www.monokli.com
aktuális hírek az ökölvívás szerelemeseinek
Dobor Dezső publikálva: 2017. júl. 26., szerda, 10:29 6534 olvasás - 0 komment

Sztojka Ferdinánd kitűnően öklözött, EB-ezüstértmes

Sztojka Ferdinánd kitűnően öklözött, EB-ezüstértmes
Sztojka Ferdinánd kitűnően öklözött, EB-ezüstértmes

A schoolboys ökölvívó Európa-bajnokság döntőiben a magyarokat egy versenyző képviselte.

A romániai Valcea-ban befejeződött a schoolboys (serdülő) ökölvívó Európa-bajnokság, a döntők során a magyarokat egy versenyző képviselte. A 65 kg-ban Sztojka Ferdinánd a harmadik mérkőzésén a az orosz Akim Pavljukovval mérte össze az erejét. 

A meccset 3-2 arányban nyerte az orosz, Sztojka ezüstérmes.  Ezen kívül még egy magyar állt a dobogón: Dudás Zsolt bronzéremmel zárta a tornát (90-105 kg). A 17 fős magyar csapatból az ötödik helyen végzett Váry Tamás, Búza Rafael, Muhovits Milán, Samu Ferenc, Károlyi Dávid, Szabados Béla. 

A magyar válogatott az éremtáblázaton a 10. helyet szerezte meg. A legeredményesebbek az oroszok, 20 versenyzőjük közül 17 lett érmes (13 arany, 3 ezüst, 1 bronz), második Ukrajna (2 arany, 2 ezüst és 4 bronz), harmadik Anglia (2 arany, 2 ezüst és 2 bronz). 

A magyar csapat szereplését Füzesy Zoltán csapatvezető értékelte. 

- Reális volt a pontozás Sztojka döntője során?
- 3-2-re az oroszt hozták ki. Pedig az első menet szerintünk a miénk volt, a második egyértelműen Sztojkáé, számoltak is az ellenfélre, az utolsó menetben pedig menekült a bokszból az orosz, de mégis ő nyert. Hogy mást ne mondjak a pontozásról, a román közönség is hangosan tiltakozott ellene. Érthetetlen ítélet, főleg ha azt is figyelembe vesszük, hogy az oroszoknak 16 döntősük volt! 

Sztojka a Tápiómente bokszolója, Lantos Gyula versenyzője. Ferdinánd nagyon kemény, jól üt és azt is tudni kell róla, hogy három éve Manchesterben bokszol. Nemrégen kinn volt a dublini tornán is és ott elérte az aranyat, amit itt is megérdemelt volna. 

- Milyen gyorsértékelést lehet mondani a 17 fős magyar válogatottról?
- Jó csapat benyomását keltettük, de szembeszökő volt a rutin hiánya. Több versenyzőnk is csak 6-8-10 meccsel rendelkezett az Eb előtt és a rutintalanság kiütköző volt. A legtöbb csapat másfél-két hónapokat készült együtt, míg mi csak másfél hetet. Sokan rengeteget adtak, de még többet kaptak, szóval a védekezésben van mit javulni. Az azonnali visszatámadások hiánya is jellemezte a mieinket, két-hármat is ugrálunk, úgy hogy nem csinálunk közben semmit, s ez nem fér már bele a nemzetközi bokszba, ezen a szinten sem. A mezőny nagyobb része már úgy támad vissza, hogy egy másodperc sem marad ki.
- Ki nyújtott többet is a vártnál?
- Az eredetileg tartalékként behívott Muhovits Milán kellemes meglepetést okozott, két meccset nyert, a másodikat döntő fölénnyel és valójában a harmadikat sem vesztette el.
- Hogyan tovább?
- Túl vagyunk az év fő versenyén, most egy kis pihenő következik, majd a fiúk a klubjaikban készülnek tovább a szeptemberi magyar bajnokságra.
Értékelés: (Eddig 4 szavazat érkezett)
Ez elég gyenge lett... 1 Harmatos kis írás... 2 Adok még egy lehetoséget... 3 Alaposabb munkát várok el... 4 Nem ártana jobban tájékozódni a témával kapcsolatban... 5 Elmegy, bár vannak hiányosságok... 6 Elég jól sikerült... 7 Szépen kidolgozott, korrekt írás... 8 Teljesen belefedkeztem az olvasásba... 9 Ha minden cikk ilyen lenne... :) 10

Szólj hozzá!!
Név:
E-mail cím:
Regisztráció
Belépés
Regisztráció lépései:
1. Kérem adjon meg egy felhasználói nevet és egy email címet!
2. Kattintson a "Regisztráció" menügombra!
3. Az e-mailben kapott linken keresztül aktiválhatja a regisztrációját!
4. Kattintson a belépés gombra!
Megmondóbox:
BB kódok: [b]félkövér[/b] [u]aláhúzott[/u] [i]dőlt[/i]
Elküld
Frissít
Fordít
Hozzászólások: ( Még nem érkezett hozzászólás... )
Még nem érkezett hozzászólás...

Legfrissebb

Legolvasottabb

Szeptember 15-én, Várpalotán kezd a Felix PromotionSzeptember 15-én Várpalotára várja a ökölvívó rajongókat a Felix Promotion.
Kovács Richárd nagy csatában maradt alul az ökölvívó vb-nVasárnap este Kovács Richárd is búcsúzott az ökölvívó vb-n.
Harcsa és Hámori kiesett, Kovács továbbmentKét vereség, egy győzelem az ökölvívó világbajnokság nyitónapján.TV-ajánló
Sport1 | Sport2 | SportM | SportKlub | DigiSport | Eurosport | Eurosport 2
11:00 Sport 1 Labdarúgás
11:00 Sport 2 Televíziós vásárlás
11:15 Sport M Mai helyzet
10:20 DIGI Sport 1 Labdarúgás
11:00 Eurosport 1 Olimpiai játékok
10:35 Eurosport 2 Snooker
Impresszum Levél nekünk Médiaajánlat www.monokli.com monokli@monokli.com
Küzdelem a spamelők ellen Magyar hungaroo.com - A magyar linkjegyzéke Magyar Honlap Linkek