www.monokli.com
aktuális hírek az ökölvívás szerelemeseinek
monokli.com publikálva: 2017. jan. 3., kedd, 19:10 17497 olvasás - 20 komment

Rácz Félix elégedett 2016-tal, de idén még többet vár

Rácz Félix elégedett 2016-tal, de idén még többet vár
Rácz Félix elégedett 2016-tal, de idén még többet vár

A Felix Promotion tavaly hat remekül megszervezett, színvonalas nemzetközi bokszgálát mutatott be a nagyközönségnek, ám a tulajdonos Rácz Félix idén még magasabbra teszi azt a bizonyos lécet.

Salgótarján, Budapest, Cegléd, Várpalota, Székesfehérvár és Budapest. Ezek voltak a Felix Promotion 2016-os állomásai, ahol a szervező iroda munkatársai és ökölvívói mindannyiszor kitettek magukért, s feledhetetlen sportélménnyel ajándékozták meg mind a helyszínre kilátogató, mind az M4 Sport-ot választó közönséget.
 
A néhány napja véget ért esztendőre Rácz Félix jó érzésekkel gondol vissza. „Úgy gondolom, hogy egy kifejezetten jó évet zártunk szakmailag. Hat új bajnokot avattunk, közülük hárman, Törteli Balázs, Pintye Szabolcs és Tóth Tamás magyar-bajnok lett, míg Kovács Zoltán és Baranyi Richárd WBO Europe, illetve Szellő Imre WBO interkontinentális övet szerzett” - kezdte az üzletember. „A legtöbb eseményünk telt házas volt, és a televíziós nézettség is folyamatosan növekvő tendenciát mutat. Találtunk új, exkluzív helyszíneket, Várpalotán és Székesfehérváron.”
 
Arra a kérdésre, hogy ökölvívók közül kikkel elégedett, s kikkel nem, a promóter a következőképp fogalmazott. „A hat bajnok teljesítményével összességében elégedett vagyok, még akkor is, ha becsúszott egy-két olyan mérkőzés is, amelyeken a valós tudásuk, képességeik alatt teljesítettek…” - jelentette ki Rácz. „Annak viszont kevésbé örülök, hogy a csapaton belüli versenyszellem olykor a sportszerű viselkedés, és kommunikáció határát súrolta, súrolja. De bízom benne, hogy rövidesen ők is rájönnek, hogy ez nem élet-halálról szól, hanem csak egy játék, ahol nem megsemmisíteni, megalázni kell a másikat, hanem legyőzni, éspedig tiszta eszközökkel!”
 
Rácz Félix mindig is maximalista volt, mindig kereste a megújulást, illetve a fejlődés lehetőségét. A Felix Promotion feje az alábbi elvárásokkal vág neki az új esztendő feladatainak. „Megpróbálok egy szinttel feljebb kapcsolni, a helyszínek és az ellenfelek terén, hogy kiderüljön, ki milyen „akadályok” leküzdésére alkalmas” - jelentette ki a promóter, aki több ökölvívótól „szintlépést” vár. „A kiugrást tulajdonképpen bárki meghozhatja, aki olyan helyzetben kerül/jut, úgyhogy ebből a szempontból senkit nem emelnék ki. Az új arcok már itt vannak, bemutatkoztak, láthattuk már őket. Törteli Balázs, Kispál Zoltán, Berki Feri Jr, Egedi Renátó és Kis Máté... úgyhogy velük is szintet lépünk idén!”
 
Aki követi a magyar ökölvívás történéseit, az tudja, hogy még az ünnepek előtt kiéleződött egy „csörte” Rácz Félix, illetve a MÖSZ elnöke (elnöksége?) között. A legeredményesebb honi promóter a következőket mondta motivációjáról.
 
