www.monokli.com
aktuális hírek az ökölvívás szerelemeseinek
Dobor Dezső MÖSZ publikálva: 2016. dec. 10., szombat, 21:25 26483 olvasás - 0 komment

Telt ház előtt avatták az idei bokszbajnokokat

Vadász és Bacskai küzdelme a 69 kilósok döntőjében
Vadász és Bacskai küzdelme a 69 kilósok döntőjében

Csóka búcsúzott az aranytól, Bacskai és Bernáth megőrizte, míg hat új bajnokot avattak az OB-n.

Újra telt ház az ökölvívó OB döntőin a Gerevich Aladár Sportcsarnokban

A külsőségeiben is kitűnő, az interneten is közvetített 93. Papp László felnőtt férfi magyar bajnokság elérkezett a negyedik napjához, a döntőkhöz. A Magyar Ökölvívás Napján a finálékat a Gerevich Aladár Sportcsarnokban rendezték. A döntők résztvevői tizenöt klubot képviseltek. A legeredményesebb klub a Vasas-Süllős, melynek mindhárom döntőse aranyéremmel zárta az OB-t (érdekesség, hogy ugyanakkor a KSI bokszolói mindhárom döntőjüket elvesztették). A 10 arany 7 klubhoz került. Az OB legjobb teljesítményt nyújtó versenyzőjének Bacskai Balázst hirdették ki. A döntősök átlagéletkora 22 év.
 
49 kg
Virbán Gábor    (Madárfészek Akadémia Alapítvány-UTE) - Szabó Kristóf (KSI) egyhangú pontozással
2009 óta vagy Lakatos vagy Ungvári nyerte ezt a súlycsoportot, hét év után - távollétükben - új bajnokot avattak. Felnőtt fináléban még sem Virbán, sem Szabó szerepelt. Az ifjúsági Európa-bajnoki bronzérmes Virbán végig uralta a mérkőzést és élete első felnőtt aranyát szerezte.
Virbán Gábor 19 éves lesz januárban, Gyöngyösön született, edzője Farkas József, példaképe Ray Leonard, hobbyja a futás, ikertestvére, Martin bronzérmes lett az OB-n.
 
52 kg
Csóka Nándor (Gladiátor Akadémia M1 Fitness) - Szaka István (Madárfészek Alapítvány AkadémiaTápiómente) egyhangú pontozással
Az Európa-bajnoki bronzérmes, a fejlődésében megtorpanni látszó Csóka nem tudta megvédeni tavalyi elsőségét. Szaka először jutott be felnőtt magyar bajnokság döntőjébe és azonnal aranyat nyert. Szaka 100 százalékig megvalósította a taktikai utasításokat, sikerrel zavarta össze Csókát. 
Szaka István 18 éves múlt októberben, a döntősök közt a legfiatalabb, kistarcsai születésű, jelenlegi edzője Ács József, Lantos Gyula, Erdei Zsolt, példaképe Erdei Zsolt, hobbija az asztalitenisz. 
 
56 kg
Könnyű Róbert (Eger) - Tar Sándor (Gladiátor Alapítvány Akadémia Tatabánya) egyhangú pontozással
Könnyű 2012-ben magyar bajnok volt, négy év elteltével kísérelte meg az ismétlést. Bár tavasszal a Széchenyi emlékversenyen Tar 3-0-ra nyert, de most nem tudott ellenállni a robbanékony Könnyűnek. A két versenyző között 6 év a különbség, a legnagyobb korkülönbség két döntős között a 10 párt figyelembe véve.  Könnyű testvére szintén döntős, ő a 60 kg-ban.
Könnyű Róbert 25 éves, jelenlegi edzője Dorkó Péter, 16 éve bokszol.
 
60 kg
Kovács Richárd (Nyíregyháza) - Könnyű Richárd (Eger) egyhangú pontozással
Az ősszel találkoztak legutóbb a Magyar Kupában, akkor 3-2-re Könnyű győzött és egy sok szabálytalanságot hozó mérkőzésen megismételte azt a  sikerét. A két fiatalember először szerepelt felnőtt bajnoki döntőben, s végül Könnyűé lett az arany, teljes sikerrel zárva a Könnyű család mai budapesti kirándulását.
Könnyű Richárd 20 éves, edzője Dorkó Péter, példaképe Roy Jones, hobbija az olvasás
 
64 kg
Fodor Milán (Vasas-Süllős) Tóth Richárd (Ring SC Kaposvár) TKO 2
Mindketten az első felnőtt bajnoki cím kapujába kerültek. A kapun átlépni Fodornak sikerült, a tavalyi 3. hely után, Tóth idén is ezüstérmes, úgy mint tavaly.
Fodor Milán 23 éves, gyulai születésű, öt éve bokszol, edzője Ráth Miklós, hobbija a foci.
 
69 kg
Bacskai Balázs (Vasas-Süllős) - Vadász András (KSI) 4-1 arányú pontozás
Mint tavaly, idén is Bacskai és Vadász meccse volt a nap döntője (a tízből ez volt az egyetlen súlycsoport, ahol újra ugyanaz a pár harcolt az aranyért), az Európa-bajnok Bacskai ebben a súlyban 7. aranyát is begyűjtve őrzi elsőségét a dobogó tetején. Mivel Bacskai a 75 kg-ban is kétszeres győztes, jelenleg 9. bajnoki aranynál tart.
 Bacskai Balázs 29 éves lesz januárban, jelenlegi edzője Erdei Zsolt, példaképe Risztov Éva
 
75 kg
Hegyi Barnabás (Vasas-Süllős) - Kovács Pál (Hódmezővásárhely) 4-1 arányú pontozás
Az Eb bronzérmes Harcsa Zoltán távollétében az Ob előtt tudott volt, hogy biztosan új bajnokot avat a súlycsoport. Az egykor labdarúgónak indult Hegyi tavaly ezüstérmes volt, most feljutott a dobogó tetejére, elsősorban kiváló kondijának köszönhetően.  A Széchenyi emlékverseny után idén másodszor is legyőzte Kovácsot.
Hegyi Barnabás a döntő napján ünnepelte a 23. születésnapját, székesfehérvári, edzője Ráth Miklós és Barta Zsolt, hobbija a kerékpározás.
 
