www.monokli.com
aktuális hírek az ökölvívás szerelemeseinek
Dobor Dezső publikálva: 2016. nov. 15., kedd, 19:38 6527 olvasás - 0 komment

Tokió felé az első állomás Szentpétervár - Balzsay interjú

Balzsay Károly még aktív profi bokszolóként
Balzsay Károly még aktív profi bokszolóként

Hétfőn Szentpétervárra a világbajnokságra (nov.17-26) utazik az ifjúsági ökölvívó válogatott.

Hétfőn Szentpétervárra a világbajnokságra (nov.17-26) utazik az ifjúsági ökölvívó válogatott a nyár végén kinevezett ifj. Balzsay Károly szövetségi kapitány vezetésével.

- Túl sok időd nem volt a csapat felkészítésére. Emiatt feltámadt-e benned a vizsgadrukk az első nagy megmérettetés előtt?
- Nem érzem, hogy izgulnom kellene és valóban, a samsuni olimpiai kvalifikáció előtt több volt bennem a stressz, mint most. Igazából csak a srácok miatt izgulok, nem saját magam miatt.
- Mire alapozod a feltétel nélküli bizakodásodat?
- Ezek a fiúk az elmúlt két évben olyan szintű és mennyiségű munkát végeztek, hogy ennek a beérésében bízom. Azt remélem leginkább, hogy a várt jó eredmények bebizonyítják a számukra, hogy érdemes volt az energiát a fizikailag, szellemileg megerőltető edzésmunkába és versenyprogramba fektetni. Ha képesek lesznek hozni magukat, akkor az eredményeik meg fogják őket győzni az út helyességéről.
- A tavaszi Európa-bajnokságon nem jött el ez a fajta komfort érzés, ott csak egy bronz volt a mérleg. Most milyen plusz elemekre épült a munka, mi változott?
- Abban a munkában nem vettem részt, nem is ismerem annak a felkészülésnek a szisztémáját. Abban bízom, hogy most egy új lendületet kapott mindenki, tapasztaltabbak lettek és tudatosabbak. Ez lehet a kulcsa az új időszámításnak.
- Úgy érzed, hogy "vevők" voltak rád?
- Jól fogadták az elképzeléseimet, jól álltak a feladatokhoz, annak ellenére is, hogy nagyon megterhelő volt a felkészülés, két egyforma edzés nem volt, de szerintem élvezték ezeket a heteket. Megfenyegettem őket, hogy ez "még csak a kezdet", jövőre sokkal keményebb lesz a munka, akármilyen eredmény is születik Szentpéterváron. Bízom benne, hogy világossá válik, jó úton indultunk el.
- Mire fektetted a fő hangsúlyt?
- A határozott és magabiztos fellépésre, a 3x3 percen keresztüli állandó koncentrálásra, e mellé persze komoly fizikai munkát párosítva. Próbáltam elhitetni velük, hogy ők erre képesek. Bízzanak és higgyenek saját magukban, ez a nyitja mindennek - mondtam nekik.
- Kit lehetne kiemelni az elmúlt hetek munkája alapján?
- Az egész csapat zokszó nélkül dolgozott. Ebben az új felfogásban már az a menő, aki minél jobban teljesít, s nem az, aki kilóg a sorból. Egymást próbálták túllicitálni és ha azt kértem, hogy egy kicsit vegyünk vissza, azt nem akarták meghallani.
- 2020-ban az olimpiára utazó versenyzőink java ebből a társaságból kerülhet ki. Átérzik ezt, ennek tudatában élik az életüket?
- Elmondtam nekik többször is, hogy azért dolgozunk, hogy majd 2020 előtt is együtt készüljünk. Átérzik ennek a fontosságát és a felelősségét. A szent célt nem vesztik szem elől.

A kiutazó magyar delegáció
49 kg Virbán Gábor
52 kg Szaka István
56 kg Mislai Kristóf
60 kg Serbán Henrik
64 kg Botos Károly
69 kg Kozák László
75 kg Árpád Viktor
81 kg Tallósi Péter
91 kg Kocsis Richárd 

csap.vezető: Wida József
edzők: Ifj Balzsay Károly, Füzesy Zoltán, Tóth László, Turu István
gyúró: Makocsai Sándor
Értékelés: (Eddig 2 szavazat érkezett)
Ez elég gyenge lett... 1 Harmatos kis írás... 2 Adok még egy lehetoséget... 3 Alaposabb munkát várok el... 4 Nem ártana jobban tájékozódni a témával kapcsolatban... 5 Elmegy, bár vannak hiányosságok... 6 Elég jól sikerült... 7 Szépen kidolgozott, korrekt írás... 8 Teljesen belefedkeztem az olvasásba... 9 Ha minden cikk ilyen lenne... :) 10

Szólj hozzá!!
Név:
E-mail cím:
Regisztráció
Belépés
Regisztráció lépései:
1. Kérem adjon meg egy felhasználói nevet és egy email címet!
2. Kattintson a "Regisztráció" menügombra!
3. Az e-mailben kapott linken keresztül aktiválhatja a regisztrációját!
4. Kattintson a belépés gombra!
Megmondóbox:
BB kódok: [b]félkövér[/b] [u]aláhúzott[/u] [i]dőlt[/i]
Elküld
Frissít
Fordít
Hozzászólások: ( Még nem érkezett hozzászólás... )
Még nem érkezett hozzászólás...Hurd legyőzte LarátVasárnap hajnalban összecsapott a WBA és az IBF nagyváltósúlyú világbajnoka; szoros volt.
Juhász Adrienn Európa-bajnokJuhász Adrienn aranyat szerzett a 22 éven aluli ökölvívók romániai Európa-bajnokságán, a +81 kilósok kategóriájában.
Wilder önként átadta a WBC övet JoshuánakIsmét vitathatatlan világbajnoka van a királykategóriában Anthony Joshua személyében.TV-ajánló
Sport1 | Sport2 | SportM | SportKlub | DigiSport | Eurosport | Eurosport 2
23:00 Sport 1 Labdarúgás
21:00 Sport 2 Ökölvívás
21:10 DIGI Sport 1 Labdarúgás
23:00 Eurosport 1 Snooker
20:30 Eurosport 2 Gyorsasági motorverseny
Impresszum Levél nekünk Médiaajánlat www.monokli.com monokli@monokli.com
Küzdelem a spamelők ellen Magyar hungaroo.com - A magyar linkjegyzéke Magyar Honlap Linkek