Félreértés ne essék, nem én szeretnék lenni a magyar ökölvívásban dolgozók egy részének a Robin Hoodja, de úgy gondolom, hogy a jelenlegi helyzet változásért kiált! Mint azt láthatták, próbáltam kerülni a személyeskedést és kihangsúlyoztam, hogy Csötönyi Sándor személyével nekem nincs problémám, csak külön kell tudni választani a személyét a MÖSZ-ben elfoglalt státuszától. Ha ő és az elnökség meg tud(na) újulni, az örvendetes lenne, de nem hiszek benne, mert ha tudna, már megtette volna!” - jelentette ki Rácz.
 
A felnőtt válogatott eredménytelensége - ami már évek óta jellemző - senkinek sem kell bemutatni. Már többször felsoroltam, mikor volt utoljára olimpiai és vb-érmesünk, ezért ezt most nem teszem meg ismét… Ahelyett, hogy a 12 pontomra úgy válaszoltak volna, mint azt tenné bármelyik nyugati civilizált szövetség - amelyik közpénzből működik-, miszerint köszönjük az észrevételeit, megfontoljuk és a szakmai bizottsággal megvitatjuk, elkezdtek hülyeségeket írni, válaszolni, mint például mi is szeretnénk, ha a négy világszervezet egyikénél lenne már magyar világbajnok” - folytatta. „Három dolgot szeretnék nekik üzenni innen: 1. Ha majd a MÖSZ az éves állami támogatásának, mondjuk a 30-40%-át a profi részlegre költené, LESZ! Ezt olyannyira írásban adom, hogy még garanciákra is kész vagyok! 2. A 2000 évek elején, egészen a közepéig voltak magyar profi világbajnokok a négy nagy szervezetnél. Kokó, Erdei és Balzsay személyében, de valahogy mégsem nyertünk érmet sem a 2004-es, sem a 2008-as, sem a 2012-es Olimpián, sőt ebben az időszakban, 2000-től eddig, ami most már 17 év, csak egy felnőtt vébé érmet tudunk felmutatni! 3. Amíg engem, mint gazdasági társaság nem vonhatnak felelősségre az esetleges eredménytelenségem miatt, addig őket mint szövetség, szervezet – állami pénzből gazdálkodókat-, viszont mi állampolgárok, tagok, felelősségre vonhatjuk!”
 
Szemmel látható, hogy ez utóbbi nagyon nem tetszik nekik. Tehát örvendetes lenne, ha MÖSZ „vezérkara” kicsit elgondolkodna, és kezdeményezne egy „workshopot”, ahol meghallgatna például egy Kovács Istvánt, engem, stb… Mert az már látszik, hogy saját erőből nem képesek megújulni. Persze értem én, hogy sokan ragaszkodnak ehhez az állapothoz. Sok olyan, mindössze nyolc általánossal rendelkező ember van, akiknek ez maga Kánaán, mert a nagy semmiért, fals, de nyugodtan írhatom, hogy hazugságokon alapuló tevékenységért kapnak akkora havi fizetést, mint egy-egy válogatott ökölvívó! Hát ez motivál, a tisztaság, a sportszerűség, a fejlődés!” - zárta gondolatait Rácz Félix.
Értékelés: (Eddig 7 szavazat érkezett)
Ez elég gyenge lett... 1 Harmatos kis írás... 2 Adok még egy lehetoséget... 3 Alaposabb munkát várok el... 4 Nem ártana jobban tájékozódni a témával kapcsolatban... 5 Elmegy, bár vannak hiányosságok... 6 Elég jól sikerült... 7 Szépen kidolgozott, korrekt írás... 8 Teljesen belefedkeztem az olvasásba... 9 Ha minden cikk ilyen lenne... :) 10