81 kg
Tallósi Péter (Madárfészek Alapítvány Akadémia Honvéd Sashegy) - Lukácsy Bence (Madárfészek Alapítvány Akadémia PVSK) mérkőzés nélkül
Mivel a tavalyi bajnok Hámori Ádám idén egy súllyal feljebb jutott be a fináléba, új bajnokot avattak.  (A legutóbbi találkozójukon a Magyar Kupában Lukácsy egyhangú pontozással nyert Tallósi ellen.) A döntőben mérkőzés nélkül győzött Tallósi. Érdekesség, hogy a tavaszi Széchenyi emlékversenyen Tallósi szintén mérkőzés nélkül lett aranyérmes, mert akkori döntőbeli ellenfelének, Hámorinak a keze tört el. Lukácsynak az elődöntő során háromszor is aláfordult a jobb térde, de hősiesen küzdve a döntőbe verekedte magát. A szombat reggeli orvosi vizsgálaton azonban az orvos már nem engedte a szereplését a döntőben. Az első hírek szerint porcgyűrű sérülése miatt operáció vár rá.
A dobogóra állt négy bokszoló új a tavalyi évhez viszonyítva.
Tallósi Péter 19 éves lesz februárban, jelenlegi edzője Gregárik Krisztián, példaképe Roy Jones, hobbija a mozi és a sakk.
 
91 kg
Hámori Ádám (Fittbox Kőszeg) - Nagy Bence (DVSC) egyhangú pontozással
Akárcsak tavaly, Nagy Bence előtt újra ott volt a lehetőség az arany megszerzésére. Akkor Sávoly mögé került a második helyre, most Hámori mögé. Hámori bajnok volt 2015-ben is, igaz akkor még a 81 kg-ban. Erősen megdolgozta egymást a két versenyző, érezhető volt, hogy Hámorinak még bele kell erősödnie új súlycsoportjába.
Hámori Ádám 22 éves lesz januárban, szombathelyi születésű, nevelő edzője és jelenlegi edzője Varsányi Áron, példaképe az édesapja, hobbija a kerékpározás.
 
+91 kg
 Bernáth István (Hajdúsámsoni Harangi Imre SE) - Urbán Ferenc (KSI) TKO2
Legutóbbi találkozójukon a tavaszi Széchenyi emlékversenyen Bernáth nyert (TKO 3). Bernáth címvédésével sorrendben  harmadik bajnoki elsőségéhez jutott, összesen a negyedik aranyához. Bernáth az első menetben kétszer is megfogta ellenfelét. A második menet elején pedig repült a törölköző.
Bernáth István 28 éves lesz januárban, debreceni születésű, jelenlegi edzője Máté Attila.
 
Az aranyérmet szerzett egyesületek:
Vasas-Süllős 3
Eger 2
Madárfészek Alapítvány AkadémiaTápiómente 1
Madárfészek Alapítvány Akadémia Honvéd Sashegy 1
Madárfészek Alapítvány Akadémia-UTE 1
Fittbox Kőszeg 1
Hajdúsámsoni Harangi Imre SE 1
Értékelés: (Eddig 5 szavazat érkezett)
Ez elég gyenge lett... 1 Harmatos kis írás... 2 Adok még egy lehetoséget... 3 Alaposabb munkát várok el... 4 Nem ártana jobban tájékozódni a témával kapcsolatban... 5 Elmegy, bár vannak hiányosságok... 6 Elég jól sikerült... 7 Szépen kidolgozott, korrekt írás... 8 Teljesen belefedkeztem az olvasásba... 9 Ha minden cikk ilyen lenne... :) 10

Szólj hozzá!!
Név:
E-mail cím:
Regisztráció
Belépés
Regisztráció lépései:
1. Kérem adjon meg egy felhasználói nevet és egy email címet!
2. Kattintson a "Regisztráció" menügombra!
3. Az e-mailben kapott linken keresztül aktiválhatja a regisztrációját!
4. Kattintson a belépés gombra!
Megmondóbox:
BB kódok: [b]félkövér[/b] [u]aláhúzott[/u] [i]dőlt[/i]
Elküld
Frissít
Fordít
Hozzászólások: ( Még nem érkezett hozzászólás... )
Még nem érkezett hozzászólás...Hurd legyőzte LarátVasárnap hajnalban összecsapott a WBA és az IBF nagyváltósúlyú világbajnoka; szoros volt.
Juhász Adrienn Európa-bajnokJuhász Adrienn aranyat szerzett a 22 éven aluli ökölvívók romániai Európa-bajnokságán, a +81 kilósok kategóriájában.
Wilder önként átadta a WBC övet JoshuánakIsmét vitathatatlan világbajnoka van a királykategóriában Anthony Joshua személyében.TV-ajánló
Sport1 | Sport2 | SportM | SportKlub | DigiSport | Eurosport | Eurosport 2
15:45 Sport 1 Sportverda
12:45 Sport 2 Darts
13:30 DIGI Sport 1 Tenisz
15:30 Eurosport 1 Snooker
15:30 Eurosport 2 Labdarúgás
Impresszum Levél nekünk Médiaajánlat www.monokli.com monokli@monokli.com
Küzdelem a spamelők ellen Magyar hungaroo.com - A magyar linkjegyzéke Magyar Honlap Linkek