www.monokli.com
aktuális hírek az ökölvívás szerelemeseinek
monokli.com publikálva: 2016. nov. 13., vasárnap, 04:10 9755 olvasás - 4 komment

„Caramel” itthon tartotta a WBO övet

Székesfehérvár
Székesfehérvár

Nagyszerű hangulatú nemzetközi bokszgálát rendezett a Felix Promotion szombat este a székesfehérvári Lakeside Hotel rendezvénycsarnokában.

Az M4 által élőben közvetített rendezvény főmérkőzésén a WBO (Bokszvilágszervezet) nagypehelysúlyú Európa-bajnoki címe került terítékre, melyért a nyíregyházi Kovács Zoltán „Caramel” az orosz-tanzániai Cosmas Cheka ellen küzdött. A tíz menetes összecsapás komoly iramú, változatos, verekedős küzdelmet hozott, melynek során egyik bunyós sem maradt adósa a másiknak, ám a magyar versenyző összességében vitathatatlanul felülmúlta riválisát, s megérdemelten gyűjtötte be a rangos címet.

A váltósúlyú Magyar-bajnoki címmérkőzésen a helyi illetőségű Törteli Balázs a profiként jóval rutinosabb Mizsei György Jr. ellen küzdött. A párharc során a fehérvári bunyós igyekezett végig nyomás alatt tartani riválisát, aki viszont a köteleknél próbálta ütésekkel megfogadni, vagy lefogni. A nehezen pontozható mérkőzés végén Törteli kezét emelte magasba Flórián Béla ringbíró, miután többségi döntéssel (98-92, 96-94, illetve 95-95 arányban) diadalmaskodott.

A másik helyi illetőségű bunyós, az eseményen debütáló Márton Balázs nem volt ilyen szerencsés, ugyanis ellenfele, Kispál Zoltán – ellenállhatatlanul küzdve – már a második körben kiütötte.

A gála programjában a veretlen középsúlyú Harcsa Norbert is kötelek közé lépett, és az észt Szergej Melisz ellen tovább hizlalta makulátlan rekordját. A budapesti bunyós hat menetben, egyhangú pontozással győzött, úgy, hogy a küzdelem során többször megrendítette riválisát. Nagyváltósúlyban Berki Ferenc nagyszerű küzdelemben szerezte meg újabb győzelmét, miután többszöri padlóztatás után, a harmadik menetben, testen kiütötte a cseh Tomas Bartuneket.
Értékelés: (Eddig 1 szavazat érkezett)
Ez elég gyenge lett... 1 Harmatos kis írás... 2 Adok még egy lehetoséget... 3 Alaposabb munkát várok el... 4 Nem ártana jobban tájékozódni a témával kapcsolatban... 5 Elmegy, bár vannak hiányosságok... 6 Elég jól sikerült... 7 Szépen kidolgozott, korrekt írás... 8 Teljesen belefedkeztem az olvasásba... 9 Ha minden cikk ilyen lenne... :) 10