Szólj hozzá!!
Név:
E-mail cím:
Regisztráció
Belépés
Regisztráció lépései:
1. Kérem adjon meg egy felhasználói nevet és egy email címet!
2. Kattintson a "Regisztráció" menügombra!
3. Az e-mailben kapott linken keresztül aktiválhatja a regisztrációját!
4. Kattintson a belépés gombra!
Megmondóbox:
BB kódok: [b]félkövér[/b] [u]aláhúzott[/u] [i]dőlt[/i]
Elküld
Frissít
Fordít
Hozzászólások: ( 20 hozzászólás érkezett )
20 GYULA.01 2017-01-23 16:18:57
Drymik!Ezek az emberek egy dologhoz értenek nagyon.....elszórni a magyar adófizetők pénzét! Igy tehát csak tolvajként tudom őket megítélni!!!
19 drymik 2017-01-20 18:52:00
Sajnálom , hogy egyesek álnevek mögé bújva osztják az igazságot. Némelyek akkora szakmaiatlan , kivitelezhetetlen baromságokat írnak , hogy jó lenne tudni kik ezek és honnan veszik a bátorságot olyan témába beleszólni amiről halvány gőzük sincs. Rólam a sportágban tudják ki vagyok és vállalom minden szavamat ! Hajrá bátor sunnyogók !!!!
18 drymik 2017-01-20 18:41:18
Annyit a reális képet alkotó riporthoz, hogy van egy szó amit sokan nem tudnak értelmezni, a helyén kezelni. ! Status ! Kinek mi a statusa ? Nem az hogy Elnök - mint azt sokan gondolják. Nem az, hogy főtitkár , mint azt sokan gondolják.! Nem az, hogy szakfelügyelő. Ezeknek az embereknek a statusa az az emberi és szakmai érték amit a többi ember szemében képviselnek. Nem én találtam ki. Kovács Sándor professzortól tanultam a Testnevelési Főiskolán. Tehát ezen keresztül illene a jövőben megítélni azon embereket, - beleértve minden vezetőt és elnökségi tagot - akik jelenleg vezetik, vagy bár mit tesznek ma a sportágban .Nagyon remélem, hogy érthetően fogalmaztam. Ha valaki nem értené a lényegét állok rendelkezésére ebben a témában is !!!
17 GYULA.01 2017-01-18 13:09:18
Maximus barátom! Teljesen félre Érted amit írtam! Én nem arra gondoltam, hogy az amatőr bajnokokat Felix profiként versenyeztesse, hanem amatőrként! így a MÖSZ nem tudna minőségi versenyzőket versenyre vinni és akkor így a pénzcsapot nem tudná Csötönyi és csapata egyedül kezelni! Amit már előzőleg is leírtam a versenyzőknek komoly fizetést kell biztosítani és akkor garantált 3 év múlva az olimpiai érem! Az ökölvívók fizetésére nem kell többet költeni, mint amit Bacskai Balázska kap havonta! Egyébként is a magyar élversenyzőket lehetne együtt edzetni a magyar profikkal ez mindenki hasznára válna! Azért azt tegyük hozzá, hogy egy válogatott amatőr bunyós a súlycsoportjában agyon vágja bármelyik hazai profi bunyóst!(kivéve Szellő Imit) De azért edzőpartnernek a profik jók lennének! Örülnék ha már a versenyzők jelen helyzetéről beszélnénk és nem csak arról, hogy ki kezelje a jövőben a pénzcsapot!
16 Maximus1177 2017-01-14 15:57:57
Nekem tetszik Gyula, hogy megoldási javaslatot is ír valaki. Félix is tenni akar és csinálja, ez példaértékű, több ilyen kellene. Azonban nemhiszem, hogy Félix menne bármire is a magyar bajnokokkal, nincs közöttük akkora húzónév, aki elvihető egy világbajnoki (4 nagy világszervezet) meccsig. Olyan, mintha éles helyzetben rosszabbul teljesítenének még a legnagyobb amatőr reménységek is és a nyomás alatt összeomlanak, lásd Olimpia, EB és VB-k.
15 tiby 2017-01-08 16:30:33
" ha a Félix csapata leigazolná az össze magyar bajnokot! "


