www.monokli.com
aktuális hírek az ökölvívás szerelemeseinek
Dobor Dezső publikálva: 2017. júl. 26., szerda, 10:29 6663 olvasás - 0 komment

Sztojka Ferdinánd kitűnően öklözött, EB-ezüstértmes

Sztojka Ferdinánd kitűnően öklözött, EB-ezüstértmes
Sztojka Ferdinánd kitűnően öklözött, EB-ezüstértmes

A schoolboys ökölvívó Európa-bajnokság döntőiben a magyarokat egy versenyző képviselte.

A romániai Valcea-ban befejeződött a schoolboys (serdülő) ökölvívó Európa-bajnokság, a döntők során a magyarokat egy versenyző képviselte. A 65 kg-ban Sztojka Ferdinánd a harmadik mérkőzésén a az orosz Akim Pavljukovval mérte össze az erejét. 

A meccset 3-2 arányban nyerte az orosz, Sztojka ezüstérmes.  Ezen kívül még egy magyar állt a dobogón: Dudás Zsolt bronzéremmel zárta a tornát (90-105 kg). A 17 fős magyar csapatból az ötödik helyen végzett Váry Tamás, Búza Rafael, Muhovits Milán, Samu Ferenc, Károlyi Dávid, Szabados Béla. 

A magyar válogatott az éremtáblázaton a 10. helyet szerezte meg. A legeredményesebbek az oroszok, 20 versenyzőjük közül 17 lett érmes (13 arany, 3 ezüst, 1 bronz), második Ukrajna (2 arany, 2 ezüst és 4 bronz), harmadik Anglia (2 arany, 2 ezüst és 2 bronz). 

A magyar csapat szereplését Füzesy Zoltán csapatvezető értékelte. 

- Reális volt a pontozás Sztojka döntője során?
- 3-2-re az oroszt hozták ki. Pedig az első menet szerintünk a miénk volt, a második egyértelműen Sztojkáé, számoltak is az ellenfélre, az utolsó menetben pedig menekült a bokszból az orosz, de mégis ő nyert. Hogy mást ne mondjak a pontozásról, a román közönség is hangosan tiltakozott ellene. Érthetetlen ítélet, főleg ha azt is figyelembe vesszük, hogy az oroszoknak 16 döntősük volt! 

Sztojka a Tápiómente bokszolója, Lantos Gyula versenyzője. Ferdinánd nagyon kemény, jól üt és azt is tudni kell róla, hogy három éve Manchesterben bokszol. Nemrégen kinn volt a dublini tornán is és ott elérte az aranyat, amit itt is megérdemelt volna. 

- Milyen gyorsértékelést lehet mondani a 17 fős magyar válogatottról?
- Jó csapat benyomását keltettük, de szembeszökő volt a rutin hiánya. Több versenyzőnk is csak 6-8-10 meccsel rendelkezett az Eb előtt és a rutintalanság kiütköző volt. A legtöbb csapat másfél-két hónapokat készült együtt, míg mi csak másfél hetet. Sokan rengeteget adtak, de még többet kaptak, szóval a védekezésben van mit javulni. Az azonnali visszatámadások hiánya is jellemezte a mieinket, két-hármat is ugrálunk, úgy hogy nem csinálunk közben semmit, s ez nem fér már bele a nemzetközi bokszba, ezen a szinten sem. A mezőny nagyobb része már úgy támad vissza, hogy egy másodperc sem marad ki.
- Ki nyújtott többet is a vártnál?
- Az eredetileg tartalékként behívott Muhovits Milán kellemes meglepetést okozott, két meccset nyert, a másodikat döntő fölénnyel és valójában a harmadikat sem vesztette el.
- Hogyan tovább?
- Túl vagyunk az év fő versenyén, most egy kis pihenő következik, majd a fiúk a klubjaikban készülnek tovább a szeptemberi magyar bajnokságra.
Értékelés: (Eddig 4 szavazat érkezett)
Ez elég gyenge lett... 1 Harmatos kis írás... 2 Adok még egy lehetoséget... 3 Alaposabb munkát várok el... 4 Nem ártana jobban tájékozódni a témával kapcsolatban... 5 Elmegy, bár vannak hiányosságok... 6 Elég jól sikerült... 7 Szépen kidolgozott, korrekt írás... 8 Teljesen belefedkeztem az olvasásba... 9 Ha minden cikk ilyen lenne... :) 10

Szólj hozzá!!
Név:
E-mail cím:
Regisztráció
Belépés
Regisztráció lépései:
1. Kérem adjon meg egy felhasználói nevet és egy email címet!
2. Kattintson a "Regisztráció" menügombra!
3. Az e-mailben kapott linken keresztül aktiválhatja a regisztrációját!
4. Kattintson a belépés gombra!
Megmondóbox:
BB kódok: [b]félkövér[/b] [u]aláhúzott[/u] [i]dőlt[/i]
Elküld
Frissít
Fordít
Hozzászólások: ( Még nem érkezett hozzászólás... )
Még nem érkezett hozzászólás...

Legfrissebb

Legolvasottabb

Győzelmet és előrelépést vár BenjiHarmadik profi mérkőzésére készül a korábbi amatőr klasszis Bacskai Balázs.
Szellő Imre 18. küzdelme Várpalotán, péntekenA Felix Promotion pénteken, Várpalotán rendezi az őszi versenyszezon első élő televíziós bokszgáláját.
Szombat este Fight ArenaIzgalmakban nem lesz hiány szombat este Székesfehérváron, a Fight Arénában.TV-ajánló
Sport1 | Sport2 | SportM | SportKlub | DigiSport | Eurosport | Eurosport 2
12:00 Sport 1 Kézilabda
12:30 Sport 2 Ökölvívás
13:35 DIGI Sport 1 Sport 24
13:00 Eurosport 1 Tenisz
13:00 Eurosport 2 Sífutás
Impresszum Levél nekünk Médiaajánlat www.monokli.com monokli@monokli.com
Küzdelem a spamelők ellen Magyar hungaroo.com - A magyar linkjegyzéke Magyar Honlap Linkek