állapot. Ugyanakkor azt is sikerként könyvelte el, hogy az ökölvívók frissen kinevezett szakvezetője, Balzsay Károly, üdvözölte a kapcsolatfelvételt, és januárban elkezdődhet egy közös szakmai munka a bokszolókkal. 

Bányász Adrián szövetségi kapitány nagy tervekkel és tűzzel érkezett a válogatott élére: 

„Valóban nem könnyű támogatások nélkül dolgozni, de nekem az a dolgom, hogy ilyen feltételek mellett is a legtöbbet kihozzam a válogatottból. Számomra az a legfontosabb, hogy csapattá kovácsolódjunk, illetve, hogy ösztönözni tudjuk az utánpótlást, mert sokan szeretik ezt a sportágat, edzenek is keményen, csak a fő motivációjuk hiányzik, hogy elismerjék az eredményeiket. A válogatottban vannak idősebb versenyzőink, de ettől még fiatalnak számít ez a keret, viszont elszánt és sikerre éhes harcosok alkotják, akik ’sötét lovakként’ meglepetést is elérhetnek a spliti Eb-n. Az sem mellékes, hogy az A-kategória győztesei kvalifikálják magukat a lengyelországi világjátékokra. Nagyon erős mezőny gyűlt össze, ott lesznek a volt szovjet tagállamok versenyzői is, s bár nem szeretek jósolni, azért nagyon remélem, hogy sikerül egy-egy jó eredményt megcsípni. ” 

A magyar indulók: Földvári Judit, Albrecht Péter, Bereczki Dominik, Busai Gergely, Fábián Kristóf, Gilányi Attila, Herceg Alex, Nagy Kristóf, Spéth Norbert, Szentkuti Norbert.
Értékelés: (Eddig 1 szavazat érkezett)
Ez elég gyenge lett... 1 Harmatos kis írás... 2 Adok még egy lehetoséget... 3 Alaposabb munkát várok el... 4 Nem ártana jobban tájékozódni a témával kapcsolatban... 5 Elmegy, bár vannak hiányosságok... 6 Elég jól sikerült... 7 Szépen kidolgozott, korrekt írás... 8 Teljesen belefedkeztem az olvasásba... 9 Ha minden cikk ilyen lenne... :) 10

Szólj hozzá!!
Név:
E-mail cím:
Regisztráció
Belépés
Regisztráció lépései:
1. Kérem adjon meg egy felhasználói nevet és egy email címet!
2. Kattintson a "Regisztráció" menügombra!
3. Az e-mailben kapott linken keresztül aktiválhatja a regisztrációját!
4. Kattintson a belépés gombra!
Megmondóbox:
BB kódok: [b]félkövér[/b] [u]aláhúzott[/u] [i]dőlt[/i]
Elküld
Frissít
Fordít
Hozzászólások: ( Még nem érkezett hozzászólás... )
Még nem érkezett hozzászólás...Hurd legyőzte LarátVasárnap hajnalban összecsapott a WBA és az IBF nagyváltósúlyú világbajnoka; szoros volt.
Juhász Adrienn Európa-bajnokJuhász Adrienn aranyat szerzett a 22 éven aluli ökölvívók romániai Európa-bajnokságán, a +81 kilósok kategóriájában.
Wilder önként átadta a WBC övet JoshuánakIsmét vitathatatlan világbajnoka van a királykategóriában Anthony Joshua személyében.TV-ajánló
Sport1 | Sport2 | SportM | SportKlub | DigiSport | Eurosport | Eurosport 2
20:30 Sport 1 Labdarúgás
21:00 Sport 2 Ökölvívás
21:10 DIGI Sport 1 Labdarúgás
20:00 Eurosport 1 Snooker
20:30 Eurosport 2 Gyorsasági motorverseny
Impresszum Levél nekünk Médiaajánlat www.monokli.com monokli@monokli.com
Küzdelem a spamelők ellen Magyar hungaroo.com - A magyar linkjegyzéke Magyar Honlap Linkek