Ez kivitelezhetetlen lenne több szempontból is.
14 GYULA.01 2017-01-08 13:37:58
Szép napot! Örülök, hogy ezt tisztáztuk, köszönöm a felvilágosítást! Mondjuk az nem lepett meg, hogy a mösz és Frici már megint kamuzik! Pont azon gondolkoztam a napokban, hogy cs.sanyi akkor változott meg ennyire, amikor Herman Pista barátom állon vágta?! A baj az biztos, hogy nagy! Szerintem a megoldás az lenne, ha a Félix csapata leigazolná az össze magyar bajnokot! Kivéve B.balazst, mert neki van egyededül szerződése jó pénzért, őt úgy se érdekelné a dolog! Félix versenyeztetné a srácokat és igy a mösznek muszáj lenne másképp működni, mert nem lenne egy darab versenyzője se! A srácoknak a jövő és a megélhetés is biztosítva lenne! Utána meg Sanyibacsinak a nagy T betűt ki lehet akasztani az iroda ajtóra!
13 felix 2017-01-07 22:04:01
Csak tisztáznám! A szóbanforgó támogatást az Erdei búcsúmeccsére kaptuk 2014ben és a MÖSZ által hiresztelt hazugságokkal ellentétben, ők csak csatorna szerepett játszottak!!!
Ők NEM támogatták az eseményt! Egy szervezet oda utalta a velem megállapodott összeget, ők pedig CSAK továbbitották nekünk!
Persze, technikailag tőlük érkezett a pénz, DE ebben a helyzetben is, ahogy mindig csak féligazságok hangzanak el a részükről! De ezt már megszokhattuk!!! :))
12 drymik 2017-01-07 15:26:57
Tudomásom szerint a versenyzőknek van baleset biztosításuk !
11 GYULA.01 2017-01-07 13:43:53
Boldog új évet kívánok Szivaros Fricinek! Én Gyula a király, mint adófizető magyar állampolgár azt szeretném kerdezni, hogy lehet az, hogy a mösz a profikat támogatja 15 millióval a saját sportolóit meg leszarja??? Én mint adófizető, joggal megkérdezhetem a közpénzből finanszírozott magyar ökölvívó szövetséget, hogy az a közel 4,5 milliárd forint mire is lett elszórva? Mert eredmény az nincs... a sportolók fizetést nem kapnak( kivéve B. Balázst kb havi 500 ezrével) pedig neki sincs semmi eredménye 2010 ota EB vb-n! Választ arra pl. ha megsérül egy felnőtt magyar ökölvívó válogatott, aki tíz éve képviseli a magyar színeket azzal mi lesz? Mert ugyebár a mösz foglalkoztatja lényegében.... kap az bármilyen fizetést vagy hozzájárulást a megélhetéshez??? Vagy csak el lesz felejtve???? Miből éljen addig??? Ha egyáltalán felépül!Mert abból a fizetésből biztos nem tudot félre rakni amit addig kapot mert az nulla forint! Miert nincs eredmény? Hova lett 4,5 milliárd forint? Miert nincsenek a sportolók be biztosítva?
10 totoedzo 2017-01-06 20:19:10
Kiss toto Zoltán vagyok csak annyit szeretnék hozzátenni,hogy az itt le degradált Elnök úr Dr Csötönyi Sándor hozzájárulásával a Magyar Ökölvivó Szövetség még soha nem adott támogatást Profi Menedzsernek egyedül Rác Félix vagyis a Félix Promotions 15 milió forintot de ezek után én is kérem Csötönyi urat hogy a Totobox Promotons nak is segitsen csak 2 milió forintot ki utaltatni ha már semmire nem képes csak a pénz utalásokra és igérem hogy ki fizetem versenyzőimet és az ellenfeleket is köszönettel kiss toto Zoltán
9 Nobody 2017-01-06 19:00:43
GYULA.01

Üdv!
Sajnos én attól tartok, hogy nemsokára ismét törölnek Téged... :(
Ha teljesen őszinte lennék, már engem is kukáztak volna...
De remélem egy darabig még maradsz! :)