Szólj hozzá!!
Név:
E-mail cím:
Regisztráció
Belépés
Regisztráció lépései:
1. Kérem adjon meg egy felhasználói nevet és egy email címet!
2. Kattintson a "Regisztráció" menügombra!
3. Az e-mailben kapott linken keresztül aktiválhatja a regisztrációját!
4. Kattintson a belépés gombra!
Megmondóbox:
BB kódok: [b]félkövér[/b] [u]aláhúzott[/u] [i]dőlt[/i]
Elküld
Frissít
Fordít
Hozzászólások: ( 4 hozzászólás érkezett )
4 Hunor 2016-11-13 23:09:21
Gratulálok a győzteseknek! Az erőnléti edző talán nem Rácz Félix dolga, bár lehet, hogy rosszul gondolom. Rácz Félix jóvoltából legalább van magyar profi ökölvívás és még cím meccseket is össze tud hozni. Persze, lehet osztani, hogy ilyen, meg olyan vilik, meg afrikaiak, meg stb., de jelenleg ezeknek a magyar srácoknak kivel kellene bokszolni? Az élvonallal? Akkor meg az lenne, hogy levágatták! Például Bedák Zsolt esete, akkor is ment a fikázás, tisztelet a kivételnek. Örüljünk annak, hogy jelenleg ez van és próbáljunk szurkolni, hogy valamelyik magyar profi öklöző eljusson komoly mérközésekig. Nem ismerem Rácz Félixet, soha nem volt vele semmilyen kontaktom, de az látható, hogy rendelkezik olyan pontenciállal, mely a címmeccsek létrehozására alkamas és azokat létre is hozza. Tehát a promóteri/menedzseri alapok biztosítottak. Az erőnléttel meg foglalkozzanak az edzők, hogy ha magasabb szintre akarják juttatni az öklözőjüket, akkor az megfelelő állapotba legyen. Azonban ez nyilván idő, méghozzá nem is kevés. Szükséges, hogy egy versenyzőt felépítsenek, persze egyszerűbb azt mondani, hogy jaj de nem bírta, milyen szar volt, meg a magyar edzők nem értenek hozzá, elavultak, stb. Erre is nyilván van ellenpélda, biztosan eretnek leszek a véleményemmel, de a Berki Ferenc vezette csapatban elég komolyan kidolgozott edzésprogram van, különösen az erőnlétet illetően. Csak meg kell nézni az általa edzett versenyzőket, nem igazán fáradnak el, sem fizikálisan sem mentálisan. Persze lehet őkeg nem szeretni, meg mondani, hogy beképzeltek, az egy másik dolog, de egyre több ökölvívó választja tréneréül, ami gondolom nem véletlen. Biztosan én hiszem rosszul, de lehet hogy bizonyos idő múlva egyre többen fogják felismerni a Berki Ferenc edzésmódszerének, metodikájának hatékonyságát és majd mindenki azt akarja csinálni és már nem is lesz olyan rossz. Előre bocsátom, ez egy szubjektív vélemény, melyben annyi az objektivitás, hogy nem ismerem Berki Ferencet sem, tehát nem vagyok elfogult, csak követem a munkásságukat. Természetesen más edzők munkássága is figyelemre méltó és sikerorientált, a fenti példálozó jelleg volt részemről, utalva az erőnléti edzésre. Elképzelhető, hogy a fenti sorokkal nem mindenki ért egyet, melyhez maximális joga van, azonban a találgatásokat és partalan vitákat megelőzve, szeretném leszögezni, nem vagyok szakember, mindössze a sportŕgat szerető ember. Ezért is ez egy laikus vélemény. Továbbra is szurkolok valamennyi magyar ökölvívónak a jó szereplésekért.
3 Nobody 2016-11-13 14:31:56
Szerintem nagyrészt elég jó meccsek voltak!
A pontozásokkal nem értek egyet teljesen, de azért Gratulálok mindenkinek! (még Rácz úrnak is)

Viszont azt továbbra is fenntartom, hogy Félixnek kukáznia kellene egy normális erőnléti edzőt...
2 sasi 2016-11-13 14:15:51
Demeter Laci videója jobbra, fent.
1 Zion 2016-11-13 10:25:13
Tegnapi nehezsulyu meccs felvetele, vagy akar egy toredeke nincs meg valakinek vagy nem nezheti vissza valahol?? Ilyen burlekszet még az eletembe nem lattam:DHurd legyőzte LarátVasárnap hajnalban összecsapott a WBA és az IBF nagyváltósúlyú világbajnoka; szoros volt.
Juhász Adrienn Európa-bajnokJuhász Adrienn aranyat szerzett a 22 éven aluli ökölvívók romániai Európa-bajnokságán, a +81 kilósok kategóriájában.
Wilder önként átadta a WBC övet JoshuánakIsmét vitathatatlan világbajnoka van a királykategóriában Anthony Joshua személyében.TV-ajánló
Sport1 | Sport2 | SportM | SportKlub | DigiSport | Eurosport | Eurosport 2
15:15 Sport 1 Labdarúgás. Bajnokok Ligája-magazin
12:45 Sport 2 Darts
13:30 DIGI Sport 1 Tenisz
15:30 Eurosport 1 Snooker
15:30 Eurosport 2 Labdarúgás
Impresszum Levél nekünk Médiaajánlat www.monokli.com monokli@monokli.com
Küzdelem a spamelők ellen Magyar hungaroo.com - A magyar linkjegyzéke Magyar Honlap Linkek