8 tiby 2017-01-06 13:18:32
Gyula

Ezen az oldalon lehet a legszabadabban kinyilvánítani az embernek a véleményét, ezt teljesen biztosan állítom.
7 GYULA.01 2017-01-06 02:45:59
Maximus! En itt leszek végig, ha ezek korrupt emberek nem törölnek, vagy tiltanak le megint! Megmondom őszintén, hogy annak a barom Józsinak is várom a kommentjét!
6 Maximus1177 2017-01-05 21:47:55
Gyula, na végre! Remélem, hogy ismét aktív leszel
5 GYULA.01 2017-01-05 12:08:43
Megérkeztem kedves barátaim! Csók a rajongóknak akik még a nyáron megkedveltek! Ugy látom a Rácz Félix úr ugyan azt mondta el, amit én már a nyáron kifejtettem! Igaz a bacskai klán kicsit pipa volt. A megoldás az lenne erre a problémára, hogy egy felnőtt magyar bajnok fizetése min. 300 ezer forint legyen max 500 havonta! És akkor nem kéne a srácoknak 12 órába dolgozni a bunyó mellet! Lenne motiváció mindenki számára. Versenyhelyzet alakulna ki, mert ugyebár ki ne szeretné ezt a fizetést magának! Igaz van aki megkapja ez a pénzt (B.balazs) de ez mindenkinek járna, mert ő se hoz több eredményt! Nem kamu kubai edzőtáborba kell menni, ahol a szövetségi tagok kurvázni mennek ki! Ja meg szivart hozni cs.sanyinak! Nem muszáj itt leváltani senkit....csak ezeknek az embereknek meg kéne változni és megelégedni azzal amit eddig össze loptak! Mert ezek a srácok ha nem lennének nem lenne mösz se! Csak ezeket a sportolókat tisztességesen meg kéne fizetni és megteremteni azt, hogy csak a bunyóval kelljen foglalkozniuk!
4 drymik 2017-01-04 15:14:47
Annak ellenére, hogy a Magyar Bajnokságon felhívták a figyelmemet, hogy minden írást , riportot , hozzászólást erre specializálódott sajtó figyelő les és terjeszti elő az éppen érintett, vagy éppen illetékes MÖSZ vezetőnek megpróbálok pár nem támadható gondolatot megosztani most és itt .
Nagyon sokan használják a státusz szót. Nos elmondanám , hogy vezetés elméleti tanulmányaim során a TF éppen ezt oktató professzora Kovács Sándor megvilágította, hogy a státusz nem más mint az a szakmai és emberi érték, amelyet valaki a többi ember szemében képvisel. Nem az, hogy Elnök, nem az hogy főtitkár, nem az,hogy valamely szakmai bizottság elnök, vagy éppenséggel ilyen vagy amolyan igazgató. Nem én talátam ki. Ezek szerint Dr. Csötönyi Sándor, Rácz Félix , Kovács István tátusza ekként határozhtó meg.
Kéretik tehát ilyenként megítélni az illető urak státuszát .Éppen tanulmányaim - sport szervező , bíró, edző, - alapján merek a vezetés és irányítás témájában megvillantani egyest s mást, mert szerény véleményem szerint itt keresendő a jelen ökölvívás helyzetének problematikáje.
A verseny rendszer - akadémiák, nemzetközi versenyeztetés , külföldi edzőtáborok - nincsenek összhangban, a követelményekkel. Nem szolgálják az eredményességet Az edzői és bírói továbbképzések - amikre nem tudom miért nem kapok évek óta meghívást - egyre belterjesebbek tudománytalanabbak. Nem én mondom, hanem akik annak résztvevői. Az akadémiák pénz elosztó szerepükön kívül nem töltik be azt a szerepet, amelyet hivatottak lennének betölteni. Az egyesületekből kivett legjobbak nélkül az egyesületek lassan elsorvadnak nincsenek ott a húzó emberek akik után a többiek igyekeznének felzárkózni.
Olyan nemzetközi versenyeken veszünk részt, ahol nincs ott a nemzetközi élmezőny - eredmény elszámolási kényszer - következésképpen a kontinentális versenyeken az élvonalbeli versenyzőkkel szemben az ezeken nyújtott teljesítmény már kevésnek bizonyul.
Kubai edzőtábor. Nem éppen ideális szinte spártai körülmények , az edző teremben egy sor "szárítókötél " jelenti a ringet. Én nem jártam ott - bár Kubában többször is volt szerencsém részt venni boksz meccsen,- -ez egy ott lévő sportvezető tette fel az internetre amint éppen az Elnök úr szigorú tekintettel oktat egy élversenyzőnket. Ott láttam és az ott jártak egyikétől hallottam a sanyarú körülményekről. Annyit még ehhez, hogy a felkészülést a kubai utánpótlás kerettel végezte a mi elit társaságunk. Ki tanult kitől ?! Szerény véleményem szerint mindezt közelebb, olcsóbban esetleg valamelyik éppen élen járó volt SZU utóállamban is meg lehetett volna csinálni.
Hozzászólásom kicsit hosszúra sikeredett, nem is lehet itt telje körű . Csupán azt kívántam e pár sorral hangsúlyozni - a teljesség igénye nélkül-, hogy nem edző nem bíró kérdés a probléma eredője. Ők a maguk területén bizonyítottan felveszik a verseny a nemzetközi mezőnnyel !A szervezés, vezetés és irányítás az ami a problémák okozója.Lehet találgatni mi a teendő ! Nem várom sem a sajtó figyelő sem a szakszövetség újságróinak válaszát.Természetesen mint mindig most sem inkognitóban maradva fejtettem ki őszinte véleményemet. Szeretem az ökölvívó sportot !

3 dr.kotász 2017-01-04 12:36:05
Nem is értem mért kell vegzálni a szövetséget holmi érmek,olimpiai helyezések hiánya miatt.Hisz a MÖSZ-nek nem feladata,hogy "versenyzőket neveljen", hanem a "háttér biztosítása".
Volt kubai edzőtábor? - Vót.
Ki lett fizetve a kvalifikált versenyzők repijegye? - Ki.
Sanyi bá nem mászhat be helyettük -már a súlycsoportok miatt sem- a ringbe.


Azt viszont tényleg nem világos,hogy mért kell az élvonalbeli sportot "csak egy játék" címkével ellátni.sokkal inkább egy kőkemény üzlet ami-sajnos- a legkevésbé sem a tiszta eszközökről szól.Mer ez utóbbi inkább csak rontja.
7-8 évesek meccsein is látni,h az edzők a fenti szlogennel üzengetnek egymással és egy-egy elrontott passz letolással jár rendszerint elvárás a "csibészség".
2 tiby 2017-01-03 21:03:13
Nos igen, túl régóta vannak már bizonyos emberek magas poziciókba a MÖSZ-nél, talán itt az ideje a fiatalításnak a váltásnak. Persze gyors kiugró eredményeket ne várjon senki se egy új vezetéstől, ahoz idő szükséges.
1 Maximus1177 2017-01-03 19:20:18
Kiváló interjú, hajrá Félix, végre valaki, aki elég tökös ahhoz, hogy az amatőr állóvízbe (is) behajítsa a kavicsot!
A versenyszellem alatt jól gondolom, hogy egy Harcsa vs Berkiről van szó?Juhász Adrienn Európa-bajnokJuhász Adrienn aranyat szerzett a 22 éven aluli ökölvívók romániai Európa-bajnokságán, a +81 kilósok kategóriájában.
Wilder önként átadta a WBC övet JoshuánakIsmét vitathatatlan világbajnoka van a királykategóriában Anthony Joshua személyében.
Szeptemberre halaszthatják a GGG-Canelo visszavágót?Elhalasztják? Logikus döntésnek látszik, mindjárt mondjuk, hogy miért az!TV-ajánló
Sport1 | Sport2 | SportM | SportKlub | DigiSport | Eurosport | Eurosport 2
13:00 Sport 1 Jégkorong
14:00 Sport 2 Labdarúgás
19:05 DIGI Sport 1 A nap hőse
14:00 Eurosport 1 Kerékpár
15:00 Eurosport 2 Motokrossz
Impresszum Levél nekünk Médiaajánlat www.monokli.com monokli@monokli.com
Küzdelem a spamelők ellen Magyar hungaroo.com - A magyar linkjegyzéke Magyar Honlap Linkek